1.Am pus in robot faina si praful de copt cernute,untul moale si taiat cubulete,oul,zaharul,putina sare,zaharul vanilat si am mestecat pana a devenit un aluat faramicios.
2.Apoi l-am scos din robot si am framantat pe masa cu putina faina,pana a devenit un aluat omogen.Am invelit in pelicula si...
1.Se bate cu mixerul margarina moale cu 100g zahar pana devine cremos.Se adauga nuca,cacaoa,mirodeniile continuand sa mestecati.Apoi se pune faina cernuta in ploaie si se mesteca.
2.Batem albusurile spuma cu 100 g zahar.Aceasta se amesteca cu compozitia de mai sus.
3.Ungem cu putina...
1.Intr-un bol am pus paine la inmuiat cu lapte.Dupa aceea am stors-o si am pus-o deoparte.
2.Intr-un castron mai inalt am pus icrele(eu am avut icre de la sare)si am inceput sa le bat cu lingura de lemn,punand ulei incet-incet si cate putina zeama de lamaie,pana s-au umflat putin.
3.Apoi am...
1.Intr-un bol am pus faina,in mijloc am pus sarea,zahar,coaja rasa de portocala si lamaie,drojdie,ouale,zahar vanilat si am mestecat cu o furculita.Apoi am pus incet-incet laptele caldut si am continuat sa framant cu mainile.Apoi am pus uleiul caldut incet-incet,continuand sa framant.Am pus la...
1.Am dat pe robot biscuiti.Apoi am adaugat untul topit si am mestecat bine.Am pus compozitia intr-o tava de 24cm diametru,si cu ajutorul unei lingure am presat bine.Am dat la rece pentru 30 minute.
2.Am batut cu mixerul Philadelphia,impreuna cu zahar pudra si zaharul vanilat.
3.Am pus la...
1.Am curatat ceapa si morcovii,le-am tocat,morcovul l-am taiat rondele,si le-am pus la calit cu ulei de masline si putina sare.Am pus capac.
2.Hribi i-am spalat (pe jumate congelati) si i-am taiat cubulete.
3.Cand s-au inmuiat legumele am pus orezul si apa cat cuprinde.Mestecand din cand in...
1.Am pus apa la fiert cu putina sare.Cand a inceput sa fiarba am pus malaiul in ploaie,mestecand cu un tel ca sa nu faca cocolosi,apoi am lasat la fiert circa 15-20 de minute mestecand din cand in cand cu o lingura de lemn.
2.Am incins cuptorul 200°.Am luat o tava(24cm diametru) si am...
Pregatim crema:
1.Punem smantana pe foc si lasam sa clocoteasca.Cand a inceput sa clocoteasca luam de pe foc si punem ciocolata bucatele,si mestecam cu o lingura de lemn pana se topeste bine ciocolata.Punem la rece.
2.Cand s-a racit (nu de tot) incepem sa mixam crema.Daca e prea tare mai...
1.Intr-o oala am pus apa la fiert cu sare.Cand apa a inceput sa fiarba am pus pasta si am fiert-o dupa instrunctiunile de pe ambalaj.Apoi le-am pus la scurs.
2.Intr-o tigaie am incins uleiul cu catelu de usturoi (pe care l-am scos).Am prajit bine baconul.Am curatat dovleacul,l-am taiat...
1.Am pus la calit ceapa,ardeiul tocat marunt si morcovul dat pe razatoarea mare,cu ulei de floarea soarelui (un pahar).Am pus putina sare si capac.Am lasat pana s-au inmuiat.
2.Am dezghetat ghebele,le-am clatit cu apa rece,le-am tocat,le-am stors si le-am pus peste legume.
3.Am adaugat apoi...
1.Am pus fasolea la fiert in apa rece.Am lasat la fiert circa 2 ore.
2.Am tiat carnati rondele si i-am prajit in putin ulei.Am tocat ceapa si ardeiul si l-am pus peste carnati.Am lasat circa 10 minute in care am adaugat si un polonic din zeama de la fasolea fiarta,ca sa se inmoaie mai...
1.Am calit spanacul in putin ulei de masline.Am lasat la foc pana a scazut toata zeama,apoi am lasat la racit.
2.Intr-un bol am pus spanacul,oul,ricotta,parmezan,sare,piper,nucusoara si am mestecat bine.
3.Am incins cuptorul la 180°.
4.Am intins aluatul si am taiat 8...
1.Am pus la incins untul si ulei de masline.
2.Am tocat ceapa marunt si am pus-o la calit,pana a devenit transparenta,apoi am adaugat spanacul spalat si tocat mai mare,am pus putina sare si capac si am lasat sa scada toata zeama.
