Toata lumea face racituri - piftii , asa c-am zis sa mai fac si eu , ca tot aveam un picior de porc de la mami meu , deie-i Dumnezeu sanatate ..........
Se transeaza piciorul si se pune in apa la desarat , dupa care se rade fumul de pe fiecare bucata .
Se pune la fiert intr-o cantitate mare de apa si se spumeaza de cate ori este nevoie .
Cand este fiert pe jumatate , se adauga si legumele si se continua fierberea pana la dezosare
Cand s-a fiert , se scoate carnea din vas si se da la rece ptr separarea unturii , care se va inlatura .
Dupa aceste dichisite si necesare operatiuni , se reincalzeste supa , potrivindu-se de sare si piper ( dupa gust ) si se adauga usturoiul pisat .
Se aseaza carnea dezosata in platouri si se completeaza cu supa rezultata ( daca doriti dichis pe partea inferioara a platourilor , e si mai bine si mai placut ochiului , dar si timpul e mai mare .
Cand raciturile s-au ,,prins " - inchegat , se servesc cu mamaliguta fierbinte si cu sos de hrean poaspat preparat , sau cu ardei iute .
S-aveti poftaaaaaaaaaaa , ca noi tare-am mai avut .