Initial am pornit cu ideea sa pregatesc un tort diplomat, nu am gasit compot cu fructe mixte si pana la urma a iesit ce a iesit.
Se incepe prin pregatirea blatului: separat se mixeaza cele 3 albusuri cu un varf de sare pana devin spuma, intr-un vas se mixeaza galbenusurile cu zahar, ulei si esenta pana devin spuma. Treptat se adauga faina si se amesteca bine. Se incorporeaza albusurile de jos in sus pana se obtine o compozitie omogena. Se pune inro tava tapetata (diametru 20) se da la cuptor, preincalzit 180° pana se coace (se face proba scobitoare in mijloc). Blatul se lasa la racit.
Crema: se mixeaza frisca cu zaharul vanilat se adauga iaurtul si se amesteca bine ,se taie in cuburi 2-3 piersici se pun peste crema si se amesteca totul foarte bine.
Blatul racit se taie in 2 parti, prima parte se aseaza pe platou, se insiropeaza, dupa care se pune primul strat de dulceata ,se intinde foarte bine, cu ajutorul unu saca posh sau cu lingura se pune jumatate din crema, se taie in felii cateva piersici si se pun deasupra primului strat de crema, se pune si crema ramasa se inchide cu cealalta parte de blat. Se fixeaza bine, se insiropeaza si se da la rece.Dupa cel putin o ora se imbraca in frisca si se decoreaza dupa bunul plac. Se lasa la rece cateva ore.