3.Intr-un bol am pus...
1.Am spalat pestele,l-am taiat bucatele,l-am dat prin malai,si l-am prajit in ulei incins.Am intors pe ambele parti si l-am lasat sa se prajeasca bine,asa ne place noua mai crocant.L-am scos pe servetele.
Am facut mamaliguta si un mujdei de usturoi...si poftim.Mai simplu de atat.
Pofta...
1.Prima data am spalat dovleceii,i-am taiat fasii,(dar numai partea verde) iar mijlocul l-am taiat marunt pe care l-am folosit la piftelute.(ca sa nu arunc).
2.Am facut compozitia pentru piftelute:am pus carnea,miezul de la dovlecei,painea inmuiata in apa si stoarsa bine,usturoiul...
1.Spalam dovleceii,ii taiem pe lung si cu ajutorul unei lingurite scoateti miezul.Pe acesta il tocati marunt.
2.Intr-un bol punem carnea,miezul de dovlecei,oua,parmezan ras,sare,piper,pesmet,patrunjel (eu am avut congelet,circa 5 lg)si mestecati bine.
3.Intr-un bol mai mic pregatim sosul de...
Cum se prepara Reteta reinterpretata de Salata Boeuf, in varianta de post
1.Am spalat si am pus legumele la fiert in apa rece si putina sare.Cand s-au fiert le-am lasat la racit.Apoi le-am curatat si le-am taiat cubulete mici.
2.In alta olicica am pus la fiert cartofii,curatati si taiati...
1.Am pus apa la fiert cu sare.Cand incepe sa fiarba apa am adaugat pasta si am fiert-o(dupa instrunctiunile de pe ambalaj).Dupa care am pus-o la scurs.
2.Am spalat hribi si i-am taiat fasii.
3.Am incins o tigaie cu ulei de masline si 1 catel de usturoi si am adaugat hribi.Am pus sare,pasta...
Cum se prepara Ciorba cu costita de porc - Reteta savuroasa si satioasa
Am spalat si taiat carnea si am pus-o la fiert cu apa rece.
Am curatat si am spalat legumele.Am dat pe razatoarea marea morcovi,iar restul legumelor le-am taiat cubulete.
Cand aproape s-a fiert carnea,am adaugat...
1.Am curatat si am tocat legumele marunt si le-am calit in ulei de masline,si usturoiul tocat marunt.
2.Am tocat pieptul de pui si l-am pus peste legumele,usor prajite.Am lasat cu capac,la foc mic,pana zeama a scazut si am lasat putin sa se prajeasca si carnea.Am pus sare,piper dupa...
1.Am dat pe robot biscuiti.Am topit margarina.
2.Am pus toate ingredientele,in afara de alune si nuca de cocos,intr-un bol si am amestecat bine.
3.Am inceput sa fac bomboanele,in mijloc am pus cate o aluna si le-am dat prin fulgi de cocos.
Le-am asezat pe un platou si le-am pus la...
1.Am curatat legumele,le-am spalat si le-am taiat cubulte.Am curatat si catelu de usturoi si l-am tocat marunt.Le-am pus la fiert cu apa si sare.
2.Cand s-au fiert le-am dat prin blander pana s-a facut o crema.Am pus putina supa in care am fiert legumele.
3.Am pus intr-un castron cu ulei de...
1.Am pus apa la fiert cu sare.Am taiat brocoli in buchetele,le-am spalat si cand apa a inceput sa fiarba,i-m pus la fiert,circa 5 minute.I-am scos cu o paleta,i-am pus la scurs,si in aceiasi apa am fiert pasta,dupa instructiunile de pe ambalaj.Apoi am pus-o la scurs.
2.Am pus o tigaie la...
1. Am spalat,curatat merele si le-am dat pe razatoare.Le-a pus la calit cu zahar,zeama de lamaie si scortisoara,si am lasat pana a scazut toata zeama. Am lasat la racit.
Blatul:
1. Am separat galbenusul de albusuri.Am batut albusurile cu un praf de sare,apoi rand pe rand am adaugat cate o...
1. Am pus la incins o tigaie,mai inalta,cu putin ulei de masline,rozmarin,salvie,o frunza de dafin si un catel de usturoi.Am spalat bucata de carne am frecat-o cu sare si piper si am prajit-o bine pe toate partile.
2. Am stins cu vin alb si am lasat sa se evapore,intorcandu-l pe toate...
1. Intr-un robot de bucatarie am pus toate ingredientele (untul trebuie sa fie moale) si le-am mestecat pana s-a strans aluatul.Apoi l-am scos pe masa de lucru si l-am mai framantat cu mainile..Am lasat sa se odihneasca 30 de minute.
