Se incepe cu pregatirea blatului:in doua vase se separa albusurile de galbenusuri,se mixeaza spuma cu putina sare albusurile,dupa care se mixeaza galbenusurile cu zahar, ulei si zahar vanilat,pana devin spuma, se adauga si iaurtul dupa care se incorpeaza faina si praful de copt, se amesteca cu o...
Pentru inceput se pregatetse aluatul: intr-un bol incapator se amesteca faina cu sare, bicarbonat, zahar vanilat, coaja rasa si zahar, se adauga untul la tempertaura camerei si se amesteca pana devin cocoloase, se adauga apa si oul si se framanta un aluat potrivit, cu consistenta elastica dupa...
Se incepe prin pregatirea blatului, ouale la temperatura camerei se separa in doua vase ,se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza galbenusurile cu zaharul, esenta si uleiul pana devin spumoase si se topeste zaharul. Treptat se incorporeaza faina si parful de copt , se...
Pentru inceput se pregateste blatul, se separa ouale, galbenusurile si albusurile in doua vase, dupa care se mixeaza cu praf de sare albusurile pana devin spuma, se mixeaza si galbenusurile cu zahar si ulei pana devin spumoase si isi schimba culoarea (aproximativ 10 min), se incorporeaza faina si...
Se incepe prin pregatirea blatului: separat se mixeaza cele 3 albusuri cu un varf de sare pana devin spuma, intr-un vas se mixeaza galbenusurile cu zahar, ulei si esenta pana devin spuma. Treptat se adauga faina si se amesteca bine. Se incorporeaza albusurile de jos in sus pana se obtine o...
Se incepe prin pregatirea foilor de blat :se mixeaza albusurile cu putina sare, se adauga zaharul si se continua pana cand devin ca o bezea ,se adauga faina si nuca macinata si s eincorporeaza usor de jos in sus cu o spatola de silicon pana cand compozitia devine omogena. Se pune intr-o...
Se inncepe cu pregatirea aluatului: intr-un vas incapator se pune faina si sarea, se amesteca cu nuca macinata si bicarbonatul, se pune zaharul dupa care se aduga untul taiat in felii, smantana, ouale si esenta se amesteca bine si se framanta energic un aluat potrivit.
Din aluatul...
Pregatirea foilor de blat:
Foaia 1-
Se mixeaza albusurile cu putina sare pana devin spuma, separat se mixeaza galbenusurile cu zahar si ulei pana devin spuma, se adauga faina si praful de copt, esenta si se amesteca bine se incorporeaza albusurile mixate spuma, compozitia s eintinde intr-o...
Se incepe cu pregatirea aluatului,se mixeaza ouale cu zahar si miere ,se adauga faina , sarea si bicarbonatul se amesteca bine ,se pune si nuca cu esenta si se framnata pana se obtine un aluat potrivit.
Din aluatul obtinut se imparte in 4 parti ,din fiecare parte se intinde(eu am intins pe...
Pentru inceput se taie pieptul fasii se toaca (eu am folosit robotul)impreuna cu usturoiul,se pune intr-un castron se,dupa care se toaca si ciupercile spalate si taiate felii,impreuna cu dovlecelul.Se pun toate intr-un vas si se amesteca cu sare si piper dupa gust ,faina se incorporeaza bine si...
Pentru inceput se pune la foc intr-o oala mierea,intr-un vas se amesteca faina cu sare, bicarbonat, coaja de portocala, scortisoara si cuisoare (dupa gust) si oul, se amesteca bine. Dupa care se torna si mierea se amesteca, in aceasi oala se pune laptele la incalzit si untul la topit (impreuna)...
Se incepe cu pregatire primei foi de blat intr-un vas se bat albusurile spuma,intr-un alt vas se mixeaza galbenusurile cu zahar ,ulei si esenta pana devin spumoase,treptat se incorporeaza faina si praful de copt, se adauga si albusurile spuma si se incorporeaza pna compozitia devine omogena....
Pentru inceput se curata cartofii,se spala si se taie cuburi,se toaca ardelul ,se curata si ceapa se taie rondele ,sunca in bucati mici.Se pune o oala(eu am folosit tuci) la foc cu ulei ,se adauga ceapa si sunca se calesc putin ,dupa care se pun ardelul si cartofi se acopera cu apa si se lasa la...
