Nu fac prea des lasagna, dar când fac, mă străduiesc să fie fix pe placul băieților mei, iar aceasta rețetă de lasagna cu carne de vițel, a primit notă maximă.
Totul este să potrivim gustul sosurilor cu condimentele pe care le agreează cei care servesc preparatul.
Amestecăm carnea tocată și o condimentăm cu sare, piper, cimbru și busuioc.
Inăbușim legumele curățate și tocate, în ulei cu puțină apă, iar când sunt ușor pătrunse, adăugăm carnea tocată și le amestecăm .
Când carnea este bine preparată, adăugăm pasta de roșii cu ardei copt și mai lăsăm ingredientele să se prepare încă 10 minute, timp în care potrivim gustul cu sare și condimente, iar la final, adăugăm verdeața tocată mărunt.
Urmărim să obținem un sos ușor fluid, pentru a hidrata foile de lasagna în timpul preparării.
Dacă sosul este gros, ar trebui să fierbem foile de lasagna, înainte de asamblare.
Pentru sosul bechamel, topim untul și desfacem făina în el, apoi adăugăm, treptat, laptele fierbinte și amestecăm continuu.
Lăsăm sosul bechamel să fiarbă pentru două, trei clocote, îi potrivim gustul cu puțină sare, piper și nucșoară, iar după stingerea focului, adăugăm parmezanul ras și îl omogenizăm.
Într-un vas termorezistent, așezăm un strat de sos bechamel, apoi puțină carne tocată, un rând de foi de lasagna, iar carne tocată, foi lasagna și tot așa până se termină foile, iar deasupra, peste ultimul rând de foi, întindem restul de sos bechamel, radem cașcavalul și mozzarella peste el și presăram boia de ardei, nucșoară și piper.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 190 de grade C, pentru 40-45 de minute, sau până când foile de lasagna sunt bine pătrunse. Facem testul cu furculița ca să ne dăm seama.
Servim lasagna cu carne de vițel, caldă, alături de murături, salată sau cu ketchup.
Să vă fie de folos!
1
Dacă sosurile nu sunt ușor fluide, așa încât să hidrateze foile de lasagna în timpul preparării, recomand ca foile să fie scufundate în apă clocotită cu un praf de sare, pentru câteva secunde, maxim 1 minut.