2. Intre timp am facut crema:am mixat galbenusurile cu...
1. Am incins cuptorul la 180°.
2. Am intins aluatul pe masa de lucru,Am taiat in 8 patratele,am pus pe 4 nutelle,iar pe celelelte dulceata.
3. Le-am facut cornuri (cat de cat) le-am uns cu un galbenus si le-am dat la cuptor pentru 30 ce minute. Aceeasi treaba am facut si cu celalalt...
Am spalat ardeii si i-am asezat in borcane,impreuna cu frunzele de dafin cate doua in fiecare borcan,si mararul rupt si impartit.
Eu pun o parte otet si 3 parti apa.Deci: am pus cate 1/4 de otet in fiecare borcan si 3/4 apa.Si la 1L de lichid am pus 1 lingura de sare si 1lg de zahar.
Am pus...
1.Am incins cuptorul la 180°.Am mixat untul moale cu zaharul pana a devenit o crema spumoasa.Am adaugat oul,esenta de vanilie,coaja de lamaie si am continuat sa mixez.Am pus smantana continuand sa mixez.
2.A pus faina si praful de copt,sarea in ploaie,cernute,continuand sa mestec cu...
1.Am pus faina,drojdia,sarea,zaharul,apa calduta intr-un bol si am inceput sa framant.La sfarsit am adaugat si uleiul si am continuat sa framant.Am acpoerit cu un prosop curat si am lasat sa isi dubleze volumul.
2.Dupa aceea am tapetat cu faina masa de lucru si am intins aluatu,incercand sa...
Fursecuri "Zambareti"
1.Am pus in robot faina si praful de copt cernute,untul moale si taiat cubulete,oul,zaharul,putina sare,zaharul vanilat si am mestecat pana a devenit un aluat faramicios. 2.Apoi l-am scos din robot si am framantat pe masa cu putina faina,pana a devenit un aluat omogen.Am invelit in pelicula si...
Ziua si Noaptea
1.Se bate cu mixerul margarina moale cu 100g zahar pana devine cremos.Se adauga nuca,cacaoa,mirodeniile continuand sa mestecati.Apoi se pune faina cernuta in ploaie si se mesteca. 2.Batem albusurile spuma cu 100 g zahar.Aceasta se amesteca cu compozitia de mai sus. 3.Ungem cu putina...
Salata de icre
1.Intr-un bol am pus paine la inmuiat cu lapte.Dupa aceea am stors-o si am pus-o deoparte. 2.Intr-un castron mai inalt am pus icrele(eu am avut icre de la sare)si am inceput sa le bat cu lingura de lemn,punand ulei incet-incet si cate putina zeama de lamaie,pana s-au umflat putin. 3.Apoi am...
Branzoaice
1.Intr-un bol am pus faina,in mijloc am pus sarea,zahar,coaja rasa de portocala si lamaie,drojdie,ouale,zahar vanilat si am mestecat cu o furculita.Apoi am pus incet-incet laptele caldut si am continuat sa framant cu mainile.Apoi am pus uleiul caldut incet-incet,continuand sa framant.Am pus la...
Cheesecake cu zmeura (fara coacere)
1.Am dat pe robot biscuiti.Apoi am adaugat untul topit si am mestecat bine.Am pus compozitia intr-o tava de 24cm diametru,si cu ajutorul unei lingure am presat bine.Am dat la rece pentru 30 minute. 2.Am batut cu mixerul Philadelphia,impreuna cu zahar pudra si zaharul vanilat. 3.Am pus la...
Orez cu Hribi
1.Am curatat ceapa si morcovii,le-am tocat,morcovul l-am taiat rondele,si le-am pus la calit cu ulei de masline si putina sare.Am pus capac. 2.Hribi i-am spalat (pe jumate congelati) si i-am taiat cubulete. 3.Cand s-au inmuiat legumele am pus orezul si apa cat cuprinde.Mestecand din cand in...
"Tort" de mamaliga
1.Am pus apa la fiert cu putina sare.Cand a inceput sa fiarba am pus malaiul in ploaie,mestecand cu un tel ca sa nu faca cocolosi,apoi am lasat la fiert circa 15-20 de minute mestecand din cand in cand cu o lingura de lemn. 2.Am incins cuptorul 200°.Am luat o tava(24cm diametru) si am...
