Cris, este o reteta veche moldoveneasca si a fost culeasa si relatata de Radu Anton Roman. Nu cunosc originea, dar in mod clar nu faptul ca se serveste pe scandura ii da denumirea.
Ma fete, da' cine-a zis ca se serveste pe scandura?
Si pe blog am primit un comentariu cum ca-i ciulama, da' sa fim seriosi ca la ciulama nu se pun ciuperci fierte in vin, nici nu se drege cu oua batute si smantana...
No mare pacat de el, da' daca tipu' cu untura-i fain,hai treaca de la mine ca ai stricat bunatate de piept
da' "nevasta" lu' Cezar n-avea si ea piept,trebuia sa-l duci pe-al tau?
ma gandeam sa-mi iau niste platouri de-alea rustice din lemn,da' dupa ce ca's scumpe rau ,ma gandeam c-o sa zica musafirii,'No ni si la asta,n-a avut niste blide sa ne puna mancarea" )))
Reteta asta e foarte faina, Gaby esti o gospodina desavarsita! (ca tot am zis ca vin cu laudele , si nu glumesc deloc) , dar comentariile primite chiar mi-au inseninat ziua