Se incepe cu pregatirea alauatulu,se pune la framantat, intr-un vas incapator faina amestecata cu sare si coaja rasa de lamaie /portocala ,intr-o cana se pune laptele cald si drojdia cu zahar si unt,se amesteca pana se dizolva,se toarna treptat peste faina se amesteca dupa care se pune smantana...
Pentru inceput se pune o oala cu apa pe foc ,se fierbe cotechinul (deja ambalat in aluminiu) pentru 4-5 minute. Se lasain apa pana la momentul folosiri.
Intre timp se curata repede ceapa,se toaca impreuna cu ardelul si rosia ,se calesc in foarte putin ulei ,se adauga gelatina si cotechinul...
Pentru inceput se pregateste aluatul ,intr-un vas incapator se pune la framantat,se amesteca faina cu sare,intr-un pahar se amesteca drojdia cu zahar si apa calda,se toarna treptat peste faina si se framanta bine ,spre final se adauga uleiul de masline,cand este framanat se acopera cu un...
Pentru inceput se pregateste blatul : se separa galbenusurile de albusuri,se mixeaza separat albusurile spuma cu putina sare,dupa care se mixeaza galbenusurile cu zahar si esenta pana devin spumoase (se topeste si zaharul) peste galbenusuri se adauga treptat faina si praful de copt se...
Pentru inceput se pune o oala cu apa si sare la foc (pentru spaghete) cand apa fierbe se pun inauntru si se lasa intre 7-8 minute.
Intre timp se curata si se toaca ceapa, se taie in cuburi sunca ,se calesc intr-o tigaie cu uleiul de masline, se adauga conserva de rosii si se potriveste de sare...
Se pregateste aluatul, intr-un vas se amesteca faina cu zahar, sare, praf de copt, coaja de lamaie si portocoala, se adauga ouale, iaurtul, esenta si untul si se framanata alautul pana se incorporeaza totul bine si untul se topeste. Se acopera cu o foaie de aluminiu si se da la rece.
Se taia...
Pentru inceput se pragateste aluatul: intr-un vas se amesteca faina cu parmezan si sare, se adauga untul, oul si apa si se framanta energic un aluat elastic pana se topeste tot untul. Se lasa la rece pentru cateva minute.
Aluatul se taie in 4-5 bucati ,din fiecare parte se intinde cate o foaie...
Prima pregatire :
pulpele se taie in doua (astfel obtinand 4 bucati) se curata si se spala bine dupa care intr-o tigaie cu putin ulei se pun la sigilat pe ambele parti pentru cateva minute, dupa care se adauga vinul se asteapta sa se evapore si se da la o parte.
Se curata legumele si se...
Pentru inceput se spala bine aripile si se curata ,se pun intr-o oala cu apa rece,intre timp se curata morcovii,cartoful si ceapa ,se pun la fiert intregii.Se lasa la fiert aproximativ o ora (la foc potrivit ) dupa care se potriveste de sare .
Intr-un vas mai mic se bat ouale cu sare si piper...
Intr-un vas se amesteca carnea cu painea pusa la inmuiat (cateva minute ) stoarsa bine ,se adauga si oul ,condimentele dupa gust si se amesteca cu mana bine pana se incorporeaza fiecare ingredient. Se lasa la rece cateva minute ,intre timp se pune o tigaie cu ulei (500 ml) la foc. Se ia carnea de...
Pentru inceput se pregateste aluatul, se amesteca toate ingredientele intr-un vas, dupa care se transfera pe masa de lucru si se framanta energic pana se topeste foarte bine untul, se lasa la frigider 15-20 minute.
Merele se curata de coaja se taie cuburi (potrivite) se pun la foc cu...
Pentru inceput se pregaeste un aluat potrivit din faina ,apa si sare .Dupa care se amesteca branza de vaci cu telemeaua ,ou si zahar,se adauga pesmetul si se potriveste de gust cu esenta de vanilie.
Se intinde o foaie subtire ,se taie in patrate potrivite se pune cate o lingura de umplutura si...
