Aperitiv placinte Bihorene

de trifadalia in Aperitive / Garnituri, 16 Feb 2018 | 5092 vizualizari

 

reteta cu dragoste.

 

INGREDIENTE


  • Faina 1500 gr apa calduta ( o cana)
  • o lingura de sare untura
  • Aceasta reteta nu are cantitate
  • Cartofi fierti care se zdrobesc ca la pireu cu ulei sau varza murata din butoi care se spala si se caleste in prealabil
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte Bihorene:

Peste o lingura de sare se toarna apa calduta pentru a se dizolva sarea, dupa care se pune faina, cat sa iasa un aluat mai moale decat cel de paine sau de cozonac ce se framanta bine fara a ne nelinisti ca aluatul se prinde de mana. Dupa ce se framanta bine, se infaineaza mana si se scoate aluatul pe masa. Se framanta bine si se fac cocutze ce se framanta fiecare bine. Se lasa sa se odihneasca jumatate de ora, nu inainte de a le unge pe fiecare cu untura. Asa unse le lasam acum sa se odihneasca.

Dupa odihna aluatului se trece la intinsul cocutilor care se face pe o fata de masa, deoarece rularea aluatului se va face cu ajutorul fetei de masa.  Se ia o bucata de cocut si se pune pe fata de masa. Untura care s-a pus peste aluat deja este intrata in el facandu-l mult maielastic pentru a se putea intinde cat o foita de tigara.  Aluatul se intinde apoi cu mana incepand a trage de margini cate putin cu degetele, dupa ce isi mareste volumul prin intindere se introduce mana  ( palma) in mijlocul aluatului si incetisor se intinde in continuare. Aluatul  are dimensiunea mesei dupa ce este la maxim intins si extrem de subtire. Cand aluatul este gata intins se mai picura cativa stropi de ulei peste foaie. Apoi se presara cartofi sau varza peste aluat. Se prinde de o parte si de alta fata de masa si se ruleaza cu ajutorul ei placinta. formnd astfel o placinta. Rolul astfel obtinut se ruleaza ca un melc si se prajeste in tigaia unsa cu putin ulei pe ambele parti.  Placintele mai mari ( care se coc in cuptor) se ruleaza pe toata foaia cu compozitia dorita apoi se pun in cuptor, se ung cu galbenus de ou si se coc.

TIPS-URI

1

reteta cu dragoste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte Bihorene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]