Rulada apertiv cu crema de branza albastra si sunca

de Mitinita in Aperitive / Garnituri, 10 Oct 2014 | 7473 vizualizari

 

Pentru reteta cu nr 700, v-am adus o rulada eleganta, dar care este usor de preparat. Sa ne auzim cu bine si la 1000

 

INGREDIENTE

  • Pentru rulada:
  • 2 legături pătrunjel proaspăt,
  • 4 oua
  • 1 vârf de cuţit cu sare,
  • 100 g smântână,
  • 1 vârf de cuţit cu piper negru,
  • 80 g făină,
  • 1 linguriță rasă de
  • Praf de copt cu Șofran Dr.Oetker,
  • 20 g amidon din porumb Gustin
  • Dr.Oetker.
  • Pentru umplutură:
  • 70 g brânză albastră
  • 200 g smântână,
  • 250 g brânză de vaci proaspătă,
  • 1 vârf de linguriţă de muştar,
  • 25 g verdeaţă - am folosit marar si patrunjel
  • 1 vârf de cuţit cu sare,
  • 1 vârf de cuţit cu piper negru,
  • 4 felii de sunca sau bacon
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada apertiv cu crema de branza albastra si sunca:

Se separa ouale si  se bat spumă albuşurile cu sare, folosind mixerul electric la treapta medie de viteză. Gălbenusurile se amestecă cu smântâna şi cu piperul. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi amidonul. Compoziţia se încorporează în albuşul spumă, apoi totul se întinde în tava tapetată cu hârtie de copt. Se presară deasupra frunzele de pătrunjel, apoi se coace în cuptorul preîncălzit la foc mediu circa 10 minute.

Aluatul copt se asează cu susul în jos pe o bucata de hartie de copt sau prosop de bucatarie. Se ruleaza cu tot cu hartie,se lasa sa stea putin asa,apoi se desface si se lasa sa seraceasca. Astfel,va fi mai usor de rulat cu umplutura.

Pentru prepararea umpluturii se amestecă smântâna cu brânza de vaci, brânza albastra, muştarul și verdeata. Se condimentează cu sare şi piper. Se întinde amestecul de brânză în asa fel încât grosimea compoziției să fi e mai mică spre margini. Se întind apoi feliile de suncă si se rulează longitudinal. Se lasă în repaus aproximativ 1 oră, în frigider.

Înainte de servire, rulada se taie felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada apertiv cu crema de branza albastra si sunca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv Nico