Tort cu ciocolata
Pregatim crema: 1.Punem smantana pe foc si lasam sa clocoteasca.Cand a inceput sa clocoteasca luam de pe foc si punem ciocolata bucatele,si mestecam cu o lingura de lemn pana se topeste bine ciocolata.Punem la rece. 2.Cand s-a racit (nu de tot) incepem sa mixam crema.Daca e prea tare mai...
Pasta cu dovleac si bacon
1.Intr-o oala am pus apa la fiert cu sare.Cand apa a inceput sa fiarba am pus pasta si am fiert-o dupa instrunctiunile de pe ambalaj.Apoi le-am pus la scurs. 2.Intr-o tigaie am incins uleiul cu catelu de usturoi (pe care l-am scos).Am prajit bine baconul.Am curatat dovleacul,l-am taiat...
Sarmalute in foi de vita-de-vie cu ghebe (de post)
1.Am pus la calit ceapa,ardeiul tocat marunt si morcovul dat pe razatoarea mare,cu ulei de floarea soarelui (un pahar).Am pus putina sare si capac.Am lasat pana s-au inmuiat. 2.Am dezghetat ghebele,le-am clatit cu apa rece,le-am tocat,le-am stors si le-am pus peste legume. 3.Am adaugat apoi...
Fasole scazuta cu carnati
1.Am pus fasolea la fiert in apa rece.Am lasat la fiert circa 2 ore. 2.Am tiat carnati rondele si i-am prajit in putin ulei.Am tocat ceapa si ardeiul si l-am pus peste carnati.Am lasat circa 10 minute in care am adaugat si un polonic din zeama de la fasolea fiarta,ca sa se inmoaie mai...
Triunghiuri cu spanac si ricotta
1.Am calit spanacul in putin ulei de masline.Am lasat la foc pana a scazut toata zeama,apoi am lasat la racit. 2.Intr-un bol am pus spanacul,oul,ricotta,parmezan,sare,piper,nucusoara si am mestecat bine. 3.Am incins cuptorul la 180°. 4.Am intins aluatul si am taiat 8...
Lasagna cu spanac si ricotta
1.Am pus la incins untul si ulei de masline. 2.Am tocat ceapa marunt si am pus-o la calit,pana a devenit transparenta,apoi am adaugat spanacul spalat si tocat mai mare,am pus putina sare si capac si am lasat sa scada toata zeama. 3.Intr-un bol am pus...
Peste prajit "Ca la MAMA ACASA"
1.Am spalat pestele,l-am taiat bucatele,l-am dat prin malai,si l-am prajit in ulei incins.Am intors pe ambele parti si l-am lasat sa se prajeasca bine,asa ne place noua mai crocant.L-am scos pe servetele. Am facut mamaliguta si un mujdei de usturoi...si poftim.Mai simplu de atat. Pofta...
Piftelute de carne pe pat de legume
1.Prima data am spalat dovleceii,i-am taiat fasii,(dar numai partea verde) iar mijlocul l-am taiat marunt pe care l-am folosit la piftelute.(ca sa nu arunc). 2.Am facut compozitia pentru piftelute:am pus carnea,miezul de la dovlecei,painea inmuiata in apa si stoarsa bine,usturoiul...
Dovlecei umpluti in sos de rosii
1.Spalam dovleceii,ii taiem pe lung si cu ajutorul unei lingurite scoateti miezul.Pe acesta il tocati marunt. 2.Intr-un bol punem carnea,miezul de dovlecei,oua,parmezan ras,sare,piper,pesmet,patrunjel (eu am avut congelet,circa 5 lg)si mestecati bine. 3.Intr-un bol mai mic pregatim sosul de...
Reteta reinterpretata de Salata Boeuf, in varianta de post
Cum se prepara Reteta reinterpretata de Salata Boeuf, in varianta de post 1.Am spalat si am pus legumele la fiert in apa rece si putina sare.Cand s-au fiert le-am lasat la racit.Apoi le-am curatat si le-am taiat cubulete mici. 2.In alta olicica am pus la fiert cartofii,curatati si taiati...
Linguine cu Hribi
1.Am pus apa la fiert cu sare.Cand incepe sa fiarba apa am adaugat pasta si am fiert-o(dupa instrunctiunile de pe ambalaj).Dupa care am pus-o la scurs. 2.Am spalat hribi si i-am taiat fasii. 3.Am incins o tigaie cu ulei de masline si 1 catel de usturoi si am adaugat hribi.Am pus sare,pasta...
Ciorba cu costita de porc - Reteta savuroasa si satioasa
Cum se prepara Ciorba cu costita de porc - Reteta savuroasa si satioasa Am spalat si taiat carnea si am pus-o la fiert cu apa rece. Am curatat si am spalat legumele.Am dat pe razatoarea marea morcovi,iar restul legumelor le-am taiat cubulete. Cand aproape s-a fiert carnea,am adaugat...