Pentru inceput se pregateste blatul ,se mixeaza albusurile separat ,dupa care se mixeaza galbenusurile cu zahar si ulei pana devin spuma ,se adauga cele doua tipuri de faina si praful de copt ,cu ajutorul unei palete de silicon se incorporeaza bine ,amestecand d ejos in sus pana devine omogen,se...
Pentru inceput se curata de pamant si se spala ciupercile,se taie in felii potrivite.Dupa care se pune o tigaie (eu am folosit un tuci)la incalzit cu untul ,cand se topeste ,se adauga ceapa tocata marunt se caleste putin dupa care se pun copanelele de pui si se sigileaza pe o parte si pe alta ,se...
Pentru inceput se separa galbenusurile de albusuri, cele din urma se mixeaza pana devin spuma. Galbenusurile se mixeaza separat, cu zahar si ulei, pana devin spumoase si isi schimba culoarea, se adauga iaurtul si banana facuta piure.
Se adauga si cele 2 tipuri de faina ,praful de copt si se...
Se curata dovleacul, se da pe razatoare, se pune la foc cu zahar, unt si esenta de vanile, se caleste pentru 10 minute dupa care se lasa la racit.
Se desface panchetul de foi de placinta se intinde cate o foaie ,se pune jumatate din umpluturea si se intinde un strat de dovleac. Se sigileaza pe...
Pentru inceput se pun vinetele intr-o tava (nu prea inalta) in cuptor la 200°, din cand in cand se intorc pe o parte si pe alata, cand sunt coapte se curata de coaja si se pun la scurs.
Se toaca ceapa marunt, se pun vinetele pe tocator si cu ajutorul unui cutit se toaca bine ,cand sunt...
Prajitura Adelina
Se incepe cu pregatirea blatului:in doua vase se separa albusurile de galbenusuri,se mixeaza spuma cu putina sare albusurile,dupa care se mixeaza galbenusurile cu zahar, ulei si zahar vanilat,pana devin spuma, se adauga si iaurtul dupa care se incorpeaza faina si praful de copt, se amesteca cu o...
Tarta cu crema de vanilie si fructe
Pentru inceput se pregatetse aluatul: intr-un bol incapator se amesteca faina cu sare, bicarbonat, zahar vanilat, coaja rasa si zahar, se adauga untul la tempertaura camerei si se amesteca pana devin cocoloase, se adauga apa si oul si se framanta un aluat potrivit, cu consistenta elastica dupa...
Tort cu crema de capsuni si ciocolata
Se incepe prin pregatirea blatului, ouale la temperatura camerei se separa in doua vase ,se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza galbenusurile cu zaharul, esenta si uleiul pana devin spumoase si se topeste zaharul. Treptat se incorporeaza faina si parful de copt , se...
Tort aniversar 2 ani de bucataras
Pentru inceput se pregateste blatul, se separa ouale, galbenusurile si albusurile in doua vase, dupa care se mixeaza cu praf de sare albusurile pana devin spuma, se mixeaza si galbenusurile cu zahar si ulei pana devin spumoase si isi schimba culoarea (aproximativ 10 min), se incorporeaza faina si...
Tort racoritor
Se incepe prin pregatirea blatului: separat se mixeaza cele 3 albusuri cu un varf de sare pana devin spuma, intr-un vas se mixeaza galbenusurile cu zahar, ulei si esenta pana devin spuma. Treptat se adauga faina si se amesteca bine. Se incorporeaza albusurile de jos in sus pana se obtine o...
Tort egiptean "La multi ani 2016"
Se incepe prin pregatirea foilor de blat :se mixeaza albusurile cu putina sare, se adauga zaharul si se continua pana cand devin ca o bezea ,se adauga faina si nuca macinata si s eincorporeaza usor de jos in sus cu o spatola de silicon pana cand compozitia devine omogena. Se pune intr-o...
Potcoave ala Cleme
Se inncepe cu pregatirea aluatului: intr-un vas incapator se pune faina si sarea, se amesteca cu nuca macinata si bicarbonatul, se pune zaharul dupa care se aduga untul taiat in felii, smantana, ouale si esenta se amesteca bine si se framanta energic un aluat potrivit. Din aluatul...
