"Tort" de mamaliga

de Alina26 in Aperitive / Garnituri, 2 Dec 2013 | 5744 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1l apa
  • 300g malai
  • sare
  • 400g branza framantata de capra
  • 150g margarina
  • 4 oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Tort" de mamaliga:

1.Am pus apa la fiert cu putina sare.Cand a inceput sa fiarba am pus malaiul in ploaie,mestecand cu un tel ca sa nu faca cocolosi,apoi am lasat la fiert circa 15-20 de minute mestecand din cand in cand cu o lingura de lemn.

2.Am incins cuptorul 200°.Am luat o tava(24cm diametru) si am uns-o cu margarina.Am pus un strat de mamaliga+branza framantata+margarina,ici colo.

Am facut trei straturi si am terminat cu branza si margarina.

3.Am dat la cuptor pentru 15 minute.

4.Intre timp am facut ochiurile si le-am servit cu "tortul" de mamaliga .

Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

Tava sa fie inalta,nu cum am eu,cand se topeste margarina picura in cuptor. :D

Daca ti-a placut reteta noastra ""Tort" de mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Taci si inghite