"Tort" de mamaliga

de Alina26 in Aperitive / Garnituri, 2 Dec 2013 | 6298 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1l apa
  • 300g malai
  • sare
  • 400g branza framantata de capra
  • 150g margarina
  • 4 oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Tort" de mamaliga:

1.Am pus apa la fiert cu putina sare.Cand a inceput sa fiarba am pus malaiul in ploaie,mestecand cu un tel ca sa nu faca cocolosi,apoi am lasat la fiert circa 15-20 de minute mestecand din cand in cand cu o lingura de lemn.

2.Am incins cuptorul 200°.Am luat o tava(24cm diametru) si am uns-o cu margarina.Am pus un strat de mamaliga+branza framantata+margarina,ici colo.

Am facut trei straturi si am terminat cu branza si margarina.

3.Am dat la cuptor pentru 15 minute.

4.Intre timp am facut ochiurile si le-am servit cu "tortul" de mamaliga .

Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

Tava sa fie inalta,nu cum am eu,cand se topeste margarina picura in cuptor. :D

Daca ti-a placut reteta noastra ""Tort" de mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]