"Bucatarasii fac in aceasta seara petrecere online in pijamale . Cu muzica, voie buna si premii surpriza ... Ne vedem aici."
Pentru petrecerea de asta seara eu am preparat o multime de placinte moldovenesti si din tot sufletul va servesc!
Nu uitati sa va luati servetele de masa, ca sa va stergeti pe gura, pentru ca o sa le inghititi fara sa le rumegati, deoarece le-am facut cu brinza de vaci amestecata cu brinza de oi. Si sper, ca gazda acestei petreceri, Bucataras o sa va serveasca cu cite un pahar de vin rosu.
Umplutura
Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.
Cernem faina prin sita intr-un vas mare. Adaugam uleiul si amestecam in maini faina cu uleiul. Separat, intr-o cana, adaugam oul si sare, le amestecam bine, dupa aceea adaugam apa calduta si iar amestecam. In faina cernuta se toarna putin cite putin apa calduta si se framinta pina obtinem un aluat neted , elastic si moale la pipait . Framantam vreo 10-15 minute. Este foarte important de framintat bine si mult aluatul, ca sa nu aiba bule de aer, pt ca se va rupe in momentul intinderii foii de aluat. Il acoperim cu un prosop de in si lasam aluatul sa se odihneasca- minimum 1 ora.
Peste o ora se taia aluatul in parti egale in bilute – putin mai mari decit marimea unui ou mare.
Turtim fiecare bucatica de aluat cu mana si le ungem fiecare in parte cu putin ulei. Le imprastiem pe masa de lucru si din nou le lasam sa se odihneasca – cam 15 minute.
Pe masa curata turnam putin ulei si o ungem cu mina. Intindem cu sucitorul 2 foi de placinta de o marime normala. Aici sunt 2 metode de intindere a aluatului pana la o foaie foarte subrtire, ca foaia de tigara, dar eu in mod special le-am intins cu mana fiecare foaie de aluat in parte, pt ca este o metoda mai usoara pentru incepatori. Alta metoda este intinderea aluatului pe mainile unse cu ulei, dar lasam pt alta reteta aceasta metoda.
Urmariti dupa foto de jos. Dupa ce s-a intins o foaie de aluat , o stropim cu unt .
Procedam la fel cu a doua , o suprapunem peste cealalata foaie intinsa si stropita, repartizam implutura pe aproape toata suprafata si incepem sa apucam cite un capat de aluatul intins pe cerc si sa-l lipim la centru, unul linga altul . Aceasta metoda de lipire a aluatului se mai cheama in popor Placinta POALE´N BRAU. Dar dupa aceasta metoda se prapara placinte din aluaturi preparate dupa diferite retete. Incetul cu incetul voi expune si aceste retete.
Se unge cu ou batut suprafata placintei si o punem pe o tava unsa su cu putin ulei .
Se coace intr-un cuptor incins bine la temperatura de 180 grade - 10-14 minute. Urmariti , va rog mult cuptorul dvs., pt. ca fiecare cuptor este individual.
Tot aceeasi placinta se poate praji intr-o tigaie mare cu ulei mult, pe o parte si alta. Eu le prefer la cuptor, pentru ca in timp ce se coc eu prepar celelalte placinte.
Dupa ce sunt scoase din cuptor ele sunt crocante si putin uscate la suprafata. Pot fi mincate asa sau unse cu putin unt, puse una peste alta invelite cu un prosop si lasate sa se inmoie. Sunt la fel gustoase. La fel , se pot incalzi a 2 zi si mincate din nou cu aceiasi pofta.