Cornulețele sunt nelipsite din meniul de sărbători și fac deliciul celor care le savurează. Există diverse rețete de cornulețe, iar Andra Mihail le-a pregătit pe cele mai fragede și mai bune, așa că încearcă-le și tu.
Pentru Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase, sunt necesare următoarele ingrediente: untură, smântână, făină, ouă, zahăr, nuca, magiun și rahat.
Cum se prepara rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase:
Într-un bol, pune untura și smântâna, amestecă puțin. Adaugă esența de vanilie, gălbenușurile, coaja de lămâie și amestecă bine. Adaugă făina, un praf de sare și amestecă cu ajutorul unei spatule, apoi scoate compoziția pe blatul de lucru și frământă până obții un aluat omogen. Nu frământa excesiv pentru ca aluatul să își păstreze frăgezimea. Acoperă aluatul cu o folie alimentară și pune-l la frigider pentru o jumătate de oră. Între timp, amestecă magiunul cu nuca măcinată ca să obții o pastă. Taie rahatul în bucăți potrivite pentru a umple cornulețele. Scoate aluatul de la frigider și pune-l pe blatul de lucru ușor înfăinat. Împarte-l în două jumătăți. Întinde fiecare parte în formă de disc, în strat subțire și porționează-l în triunghiuri egale. Umple cu rahat sau cu magiun, apoi rulează-l sub formă de cornuleț. Procedează la fel până termini tot aluatul. Pune cornulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coace cornulețele în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, timp de 15-20 minute. Timpul poate varia în funcție de cât de groase sau de mari sunt. Sunt gata când devin ușor rumene. După coacere, scoate tava din cuptor și lasă cornulețele puțin la răcit, apoi tăvălește-le prin zahăr pudră. Sunt delicioase și extrem de fragede.