Angelina_Elena

2

Bucataras
junior

Certeju de sus

Bucataras din 15.07.2011

RETETE474
PRIETENI295
Retete

File de pangasius in crusta crocanta

In Pangasius la 8 Sep 2013

Lasam pestele la dezghetat, apoi il tamponam cu un servetel pentru a elimina excesul de apa. Intr-un bol punem pemetul, faina de malai, 1 praf de piper, 1 varf lingurita sare si amestecam bine. Batem oul bine cu un praf de sare. Condimentam pestele cu sare, apoi il trecem prin faina,...

Zacusca de vinete

In Zacusca la 7 Sep 2013

Vinetele le coacem pe plita, le lasam se se raceasca apoi le decojim si le punem la scrs in strecuratoare. Curatam ceapa, o spalam si o dam prin masina de tocat carne. Gogosarii ii spalam, indepartam cotorul, ii taiem in 2 sau in 4 si ii dam si pe ei prin masina de tocat carne. Asezam o...

Piept de pui cu legume sub crusta de piure

In Pui la 7 Sep 2013

Curatam si spalam cartofii, apoi ii taiem in cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare. Pieptul de pui il spalam si il taiem cubulete. Spalam legumele. Ceapa o taiem feliute, ardeiul fasiute iar rosiile le decojim apoi le taiem cubulete. Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins,...

Salata de vinete (fara maioneza)

In Salate la 6 Sep 2013

Coacem vinetele, apoi le curatam si le punem la scurs. Le tocam bine, apoi le punem intr-un vas. Ceapa o curatam, o spalam, o tocam marunt si o punem in vas peste vinete. Adaugam cate-o lingura de ulei si incepem sa amestecam (ca la maioneza). Potrivim cu sare dupa gust apoi servim....

Jumari

In Porc la 6 Sep 2013

Se taie slanina cubulete, apoi se pune intr-un ceaun. Se tine la foc mediu pana cand grasimea se topeste si se formeaza jumarile. Dupa ce acestea sau rumenit se scot pe servetele pentru a absorbi excesul de grasime. Se presara sare dupa gust, apoi se poate servi. Sa aveti pofta! 

Pancakes cu mascarpone

In Dulciuri la 5 Sep 2013

Intr-un bol punem mascarponele, zaharul si se mixeaza bine. Untul il topim partial putin la cuptorul cu microunde. Cernem faina impreuna cu praful de copt si praful de sare. Peste mascarpone adaugam ouale si mixam bine. Apoi adaugam faina cernuta si continuam sa mixam. Incorporam...

Tarta cu prune si crumble

In Prajituri la 4 Sep 2013

Aluat: intr-un vas punem untul taiat cubulete, faina, praful de copt si sarea. Amestecam de 2-3 ori, astfel incat untul sa fie sfaramitat, dar nu de tot. Apoi turnam putin cate putin apa rece (se poate sa avem nevoie de toata) si cu o furculita, NU cu mana!! omogenizam aluatul....

Ciorba de legume cu carne de porc

In Ciorbe la 4 Sep 2013

Spalam si taiem carnea cubulete. Spalam legumele, le curatam, apoi le taiem cubulete. Intr-o oala punem uleiul, iar cand acesta s-a incins adaugam ceapa si o lasam sa se caleasca bine. Apoi adaugam adeiul, morcovul, cartofii si lasam sa se caleasca impreuna 5 minute. Adaugam cubulete...

Dovlecei pane

In Aperitive / Garnituri la 4 Sep 2013

Spalam dovlecelul, il curatam de coaja si il taiem in feliute subtirele. Punem feliutele intr-un bol, adaugam putina sare si lasam sa stea 10-15 minute. Punem ouale intr-un bol, adaugam putina sare, un praf de piper si batem bine. Luam apoi fiecare feliuta de dovlecel, o dam prin faina,...

Tort cu crema de ciocolata si rom

In Torturi la 3 Sep 2013

Blat:  Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.  Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam apoi apa rece si galbenusurile amestecate cu uleiul si amestecam usor cu...

