Puneti treptat făină și apă într-un castron: începeți cu 2 linguri de făină, un pahar de apă și uleiul de masline. Amestecati cu un tel aluatul ca sa fie cat mai fin și continuați să adăugați apă și făină cate putin pana se termina ingredientele. Trebuie sa fie un...
Se pun ardeii la copt direct pe flacără, apoi le lasati într-un recipient acoperit cu folie timp de 10 minute. Procedând astfel, se decojesc mai bine și mai repede, iar conservarea va fi mai lungă.
Curățați bine semințele, coaja și lasati sa scurga bine.
Puneți toate...
Se incepe cu usturoiul si putin sare, se piseaza pana devine pasta.
Se adauga muguri de pin si se piseaza pana devin o pasta.
Se pun frunzele de busuioc cu o lingura de ulei si continuam sa pisam.
Se alterneaza 1 lingura de ulei si o lingura de branza rasa pana terminati toate...
Se spala castravetii si se rade cu o razatoare putin mai groasa, adaugam sarea peste si lasam 10 minute ca sa piarda apa.
Intr-un bol punem iaurt, ulei, marar tocat marunt, otet, praf de usturoi si amestecam bine. Adaugam castravetele si gustam de sare.
Aluat pentru legume prajite -tempura
Puneti treptat făină și apă într-un castron: începeți cu 2 linguri de făină, un pahar de apă și uleiul de masline. Amestecati cu un tel aluatul ca sa fie cat mai fin și continuați să adăugați apă și făină cate putin pana se termina ingredientele. Trebuie sa fie un...
Sos harissa
Se pun ardeii la copt direct pe flacără, apoi le lasati într-un recipient acoperit cu folie timp de 10 minute. Procedând astfel, se decojesc mai bine și mai repede, iar conservarea va fi mai lungă. Curățați bine semințele, coaja și lasati sa scurga bine. Puneți toate...
Pesto cu busuioc
Se incepe cu usturoiul si putin sare, se piseaza pana devine pasta. Se adauga muguri de pin si se piseaza pana devin o pasta. Se pun frunzele de busuioc cu o lingura de ulei si continuam sa pisam. Se alterneaza 1 lingura de ulei si o lingura de branza rasa pana terminati toate...
Tzatziki - sosul de iaurt grecesc
Se spala castravetii si se rade cu o razatoare putin mai groasa, adaugam sarea peste si lasam 10 minute ca sa piarda apa. Intr-un bol punem iaurt, ulei, marar tocat marunt, otet, praf de usturoi si amestecam bine. Adaugam castravetele si gustam de sare.