Prajitura duo
Pregatirea foilor de blat: Foaia 1- Se mixeaza albusurile cu putina sare pana devin spuma, separat se mixeaza galbenusurile cu zahar si ulei pana devin spuma, se adauga faina si praful de copt, esenta si se amesteca bine se incorporeaza albusurile mixate spuma, compozitia s eintinde intr-o...
Prajitura cu foi si crema de smantana cu nuca (reteta nr 200)
Se incepe cu pregatirea aluatului,se mixeaza ouale cu zahar si miere ,se adauga faina , sarea si bicarbonatul se amesteca bine ,se pune si nuca cu esenta si se framnata pana se obtine un aluat potrivit. Din aluatul obtinut se imparte in 4 parti ,din fiecare parte se intinde(eu am intins pe...
Piftele din piept de pui cu legume
Pentru inceput se taie pieptul fasii se toaca (eu am folosit robotul)impreuna cu usturoiul,se pune intr-un castron se,dupa care se toaca si ciupercile spalate si taiate felii,impreuna cu dovlecelul.Se pun toate intr-un vas si se amesteca cu sare si piper dupa gust ,faina se incorporeaza bine si...
Turta dulce
Pentru inceput se pune la foc intr-o oala mierea,intr-un vas se amesteca faina cu sare, bicarbonat, coaja de portocala, scortisoara si cuisoare (dupa gust) si oul, se amesteca bine. Dupa care se torna si mierea se amesteca, in aceasi oala se pune laptele la incalzit si untul la topit (impreuna)...
Prajitura cu crema de ciocolata
Se incepe cu pregatire primei foi de blat intr-un vas se bat albusurile spuma,intr-un alt vas se mixeaza galbenusurile cu zahar ,ulei si esenta pana devin spumoase,treptat se incorporeaza faina si praful de copt, se adauga si albusurile spuma si se incorporeaza pna compozitia devine omogena....
Mancare de cartofi
Pentru inceput se curata cartofii,se spala si se taie cuburi,se toaca ardelul ,se curata si ceapa se taie rondele ,sunca in bucati mici.Se pune o oala(eu am folosit tuci) la foc cu ulei ,se adauga ceapa si sunca se calesc putin ,dupa care se pun ardelul si cartofi se acopera cu apa si se lasa la...
Cornuri mixte
Se incepe cu pregatirea alauatulu,se pune la framantat, intr-un vas incapator faina amestecata cu sare si coaja rasa de lamaie /portocala ,intr-o cana se pune laptele cald si drojdia cu zahar si unt,se amesteca pana se dizolva,se toarna treptat peste faina se amesteca dupa care se pune smantana...
Fasole cu cotechino
Pentru inceput se pune o oala cu apa pe foc ,se fierbe cotechinul (deja ambalat in aluminiu) pentru 4-5 minute. Se lasain apa pana la momentul folosiri. Intre timp se curata repede ceapa,se toaca impreuna cu ardelul si rosia ,se calesc in foarte putin ulei ,se adauga gelatina si cotechinul...
Pizza
Pentru inceput se pregateste aluatul ,intr-un vas incapator se pune la framantat,se amesteca faina cu sare,intr-un pahar se amesteca drojdia cu zahar si apa calda,se toarna treptat peste faina si se framanta bine ,spre final se adauga uleiul de masline,cand este framanat se acopera cu un...
Rulada cu gem de visine si crema de alune
Pentru inceput se pregateste blatul : se separa galbenusurile de albusuri,se mixeaza separat albusurile spuma cu putina sare,dupa care se mixeaza galbenusurile cu zahar si esenta pana devin spumoase (se topeste si zaharul) peste galbenusuri se adauga treptat faina si praful de copt se...
Spaghete cu sos
Pentru inceput se pune o oala cu apa si sare la foc (pentru spaghete) cand apa fierbe se pun inauntru si se lasa intre 7-8 minute. Intre timp se curata si se toaca ceapa, se taie in cuburi sunca ,se calesc intr-o tigaie cu uleiul de masline, se adauga conserva de rosii si se potriveste de sare...
"Pachetele" cu rahat
Se pregateste aluatul, intr-un vas se amesteca faina cu zahar, sare, praf de copt, coaja de lamaie si portocoala, se adauga ouale, iaurtul, esenta si untul si se framanata alautul pana se incorporeaza totul bine si untul se topeste. Se acopera cu o foaie de aluminiu si se da la rece. Se taia...
