Gogosele din aluat pripit

de trifadalia in Prajituri, 26 Oct 2016 | 2928 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o cana de apa,
  • 100 gr de untura,
  • o lingura rasa de zahar,
  • un praf de sare,
  • 200 gr de faina,
  • 4-5 oua,
  • un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • Pentru crema.
  • Un litru de lapte,
  • 5 oua,
  • o budinca de vanilie,
  • 10 linguri de zahar,
  • 5 linguri de faina
Portii: 48
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele din aluat pripit:

Se pune apa pe foc sa se infierbante, se adauga untura si zaharul cu un praf de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca se trage oala de pe foc si se adauga faina bine cernuta. Se freaca repede ca sa nu se faca cocolosi si se mai tine pe foc, frecand mereu, pana se desprinde aluatul de pe marginea cratitei. Se da cu totul la o parte si, dupa ce s-a mai racorit putin, se pun pe rand 4-5 oua. Nu se pune urmatorul, decat dupa ce primul a fost bine cuprins in pasta. Aceasta trebuie sa fie potrivit de moale, dar sa-si pastreze forma, acolo unde cade.Se ia cu lingura aluat si se fac cocoloase in tava de copt apoi se coc 20-25 de minute la foc mic. Dupa racire se face in fiecare gogsel cate un capacel si se umple cu crema de vanilie astfel. Se pune laptele la fiert cu galbenusurile de la cele 5 oua, cu 5 linguri de faina si cu budinca de vanilie si 5 linguri de zahar. Celelalte 5 linguri de zahar se pastreaza pentru albusurile batute spuma. Cand crema fiarta este aproape rece se amesteca cu albusurile si se umple mini gogoselele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele din aluat pripit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trandafir din aluat dospit, cu nuca si gem de caise