Musaca de Dovlecei si Piept de pui
1.Am curatat si am tocat legumele marunt si le-am calit in ulei de masline,si usturoiul tocat marunt. 2.Am tocat pieptul de pui si l-am pus peste legumele,usor prajite.Am lasat cu capac,la foc mic,pana zeama a scazut si am lasat putin sa se prajeasca si carnea.Am pus sare,piper dupa...
Bomboane de biscuiti cu Alune
1.Am dat pe robot biscuiti.Am topit margarina. 2.Am pus toate ingredientele,in afara de alune si nuca de cocos,intr-un bol si am amestecat bine. 3.Am inceput sa fac bomboanele,in mijloc am pus cate o aluna si le-am dat prin fulgi de cocos. Le-am asezat pe un platou si le-am pus la...
Supa Crema de Dovleac
1.Am curatat legumele,le-am spalat si le-am taiat cubulte.Am curatat si catelu de usturoi si l-am tocat marunt.Le-am pus la fiert cu apa si sare. 2.Cand s-au fiert le-am dat prin blander pana s-a facut o crema.Am pus putina supa in care am fiert legumele. 3.Am pus intr-un castron cu ulei de...
Penne la cuptor
1.Am pus apa la fiert cu sare.Am taiat brocoli in buchetele,le-am spalat si cand apa a inceput sa fiarba,i-m pus la fiert,circa 5 minute.I-am scos cu o paleta,i-am pus la scurs,si in aceiasi apa am fiert pasta,dupa instructiunile de pe ambalaj.Apoi am pus-o la scurs. 2.Am pus o tigaie la...
Prajitura cu mere si crema de vanilie
1. Am spalat,curatat merele si le-am dat pe razatoare.Le-a pus la calit cu zahar,zeama de lamaie si scortisoara,si am lasat pana a scazut toata zeama. Am lasat la racit. Blatul: 1. Am separat galbenusul de albusuri.Am batut albusurile cu un praf de sare,apoi rand pe rand am adaugat cate o...
Muschi de vita cu mirodenii si cartofi la cuptor
1. Am pus la incins o tigaie,mai inalta,cu putin ulei de masline,rozmarin,salvie,o frunza de dafin si un catel de usturoi.Am spalat bucata de carne am frecat-o cu sare si piper si am prajit-o bine pe toate partile. 2. Am stins cu vin alb si am lasat sa se evapore,intorcandu-l pe toate...
Tarta cu struguri
1. Intr-un robot de bucatarie am pus toate ingredientele (untul trebuie sa fie moale) si le-am mestecat pana s-a strans aluatul.Apoi l-am scos pe masa de lucru si l-am mai framantat cu mainile..Am lasat sa se odihneasca 30 de minute. 2. Intre timp am facut crema:am mixat galbenusurile cu...
Cornuri rapide (cu Nutella sau dulceata)
1. Am incins cuptorul la 180°. 2. Am intins aluatul pe masa de lucru,Am taiat in 8 patratele,am pus pe 4 nutelle,iar pe celelelte dulceata. 3. Le-am facut cornuri (cat de cat) le-am uns cu un galbenus si le-am dat la cuptor pentru 30 ce minute. Aceeasi treaba am facut si cu celalalt...
Ardei iuti in otet
Am spalat ardeii si i-am asezat in borcane,impreuna cu frunzele de dafin cate doua in fiecare borcan,si mararul rupt si impartit. Eu pun o parte otet si 3 parti apa.Deci: am pus cate 1/4 de otet in fiecare borcan si 3/4 apa.Si la 1L de lichid am pus 1 lingura de sare si 1lg de zahar. Am pus...
Tarta cu pere
1.Am incins cuptorul la 180°.Am mixat untul moale cu zaharul pana a devenit o crema spumoasa.Am adaugat oul,esenta de vanilie,coaja de lamaie si am continuat sa mixez.Am pus smantana continuand sa mixez. 2.A pus faina si praful de copt,sarea in ploaie,cernute,continuand sa mestec cu...
Pizza Quattro Formaggi (cu branzeturi)
1.Am pus faina,drojdia,sarea,zaharul,apa calduta intr-un bol si am inceput sa framant.La sfarsit am adaugat si uleiul si am continuat sa framant.Am acpoerit cu un prosop curat si am lasat sa isi dubleze volumul. 2.Dupa aceea am tapetat cu faina masa de lucru si am intins aluatu,incercand sa...