Carnaciori in aluat (de casa)
Pentru inceput se pragateste aluatul: intr-un vas se amesteca faina cu parmezan si sare, se adauga untul, oul si apa si se framanta energic un aluat elastic pana se topeste tot untul. Se lasa la rece pentru cateva minute. Aluatul se taie in 4-5 bucati ,din fiecare parte se intinde cate o foaie...
Pulpe de pui cu legume la cuptor
Prima pregatire : pulpele se taie in doua (astfel obtinand 4 bucati) se curata si se spala bine dupa care intr-o tigaie cu putin ulei se pun la sigilat pe ambele parti pentru cateva minute, dupa care se adauga vinul se asteapta sa se evapore si se da la o parte. Se curata legumele si se...
Supa cu galuste
Pentru inceput se spala bine aripile si se curata ,se pun intr-o oala cu apa rece,intre timp se curata morcovii,cartoful si ceapa ,se pun la fiert intregii.Se lasa la fiert aproximativ o ora (la foc potrivit ) dupa care se potriveste de sare . Intr-un vas mai mic se bat ouale cu sare si piper...
Chiftele din carne de porc
Intr-un vas se amesteca carnea cu painea pusa la inmuiat (cateva minute ) stoarsa bine ,se adauga si oul ,condimentele dupa gust si se amesteca cu mana bine pana se incorporeaza fiecare ingredient. Se lasa la rece cateva minute ,intre timp se pune o tigaie cu ulei (500 ml) la foc. Se ia carnea de...
Apple Pie - Placinta americana cu mere
Pentru inceput se pregateste aluatul, se amesteca toate ingredientele intr-un vas, dupa care se transfera pe masa de lucru si se framanta energic pana se topeste foarte bine untul, se lasa la frigider 15-20 minute. Merele se curata de coaja se taie cuburi (potrivite) se pun la foc cu...
Coltunasi cu branza
Pentru inceput se pregaeste un aluat potrivit din faina ,apa si sare .Dupa care se amesteca branza de vaci cu telemeaua ,ou si zahar,se adauga pesmetul si se potriveste de gust cu esenta de vanilie. Se intinde o foaie subtire ,se taie in patrate potrivite se pune cate o lingura de umplutura si...
Tort "padurea neagra"
Pentru inceput se pregateste blatul ,se mixeaza albusurile separat ,dupa care se mixeaza galbenusurile cu zahar si ulei pana devin spuma ,se adauga cele doua tipuri de faina si praful de copt ,cu ajutorul unei palete de silicon se incorporeaza bine ,amestecand d ejos in sus pana devine omogen,se...
Ciulama cu pui si ciuperci
Pentru inceput se curata de pamant si se spala ciupercile,se taie in felii potrivite.Dupa care se pune o tigaie (eu am folosit un tuci)la incalzit cu untul ,cand se topeste ,se adauga ceapa tocata marunt se caleste putin dupa care se pun copanelele de pui si se sigileaza pe o parte si pe alta ,se...
Chec cu banane
Pentru inceput se separa galbenusurile de albusuri, cele din urma se mixeaza pana devin spuma. Galbenusurile se mixeaza separat, cu zahar si ulei, pana devin spumoase si isi schimba culoarea, se adauga iaurtul si banana facuta piure. Se adauga si cele 2 tipuri de faina ,praful de copt si se...
Placinta cu dovleac
Se curata dovleacul, se da pe razatoare, se pune la foc cu zahar, unt si esenta de vanile, se caleste pentru 10 minute dupa care se lasa la racit. Se desface panchetul de foi de placinta se intinde cate o foaie ,se pune jumatate din umpluturea si se intinde un strat de dovleac. Se sigileaza pe...
Salata de vinete
Pentru inceput se pun vinetele intr-o tava (nu prea inalta) in cuptor la 200°, din cand in cand se intorc pe o parte si pe alata, cand sunt coapte se curata de coaja si se pun la scurs. Se toaca ceapa marunt, se pun vinetele pe tocator si cu ajutorul unui cutit se toaca bine ,cand sunt...