Se bat ouale cu furculita, se adauga treptat faina pana rezulta un aluat molcut.
Se pune apa la fiert cu putina sare, cand fierbe, se formeaza galustele cu o lingura sau cu forma. Se lasa la fiert la foc mediu, 2 sau 3 minute, acoperita cu capac intredeschis. Se scot intr-o strecuratoare, se...
125 ge de faina se amesteca cu praful de copt, peste care se adauga rahatul taiat cubulete, miezul de nuca prajit, caisele confiate si se amesteca.
Albusurile de la cele 7 oua se bat spuma cu un praf de sare si cu 120 gr de zahar, apoi treptat se incorporeaza faina cu fructele uscate peste...
Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, adaugam uleiul treptat, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Coacem in tava de 23/25 cm tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius aproximativ 15...
Intr-un castron cernem faina, apoi adaugam untura si o faramitam bine. Apoi adaugam laptele caldut in care am pus drojdia la inmuiat putin, zaharul, smantana, ouale si amestecam bine pana obtinem o coca care se desprinde de pe maini. Se lasa in castron la dospit cel putin 1 ora.
Se imparte...
Se pune un strat gros de sare pe tava ( cam de un deget grosime), se condimenteaza puiul cu sare si piper. Legumele se curata, se spala si se condimenteaza dupa care se pun intr-o punga pentru cuptor alaturi de pui. Se introduce tava in cuptor 45-60 de minute.
Pentru sos:
Intr-o tigaie se...
Se coc ardeii capia pe plita. Se lasa la racit cu sare si se curata. Se macina ardeii curatati si gogosarii.
Se pune uleiul la incins si se toarna peste el ardeii macinati imreuna cu gogosarii. Se condimenteaza cu sare, dupa care se fierb timp de 1 ora jumate. Se adauga salicilatul cu care se...
Varza se opareste, apoi se lasa la racit si se taie fidelute.
Ceapa tocata marunt se caleste 2 minute in untdelemn, se pune carnea taiata felii, se amesteca pana se infeirbanta bine pe toate partile, se pune putina sare si se prajeste cu capac, adaugand cate putina apa. Daca carnea este mai...
Se pun la fiert toate ingredientele ( 1 cana de zahar, 2 oua,1 lingura untura, 3 linguri de miere,1 lingurita de bicarbonat de sodiu, 6 linguri de lapte in afara de faina pana cand compozitia se umfla si se face putin maronie. Se lasa putin la racit, apoi se incorporeaza si faina.
Din...
Peste o lingura de sare se toarna apa calduta pentru a se dizolva sarea, dupa care se pune faina, cat sa iasa un aluat mai moale decat cel de paine sau de cozonac ce se framanta bine fara a ne nelinisti ca aluatul se prinde de mana. Dupa ce se framanta bine, se infaineaza mana si se scoate...
Se pune la caramelizat o cana de zahar. Se stinge cu o cana de apa. Se lasa la racit. Peste compozitia racita se pun 2 cani de faina, 4 galbenusuri frecate cu 4 linguri de zahar. Albusurile de la cele 4 oua se bat si ele cu inca 4 linguri de zahar, apoi se toarna peste galbenusuri si se...
Se rade ceapa si se adauga peste carnea tocata. Se pune si orezul impreuna cu condimentele ( sare, piper, boia) si se amesteca.
Separat se iau dovleceii, se curata de coaja, se iaie in jumatate pe grosime, nu pe lungine si se scobeste miezul cu o lingura. Jumatatile obtinute de dovlecel...
Se paseaza bananele ( bananele trebuie sa fie cat mai coapte pentru a se putea pasa. Trebuie sa obtii 340 gr pasate).
Se pune untul bine topit impreuna cu zaharul. Se amesteca. Se pun ouale cate unul fiecare, amestecand pana ce se incorporeaza fiecare ou. Se adauga pireul de banane si se...
Intr-un castron, se pune faina, sarea, untura si zaharul. Se framanta pana ce se omogenizeaza untura cu faina. Se adauga ouale si la urma, iaurtul cat sa fie un aluat sa il poti intinde. Se imparte in 2 foi. Se unge o tava cu ulei si se intinde prima foaie. Se presara gris peste foaie pt a...
Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Broccoli la fel si el se desface in bucati.
Intr-o oala se pune unt pentru a se cali ceapa tocata marunt. Peste ceapa calita, se adauga usturoiul dat pe razatoare, dupa care se stinge cu apa si se adauga si restul legumelor. Dupa ce...
Se taie marunt verdeturile.
Se pune apa rece in oala si se pune la fiert. Cand apa clocoteste, se adauga carnea de miel. Se spumeaza. Se lasa pana carnea este fiarta, apoi se strecoara supa, ( daca sunt osicioare sa ramana in strecuratoare), iar carnea se dezoseaza.
Se adauga la fiert ceapa...
Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu untura sau cu margarina ( depinde ce se foloseste). Se adauga sarea, zaharul si zaharul vaniliat, oul, iar la urma, se adauga faina. Se framanta pana se obtine compozitia dorita.
Dintr-o parte de aluat, se intinde o foaie in tava de copt ....
Se oparesc putin, nu mult, fiindca apoi, se inmoaie prea mult frunzele de stevie. Se taie nervura de la ele, dintr-o frunza reusind sa umpli 2 sarmale.
Carnea impreuna cu ceafa afumata si ceapa, toate tocate marunt cu masina de tocat carne, se calesc 1 minut, in 2-3 linguri de untdelemn ca...
Se freaca zaharul cu untul si zaharul vanilat pana se obtine o spuma. Se pun ouale unul cate unul si se bate in continuare. Se spala o lamaie si se da pe razatoare coaja si se stoarce. Se incorporeaza sucul de la ea impreuna cu coaja in compozitie. Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga...
Intr-un castron se pune faina. Se face o gaura la mijloc, in care se pune drojdia dospita cu o lingurita de zahar tos, putin lapte caldut si se amesteca. Se adauga ouale batute bine, restul de zahar tos, zaharul vanilat, praful de sare si laptele caldut treptat. Se framanta aluatul mai departe,...
Se pune apa pe foc sa se infierbante, se adauga untura si zaharul cu un praf de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca se trage oala de pe foc si se adauga faina bine cernuta. Se freaca repede ca sa nu se faca cocoloase si se mai tine pe foc, frecand mereu, pana se desprinde aluatul de pe marginea...
Drojdia se freaca cu zaharul intr-un castron pana se lichefiaza, se adauga untul moale, galbenusurile pe rand amestecand mereu, romul, coaja de lamaie, sarea, laptele nu prea rece ( sa fie la temperatura camerei), iar la urma faina. Se framanta bine aluatul pe masa 7-8 minute, apoi se lasa sa...
Se pune, untura, galbenusurile si zeama de lamaie. SE amesteca. Se adauga smantana, faina, sarea si se framanta. Aluatul rezultat se imparte in 3 parti. Fiecare parte se intinde cat de subtire este posibil, si se unge cu untura topita ( cam 2 linguri pe bucata), dupa care se ruleaza si se da la...
Ingredientele penstru aluat se amesteca toate intr-un vas si se fac doua bile care se pun la rece pana a doua zi.
Se bat albusurile spuma cu 150 gr de zahar din cel 250. celelalte ingrediente se amesteca bine. Apoi compozitia de albus se amesteca cu galbenusurile si apoi cu branza. Se rade...
Se pune apa pe foc sa se infierbante, se adauga untura si zaharul cu un praf de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca se trage oala de pe foc si se adauga faina bine cernuta. Se freaca repede ca sa nu se faca cocolosi si se mai tine pe foc, frecand mereu, pana se desprinde aluatul de pe marginea...
Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le mixam foarte bine. Cand albusurile nu mai cad de pe paleta mixerului, adaugam pe rand 4 linguri de zahar din cele 150 gr zahar totale si mixam pana cand obtinem o bezea lucioasa.Mixam galbenusurile cu zaharul ramas pana se deschid la...