Saratele cu Ceva Fin Delaco

In Aperitive / Garnituri la 1 Sep 2013

Faina amestecata cu praful de copt o cernem intr-un vas. Adaugam untura, crema de branza cu smantana, cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, smantana, sarea si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nelipicios. Aluatului obtinut ii dam forma de bila, il invelim in folie...

Prajitura cu crema de lamaie si Ceva fin Delaco

In Prajituri la 1 Sep 2013

Blat:  separam albusurile de galbenusuri. Mixam  albusurile spuma impreuna cu sarea pana sau intarit. Adaugam treptat zaharul si mixam pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa. Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam....

Sarmale cu carne de curcan

In Curcan la 31 Aug 2013

Morcovul il dam pe razatoare, ardeiul si ceapa le taiem marunt. Calim ceapa pana se inmoaie, apoi adaugam morcovul, ardeiul, sare si piper dupa gust. Lasam sa se caleasca impreuna vreo 5 minute, apoi adaugam orezul si amestecam. Luam cratita de pe foc, adaugam carnea...

Penne cu ghebe

In Penne la 31 Aug 2013

Reteta pentru sos am postat-o ieri si o gasiti aici  http://www.bucataras.ro/retete/sos-cu-ghebe-pentru-paste-50421.html Intr-o oala punem apa la fiert impreuna cu sarea si uleiul. Cand aceasta incepe sa fiarba aduagam pastele si le lasam sa fiarba 8-10 minute. Apoi le scurgem de...

Sos cu ghebe pentru paste

In Pt. paste la 30 Aug 2013

Am pus ghebele la desarat in apa rece. Am schimbat de vreo 3-4 ori apa de pe ele. Apoi am scurs apa de pe ele si le-am taiat. Am curatat ceapa, am spalat-o si am taiat-o feliute. Rosiile le-am spalat, le-am decojit si le-am taiat cubulete. Intr-o tigaie punem uleiul la incins, apoi...

Clafoutis cu prune

In Dulciuri la 29 Aug 2013

Topim margarina si o lasam sa se raceasca. Mixam bine ouale cu praful de sare, apoi adagam faina. Dupa ce am incorporat faina, adaugam margarina topita si racita si continuam sa mixam. Adaugam zaharul treptat mixand foarte bine. Apoi adaugam laptele rece, mixam si lasam de-o parte...

Prajitura frageda cu mere

In Prajituri la 27 Aug 2013

Aluat fraged: intr-un vas punem faina si sarea. Untura/untul o/il topim partial (la microunde) apoi o punem peste faina si incepem sa amestecam cu mana pana cand aluatul devine nisipos. Apoi adaugam zaharul, omogenizam iar apoi adaugam si praful de copt stins cu lingura de otet. Adaugam...

Biscuiti sarati

In Aperitive / Garnituri la 25 Aug 2013

Intr-un vas punem faina, praful de copt si sarea. Facem o gropita in mijloc si punem acolo untura, uleiul, apa si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nelipicios (posibil sa mai adaugam putina apa sau faina). Intindem aluatul obtinut pe masa infainata si il taiem patratele. Ungem...

Cum se face sucul de rosii

In Conserve la 25 Aug 2013

Cum se face sucul de rosii. Spalam rosiile, indepartam coditele si le taiem in 2 sau in 4 daca sunt mai mari. Le trecem apoi prin masina speciala de tocat rosii. Sucul rezultat, fara coji si semnite il punem intr-o oala incapatoare si il punem la fiert la foc mediu. Cand sucul de rosii...

Prajitura cu Ceva fin Delaco, iaurt si mure

In Prajituri la 24 Aug 2013

Aluat: intr-un vas punem untul taiat cubulete, faina si sarea.   Amestecam de 2-3 ori, astfel incat untul sa fie sfaramitat, dar nu de tot. Turnam putin cate putin apa rece (se poate sa avem nevoie de toata) si cu o furculita, NU cu mana!! omogenizam aluatul. Aluatului rezultat i...

