DIANA B

1

Bucataras
incepator

ONESTI - BACAU

Bucataras din 06.09.2010

RETETE73
PRIETENI225
Retete

Cozonac cu stafide si ciocolata la masina de paine

In Dulciuri la 3 Mar 2011

Se face o maia din faina , cam 100 g , 1 lingurita de zahar , pliculetul de drojdie si un picut de lapte caldut si se lasa la crescut pana face basicute ( ptr ca la mine era extrem de cald , a crescut neasteptat de repede ) .Cand aceasta a crescut , se pune-n cuva ( sa fiu atenta , sa...

Pizza cu felii uriase de paine

In Pizza la 31 Ian 2011

Se unge tava cu putin ulei si se aseaza feliile de paine care-au fost inmuiate-n lapte . In laptele ramas se adauga 2 oua care se bat bine si  se sareaza si se pipereaza ; amestecul obtinut se adauga peste ,, blatul" de paine si se da la cuptor ptr 10 ' , ptr a se uni feliile de...

Racitura moldoveneasca de porc

In Porc la 31 Ian 2011

Se transeaza piciorul si se pune in apa la desarat , dupa care se rade fumul de pe fiecare bucata . Se pune la fiert intr-o cantitate mare de apa si se spumeaza de cate ori este nevoie . Cand este fiert pe jumatate , se adauga si legumele si se continua fierberea pana la dezosare Cand...

Dulce "saracut"

In Dulciuri la 19 Ian 2011

Se feliaza painea ( eu am folosit paine facuta de ,,INTELIGENTA ") , fiecare felie se inmoaie f bine in laptele indulcit si aromat  , se da prin oul batut spuma si se prajeste pana la o rumenire frumoasa pe ambele parti la foc domol , cate 2-3 minute ; se scot pe hartie...

Varza calita , cu "porcarii" la cuptor

In Mancaruri cu carne la 11 Ian 2011

Se curata ceapa si se taie pestisori , morcovul curatat se da pe razatoarea mica si se pun la calit intr-o tigaie teflon ( eu utilizez tigaia mare de la Amway , sa nu stau cu ochii pe ea , sa nu se prinda ) timp de 15 minute . Varza se taie fasiute si se adauga in cratita , si se caleste si ea...

Simplissme

In Dulciuri la 11 Ian 2011

Se lasa foietajul la decongelat la temperatura camerei , dupa care se intinde si cu  dispozitivul de taiat se portioneaza in triunghiuri si dreptunghiuri , dupa forma pe care vrem s-o dam ,,simplissmelor " . Fiecare forma se umple cu cate o lingura de gem , se ruleaza ( daca-i...

Ciorba de varza acra cu "taieturi"

In Ciorbe la 11 Ian 2011

Se curata ceapa si se taie solzisori , morcovul curatat se da pe razatoarea mica si se dau impreuna la calit in f putin ulei ; se adauga si albitura taiata in bucati mari ( ulterior eu le scot , sa nu fie prea deasa ciorba )si ardeii taiati cubulete  , se cuprind cu apa si se lasa la fiert...

"Bunaciune" la cuptor

In Mancaruri cu carne la 11 Ian 2011

Se spala f bine cartofii si se pun la fiert in apa cu sare . Cand s-au fiert , se dau printr-un jet de apa rece ptr o curatare usoara , se decojesc si se lasa un pic la racit , dupa care se sfarama , (doar se sfarama) se adauga sare daca mai este necesar si piper , mult piper ca-i...

Clatite si nu prea...

In Dulciuri la 11 Ian 2011

Intr-un bol se bate oul spuma , se adauga untul , iaurtul si faina , cat sa se obtina o compozitie de consistenta unei smantani groase . Se curata marul si se da pe razatoarea mica , se pudreaza cu scortisoara si se adauga in compozitia initiala ; la fel se procedeaza si cu banana . Se adauga si...

Tiramisu reţetă cu frisca

In Prajituri la 6 Ian 2011

Tiramisu reţetă cu frisca Se pregateste nessul in care se adauga romul si se da la racit. Intr-un vas se bat albusurile spuma cu cele 4 linguri de fructoza (CLIO) pana se obtine o bezea, in alt vas se face o crema din cele 6 galbenusuri cu branza Mascarpone, dupa care se amesteca...

Prajiturica prajiturelelor

In Prajituri la 6 Ian 2011

 Untul de la temperatura camerei se mixeaza cu 20 lg de fructoza ( Clio - se gaseste in orice market ) , pana capata o consistenta cremoasa , la care se adauga ouale pe rand ; se continua mixarea adaugandu-se laptele cate putin , apoi nuca macinata si stafidele hidratate cu apa si un pic de...

Sufleu de ficat

In Ficat la 24 Noi 2010

Oparesti bine ficatul , il cureti de pielite , il dai prin masina de tocat si-l calesti in 50 g de unt .Restul de unt se topeste , se amesteca cu faina si laptele si se fierbe 10-15 minute la foc mic , amestecandu-se mereu . Se condimenteaza si se lasa sa se raceasca , apoi se adauga...

Placinta cu smantana

In Aperitive / Garnituri la 24 Noi 2010

PREPARARE Se intinde aluatul intr-o forma rotunda ( D-30 cm ), unsa ( chiar daca pe prospect scrie , nu ). Se taie aluatul ce depaseste marginile tavii . Se bate smantana si se amesteca cu patrunjelul tocat fin , slaninuta taiata fasii , doua oua batute spuma si restul condimentelor .Se...

Afisate 61 - 73 din 73 retete    

Postari recente

publicat la 24.05.2013

GRATIN cu PIEPT de CURCAN

publicat la 14.03.2013

Papricas de pui cu galuscute

publicat la 01.03.2013

Placinte ardelenesti

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Cere și ți se va lua!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]