Drojdia se freaca cu zaharul intr-un castron pana se lichefiaza, se adauga untul moale, galbenusurile pe rand amestecand mereu, romul, coaja de lamaie, sarea, laptele nu prea rece ( sa fie la temperatura camerei), iar la urma faina. Se framanta bine aluatul pe masa 7-8 minute, apoi se lasa sa...
Se face o foaie din igredientele de mai sus care se intinde in tava peste ea se pune gem de capsuni si visine sparte.
Se face un blat din ingredientele de mai sus si se toarna peste visine, apoi se coace la foc potrivit cam 30-35 minute.
Cafeaua naturala se fierbe cu zaharul si 2...
Pentru foi se amesteca toate ingredientele si se fac 2 foi.Foile se intind cu mana nu cu sucitorul.Foile se coc pe dosul tavii unse cu ulei.
Pentru crema punem la fiert laptele,zaharul si zaharl vanilat cand fierbe adaugam grisul se amesteca pana se ingroasa si se lasa la racit.Apoi se adauga...
Dizolva drojdia intr-un bol cu apa calda. Adauga 2 linguri ulei de masline si 3-4 linguri de faina. Amesteca bine cu un tel si lasa asa 2-3 minute. Pune restul de faina intr-un bol larg si formeaza in mijlocul ei o gaura. Acolo vei turna amestecul cu drojdie. Amesteca incet cu o lingura...
Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, apoi pui boaiua si o lingura de faina si 4 litri de apa(se face un fel de rantas) si lasi la fiert.
Intre timp faci aluatul(patura) din oua si faina si il intinzi cu sucitorul ca foaia pentru taitei.Branza de vaci se amesteca cu sarea si oul si...
Limba de porc cu sos de ceapa si galuste de faina
Se bat ouale cu furculita, se adauga treptat faina pana rezulta un aluat molcut. Se pune apa la fiert cu putina sare, cand fierbe, se formeaza galustele cu o lingura sau cu forma. Se lasa la fiert la foc mediu, 2 sau 3 minute, acoperita cu capac intredeschis. Se scot intr-o strecuratoare, se...
PRAJITURA MOZAIC CU NUCA SI RAHAT
125 ge de faina se amesteca cu praful de copt, peste care se adauga rahatul taiat cubulete, miezul de nuca prajit, caisele confiate si se amesteca. Albusurile de la cele 7 oua se bat spuma cu un praf de sare si cu 120 gr de zahar, apoi treptat se incorporeaza faina cu fructele uscate peste...
Desert prajitura Craiasa zapezii
Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, adaugam uleiul treptat, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Coacem in tava de 23/25 cm tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius aproximativ 15...
Desert cornulete
Intr-un castron cernem faina, apoi adaugam untura si o faramitam bine. Apoi adaugam laptele caldut in care am pus drojdia la inmuiat putin, zaharul, smantana, ouale si amestecam bine pana obtinem o coca care se desprinde de pe maini. Se lasa in castron la dospit cel putin 1 ora. Se imparte...
Pui pe pat de sare cu legume si sos gorgonzola
Se pune un strat gros de sare pe tava ( cam de un deget grosime), se condimenteaza puiul cu sare si piper. Legumele se curata, se spala si se condimenteaza dupa care se pun intr-o punga pentru cuptor alaturi de pui. Se introduce tava in cuptor 45-60 de minute. Pentru sos: Intr-o tigaie se...
Ardei capia la borcan
Se coc ardeii capia pe plita. Se lasa la racit cu sare si se curata. Se macina ardeii curatati si gogosarii. Se pune uleiul la incins si se toarna peste el ardeii macinati imreuna cu gogosarii. Se condimenteaza cu sare, dupa care se fierb timp de 1 ora jumate. Se adauga salicilatul cu care se...
Mancare de varza alba cu carne de porc
Varza se opareste, apoi se lasa la racit si se taie fidelute. Ceapa tocata marunt se caleste 2 minute in untdelemn, se pune carnea taiata felii, se amesteca pana se infeirbanta bine pe toate partile, se pune putina sare si se prajeste cu capac, adaugand cate putina apa. Daca carnea este mai...
