Mancarica de cartofi, cu piept afumat de porc

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 11 Iun 2020 | 3919 vizualizari

 

Pentru că-mi rămăsese destul piept afumat de porc de la ultima ciorbiță preparată, m-am gândit să fac și o mâncărică de cartofi, pentru cină, dar până la urmă, am mâncat-o la prânz și am lăsat chifteluțele pregătite în acest scop, pentru că era prea bună, ca să mai fie lăsată câteva ore.

 

INGREDIENTE

  • 6-8 cartofi roz
  • 1 ceapă galbenă
  • 2 roșii
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 250-300 grame de piept afumat de porc
  • 150-200 ml de suc de roșii
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de cartofi, cu piept afumat de porc:

Se pregătește pieptul de porc. Se clătește puțin cu apă caldă, se feliază și se prăjește ușor în uleiul încins, turnat în cratița în care se va prepara mâncărica.

Se curăță ceapa, se spală, se taie grosier și se adaugă în crăticioara cu pieptul afumat de porc. Se acoperă parțial vasul și se lasă la foc mic, până ce se înmoaie ceapa.

Între timp, se curăță cartofii, se spală și se taie sub formă de cuburi mari, după care se adaugă în crăticioara în care s-au perpelit ușor ceapa și pieptul afumat de porc. 

Se adaugă 150-200 ml de apă și se fierb ingredientele la foc mic, acoperit, amestecând din când în când, pentru a nu strivi cartofii, în momentul când se pătrund.

Se spală roșiile și se taie în sferturi.

Între timp se spală frunzele de pătrunjel și se toacă.

Când cartofii sunt aproape fierți, se adaugă roșiile tăiate și se lasă mâncărica la fiert înăbușit, amestecând între timp ușor, din când în când. După încă 4-5 minute se adaugă sucul de roșii și după încă un clocot (cam 3-4 minute) se condimentează mâncarea cu: sare, piper și boia de ardei, după care se ia crăticioara de pe foc.

Se presară pătrunjel tocat și mâncărica se poate servi, caldă, cu murături asortate, salată de sezon sau ardei iuți.

TIPS-URI

1

Mai întâi perpeliți ușor feliile de piept afumat de porc și abia după aceea adăugați ceapa tăiată grosier. Dacă prăjiți mai întâi ceapa, până ce se vor pătrunde feliile de piept de porc, s-ar putea să se ardă și atunci va deveni amară și va dăuna gustului mâncării.

2

Tăiați grosier ingredientele (ceapa, cartofii și roșiile) pentru a preveni astfel terciuirea lor. Pentru un preparat aspectuos, ingredientele trebuie să-și păstreze forma în care au fost puse în oală/cratiță.

3

Nu adăugați multă apă, doar atât cât să cuprindă cartofii (nu să-i acopere!). Dacă veți adăuga multă apă, va trebui să fierbeți mai mult mâncărica, pentru a scădea sosul și atunci cartofii se vor terciui.

4

Adăugați sucul de roșii spre sfârșitul preparării, pentru încă 3-4 minute de fierbere, la foc mic.

5

Amestecați ușor ingredientele din crăticioară, pentru a nu strivi cartofii.

6

Presărați pătrunjel tocat la sfârșitul preparării, când ați luat de pe foc crăticioara cu mâncărica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de cartofi, cu piept afumat de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

RODIMUR 1

14.06.2020, 13:50

Mulțumesc frumos, Ancutsa!

Rocsi 1

15.06.2020, 19:16

Ce faine sunt tocanitele astea! Cu muraturi sau o salata, merge de minune!

RODIMUR 1

15.06.2020, 19:46

Și nouă ne plac mult, Rocsi, așa că nu stau mult pe gânduri, când ne este poftă!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de cartofi cu coada afumata de porc - Reteta savuroasa si usor de preparat