Oua rosii, vopsite natural

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 27 Apr 2019 | 6988 vizualizari

COMENTARII (32)

anca_rm 1

30.04.2019, 15:57

Sunt foarte frumoase, si noi le vopsim cu coji de ceapa dupa ce se fac modele cu ceara.
Anul asta am mai facut cu oana cu servetele lipte pe ou cu albus, au iesit si alea tare dragute

RODIMUR 1

30.04.2019, 17:08

Anca, n-am vopsit niciodată ouăle cu șervețele și mă tentează, deși mă gândesc că totuși vopseaua se ia...Nici cu ceară n-am încercat, dar dacă apa este fierbinte, cum vopsești ouăle decorate cu ceară...?

anca_rm 1

30.04.2019, 17:14

Ouale se fierb albe, se tin caldute pe baie de aburi intr-un castron si se decoreaza cu ceara calda cu o unealta care aici ,la noi, se numeste ,,chisita,, . Dupa ce sunt desenate pe ele diverse modele se pun in cojile de ceapa calde ,pana cand se coloreaza. Cand se scot se sterg cu un prosop si raman urmele de la ceara .

anca_rm 1

30.04.2019, 17:16

Cele cu servetel sunt fierte albe si avem nevoie de servetele colorate , pensula si albus de ou. Se bate albusul si cu pensula se intinde albusul de ou, se imbraca oul in servetel si s mai pune albus unde nu s-a lipit sau unde s-a uscat. Oana le-a mai dat cu un strat de albus si dupa ce au fost gata

RODIMUR 1

30.04.2019, 18:48

Mulțumesc, Anca, pentru explicații! Poate voi încerca și eu sâmbătă, de Paștele Blajinilor!

dantes 1

07.05.2019, 10:10

Frumoase!

RODIMUR 1

07.05.2019, 11:10

Mulțumesc frumos, Dantes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv drob de pui