Desert prajitura Albina
Se pun la fiert toate ingredientele ( 1 cana de zahar, 2 oua,1 lingura untura, 3 linguri de miere,1 lingurita de bicarbonat de sodiu, 6 linguri de lapte in afara de faina pana cand compozitia se umfla si se face putin maronie. Se lasa putin la racit, apoi se incorporeaza si faina. Din...
Aperitiv placinte Bihorene
Peste o lingura de sare se toarna apa calduta pentru a se dizolva sarea, dupa care se pune faina, cat sa iasa un aluat mai moale decat cel de paine sau de cozonac ce se framanta bine fara a ne nelinisti ca aluatul se prinde de mana. Dupa ce se framanta bine, se infaineaza mana si se scoate...
Desert prajitura cu zahar ars
Se pune la caramelizat o cana de zahar. Se stinge cu o cana de apa. Se lasa la racit. Peste compozitia racita se pun 2 cani de faina, 4 galbenusuri frecate cu 4 linguri de zahar. Albusurile de la cele 4 oua se bat si ele cu inca 4 linguri de zahar, apoi se toarna peste galbenusuri si se...
Dovlecei la cuptor
Se rade ceapa si se adauga peste carnea tocata. Se pune si orezul impreuna cu condimentele ( sare, piper, boia) si se amesteca. Separat se iau dovleceii, se curata de coaja, se iaie in jumatate pe grosime, nu pe lungine si se scobeste miezul cu o lingura. Jumatatile obtinute de dovlecel...
Desert banana bread
Se paseaza bananele ( bananele trebuie sa fie cat mai coapte pentru a se putea pasa. Trebuie sa obtii 340 gr pasate). Se pune untul bine topit impreuna cu zaharul. Se amesteca. Se pun ouale cate unul fiecare, amestecand pana ce se incorporeaza fiecare ou. Se adauga pireul de banane si se...
Desert prajitura cu mere
Intr-un castron, se pune faina, sarea, untura si zaharul. Se framanta pana ce se omogenizeaza untura cu faina. Se adauga ouale si la urma, iaurtul cat sa fie un aluat sa il poti intinde. Se imparte in 2 foi. Se unge o tava cu ulei si se intinde prima foaie. Se presara gris peste foaie pt a...
Supa crema brocoli
Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Broccoli la fel si el se desface in bucati. Intr-o oala se pune unt pentru a se cali ceapa tocata marunt. Peste ceapa calita, se adauga usturoiul dat pe razatoare, dupa care se stinge cu apa si se adauga si restul legumelor. Dupa ce...
Ciorba de miel reteta
Se taie marunt verdeturile. Se pune apa rece in oala si se pune la fiert. Cand apa clocoteste, se adauga carnea de miel. Se spumeaza. Se lasa pana carnea este fiarta, apoi se strecoara supa, ( daca sunt osicioare sa ramana in strecuratoare), iar carnea se dezoseaza. Se adauga la fiert ceapa...
Desert pasca
Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu untura sau cu margarina ( depinde ce se foloseste). Se adauga sarea, zaharul si zaharul vaniliat, oul, iar la urma, se adauga faina. Se framanta pana se obtine compozitia dorita. Dintr-o parte de aluat, se intinde o foaie in tava de copt ....
Sarmale in foi de stevie sau totike
Se oparesc putin, nu mult, fiindca apoi, se inmoaie prea mult frunzele de stevie. Se taie nervura de la ele, dintr-o frunza reusind sa umpli 2 sarmale. Carnea impreuna cu ceafa afumata si ceapa, toate tocate marunt cu masina de tocat carne, se calesc 1 minut, in 2-3 linguri de untdelemn ca...
Prajitura cu lamaie
Se freaca zaharul cu untul si zaharul vanilat pana se obtine o spuma. Se pun ouale unul cate unul si se bate in continuare. Se spala o lamaie si se da pe razatoare coaja si se stoarce. Se incorporeaza sucul de la ea impreuna cu coaja in compozitie. Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga...
Gogosi pufoase
Intr-un castron se pune faina. Se face o gaura la mijloc, in care se pune drojdia dospita cu o lingurita de zahar tos, putin lapte caldut si se amesteca. Se adauga ouale batute bine, restul de zahar tos, zaharul vanilat, praful de sare si laptele caldut treptat. Se framanta aluatul mai departe,...
