Aceste clatite au fost pranzul nostru de astazi! Foarte bune si rapide daca nu luam in considerare timpul de pregatire al clatitelor:)
Prima data pregatim clatitele dupa reteta preferata.
Apoi curatam cepele, le spalam si le taiem feliute.
Ardeiul in spalam si il taiem feliute si pe acesta.
Ghebele le punem la desarat in apa rece, apoi le punem scurs si le tocat marunt.
Punem uleiul la incins intr-o tigaie, apoi adaugam ceapa, lasam sa se inmoaie bine, apoi adaugam ardeiul si lasam sa se caleasca impreuna 5 minute.
Rosiile le spama, le decojim, apoi le punem in vasul de la blender si le mixam bine.
Peste ceapa si ai ardei daugam ghebele si sucul de rosii, potrivim cu sare si piper dupa gust, adaugam patrunjelul uscat, omogenizam si lasam sa fiarba pana scade putin sosul.
Lasam sa se raceasca.
Pieptul de pui il taiem feliute.
Luam cate o clatita, punem o lingura de umplutura, 3 feliute de piept de pui si o impaturim.
Iaurtul il punem intr-un bol, adaugam ouale, laptele, sarea si batem bine.
Procedam la fel cu toate, apoi le asezam intr-un vas (eu am folosit un vas de lut) tapetat cu unt si le acoperim cu compozitia de oua cu iaurt.
Dam vasul la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute, apoi oprim focul, punem feliutele de cascaval si lasam in cuptor sa se topeasca.
Servim cald simplu sau cu smantana.
Pofta buna!
1
In locul carnitei de pui putem sa folosim carnita de curcan.