Clatite gratinate

In Pui la 24 Aug 2013

Prima data pregatim clatitele dupa reteta preferata. Apoi curatam cepele, le spalam si le taiem feliute. Ardeiul in spalam si il taiem feliute si pe acesta. Ghebele le punem la desarat in apa rece, apoi le punem scurs si le tocat marunt. Punem uleiul la incins intr-o tigaie, apoi...

Chec cu vanilie

In Dulciuri la 24 Aug 2013

Separam albusurile de galbenusuri.  Mixam albusurile spuma cu praful de sare, iar dupa ce s-au intarit incepem sa adaugam cate o lingura de zahar, apoi zaharul vanilat si continuam sa mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Am amestecat galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie,...

Penne cu sos de rosii

In Penne la 22 Aug 2013

Reteta pentru sosul de rosii am postat-o in urma cu cateva zile, o puteti vedea aici  http://www.bucataras.ro/retete/sos-de-rosii-pentru-paste-sau-pizza-50020.html Intr-o oala punem apa la fiert cu 1 lingura de ulei si 1/2 lingurita sare. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam pastele si...

Chec cu lamaie

In Dulciuri la 22 Aug 2013

Intr-un vas am pus coaja rasa de lamaie, untul, zaharul si am mixat foarte bine pana compozitia a devenit spumoasa. Am adaugat cate un ou si am mixat bine dupa fiecare. Apoi am adaugat faina amestecata cu praful de copt, am mixat pana la incorporarea completa, apoi am adaugat si zeama de la...

Porumb picant

In Aperitive / Garnituri la 21 Aug 2013

Curatam porumbul de panusi si de matase (partea maro din capatul porumbului). Punem frunzele de la 4stiuleti pe fundul vasului in care vom fierbe porumbul. Asezam stiuletii intregi in oala, iar restul frunzelor peste ei, astfel incat sa-i acoperim. Punem apa cat sa se acopere totul...

Clatite cu sirop de visine

In Dulciuri la 20 Aug 2013

Oul se mixeaza cu zaharul pana cand acesta se topeste. Se adauga apoi praful de sare, laptele si se omogenizeaza. Faina cernuta se incorporeaza in compozitia lichida, mixand bine pentru a nu ramane cocoloase, apoi adaugam apa minerala si mai mixam putin. Ungem o tigaie cu foare...

Savarine cu crema de lamaie

In Prajituri la 18 Aug 2013

Savarine:   Intr-un vas punem faina si ouale. In alt vas punem laptele cu drojdia uscata si zaharul, amestecam si turnam peste faina. Amestecam alulatul cu o lingura deoarece este moale. Adaugam sarea si amestecam aluatul pentru 5 minute, apoi acoperim vasul cu un servest curat si...

Sos de rosii pentru paste sau pizza

In Sosuri la 18 Aug 2013

Curatam si spalam cepele, apoi le taiem feliute. Intr-o cratita punem uleiul de masline la incins, apoi adaugam ceapa, usturoiul pisat si lasam sa se caleasca la foc mic, amestecand continuu. Spalam rosiile, le curatam de coaja si cotoare, le taiem in 2 sau in 4, le punem in vasul de la...

Carne de porc cu usturoi

In Porc la 18 Aug 2013

Punem uleiul la incins intr-o cratita de tuci, apoi punem bucatile de carne si usturoiul tocat marunt. Acoperim cratita cu un capac, si lasam carnea la inabusit, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde. Dupa ce carnita s-a facut, adaugam peste ea boiaua de ardei, putina sare,...

Sandvis cu cascaval Delaco

In Sandvisuri la 18 Aug 2013

Ungem 2 felii de paine cu unt, apoi asezam feliute de cascaval si acoperim cu celelalte felii. Le punem in sandwich makerul incalzit si le lasam sa se rumeneasca frumos. Le servim calde. Pofta buna!

Afisate 91 - 120 din 474 retete    

Postari recente

publicat la 11.03.2015

Baclava

publicat la 26.07.2014

Prajitura cu afine si lamaie

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Auzi ceva ce nu ar trebui si habar nu ai daca trebuie sa spui ceva sau sa taci si sa te faci ca nu ai inteles despre ce este vorba.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]