Gogosele din aluat pripit
Se pune apa pe foc sa se infierbante, se adauga untura si zaharul cu un praf de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca se trage oala de pe foc si se adauga faina bine cernuta. Se freaca repede ca sa nu se faca cocoloase si se mai tine pe foc, frecand mereu, pana se desprinde aluatul de pe marginea...
Gogosi
Drojdia se freaca cu zaharul intr-un castron pana se lichefiaza, se adauga untul moale, galbenusurile pe rand amestecand mereu, romul, coaja de lamaie, sarea, laptele nu prea rece ( sa fie la temperatura camerei), iar la urma faina. Se framanta bine aluatul pe masa 7-8 minute, apoi se lasa sa...
Cornulete fragede
Se pune, untura, galbenusurile si zeama de lamaie. SE amesteca. Se adauga smantana, faina, sarea si se framanta. Aluatul rezultat se imparte in 3 parti. Fiecare parte se intinde cat de subtire este posibil, si se unge cu untura topita ( cam 2 linguri pe bucata), dupa care se ruleaza si se da la...
Prajitura cu branza si boti
Ingredientele penstru aluat se amesteca toate intr-un vas si se fac doua bile care se pun la rece pana a doua zi. Se bat albusurile spuma cu 150 gr de zahar din cel 250. celelalte ingrediente se amesteca bine. Apoi compozitia de albus se amesteca cu galbenusurile si apoi cu branza. Se rade...
Gogosele din aluat pripit
Se pune apa pe foc sa se infierbante, se adauga untura si zaharul cu un praf de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca se trage oala de pe foc si se adauga faina bine cernuta. Se freaca repede ca sa nu se faca cocolosi si se mai tine pe foc, frecand mereu, pana se desprinde aluatul de pe marginea...
Tarta cu ricotta si glazura de ciocolata
Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le mixam foarte bine. Cand albusurile nu mai cad de pe paleta mixerului, adaugam pe rand 4 linguri de zahar din cele 150 gr zahar totale si mixam pana cand obtinem o bezea lucioasa.Mixam galbenusurile cu zaharul ramas pana se deschid la...
Gogosi
Drojdia se freaca cu zaharul intr-un castron pana se lichefiaza, se adauga untul moale, galbenusurile pe rand amestecand mereu, romul, coaja de lamaie, sarea, laptele nu prea rece ( sa fie la temperatura camerei), iar la urma faina. Se framanta bine aluatul pe masa 7-8 minute, apoi se lasa sa...
Prajitura cu nuca, visine si crema de cafea
Se face o foaie din igredientele de mai sus care se intinde in tava peste ea se pune gem de capsuni si visine sparte. Se face un blat din ingredientele de mai sus si se toarna peste visine, apoi se coace la foc potrivit cam 30-35 minute. Cafeaua naturala se fierbe cu zaharul si 2...
Prajitura cu foi de nuca si biscuiti
Pentru foi se amesteca toate ingredientele si se fac 2 foi.Foile se intind cu mana nu cu sucitorul.Foile se coc pe dosul tavii unse cu ulei. Pentru crema punem la fiert laptele,zaharul si zaharl vanilat cand fierbe adaugam grisul se amesteca pana se ingroasa si se lasa la racit.Apoi se adauga...
Placinta cu branza, marar si ceapa
Dizolva drojdia intr-un bol cu apa calda. Adauga 2 linguri ulei de masline si 3-4 linguri de faina. Amesteca bine cu un tel si lasa asa 2-3 minute. Pune restul de faina intr-un bol larg si formeaza in mijlocul ei o gaura. Acolo vei turna amestecul cu drojdie. Amesteca incet cu o lingura...
Supa de tascute
Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, apoi pui boaiua si o lingura de faina si 4 litri de apa(se face un fel de rantas) si lasi la fiert. Intre timp faci aluatul(patura) din oua si faina si il intinzi cu sucitorul ca foaia pentru taitei.Branza de vaci se amesteca cu sarea si oul si...