Simona, cu reteta asta am avut noroc ca am mai testat-o o data si am selectat-o din cateva care mi-au placut pana acum (din pacate nu am o lista prea lunga cu ce mi-a placut cu adevarat din ceea ce am gatit de pe net) dar aici pe bucataras chiar ca ai de unde alege.
Eeeei, dar ce-avem noi "aicea"??? Mi-a aparut pe poza sigla cu "garantat bucataras"
Aaaa, pai asta inseamna ca intocmesc corect pentru un incepator pe site si daca v-a si placut, asta nu poate decat sa ma bucure. Multumesc!
Si sotul meu care habar nu are ce fac eu pe aici, crede ca toata atentia in plus la prezentarea mancarii pe care i-o ofer este in semn de deosebit respect si "consideratiune" pt. el
e, glumesc! ... in general le prezint mancarea asa cum vad in reteta originala ca-mi place cum se bucura si sa primesc aprecieri
O reteta deosebita si extrem de delicioasa cu siguranta! Eu prepar somonul cam in aceiasi maniera, de regula marinada o fac fara usturoi, pentru ca il servesc separat cu sos de usturoi si iaurt...iar sosul nu l-am preparat niciodata cu menta, insa merita probat ...somonul nu il prajesc , il pun pe sare la cuptor sau il pun pe gratarul din gradina...oricum l-ai prepara e tare bun! Arata grozav!
Pe sare la cuptor, f. interesant dar trage sare? Ce-i drept ca la cartofii Byron nu s-au sarat dar era coaja lor ca o protectie. La fileu ar fi pielea dar la medalion ce te faci? Precis se sareaza la greu, n-are cum!!!
Eu cumpar somon intreg iar sotul meu il portioneaza file, il asez pe partea cu piele pe pat de sare grunjoasa gros si il tin la 200 de grade 40 de minute, desigur dupa ce l-am marinat asa nu se sareaza absolut deloc medalioanele nu merg
Am la cuptor(electric) program rapid la 200 grade de 30 de min...dau drumul nu are preincalzire, pun somonul, il las pana la sfarsit adica o jumatate de ora dupa care il mai pun pe 30 de min insa il scot dupa zece sau 15 min cand se rumeneste frumos....poti vedea in retetele mele de peste cum arata in poze nu imi place putin facut ci foarte bine facut