Placinte ardelenesti

de DIANA B in Aperitive / Garnituri, 1 Mar 2013 | 9963 vizualizari

 

Ptr c-ati tinut asa de mult sa fac aceasta postare , iata ...
Daca aveti la indemana o lespede , ar fi ideala ptr coacerea acestora

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 1 plic drojdie uscata/20 g dr proaspata
  • 330 ml apa
  • ulei ptr uns tigaia si placintele
  • UMPLUTURA
  • - 400 g branza telemea sau burduf (tare)
  • -marar proaspat tocat fff marunt
  • -sare si piper
  • -smantana
  • boia dulce ptr servit
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte ardelenesti:

Se stie ca aluaturile nu sunt prietene cu mine, asa ca toate ingredientele pentru aluat le-am introdus in cuva masinii de paine (program framantare/dospire) in ordinea bine stiuta: apa, faina, sarea si drojdia uscata).

In timpul acesta se face umplutura: branza se sfarama, se adauga piperul si sarea, daca mai este necesar, mararul si totul se omogenizeaza.

Cand masina a semnalat acustic trecerea timpului, am scos aluatul si l-am portionat in guguloaie potrivite ca marime. Fiecare bucata de aluat se intinde pe planseta infainata cu ajutorul sucitorului infainat si el; se aseaza cate-o lingura de branza si se impatureste ca placinta poale-n brau, dupa care se intinde cu sucitorul din nou.

Tigaia de clatite, sau ce aveti bun la indemana, se unge cu ulei, se adauga placintica, ungandu-se si ea deasupra, cu ulei. Se coace pe fiecare parte cateva minute, pana apar petele acelea maronii, care nu sunt o greseala, ele amintindu-ne de turtele bunicii, coapte pe plita bucatariei (cei de varsta mea stiu despre ce vorbesc io :d).

Se servesc alaturi de-o portie sanatoasa de smantana presarata cu boia, asa de aspect .

TIPS-URI

1

N-am gasit sectiune unde sa le pot incadra , asa ca le-am zis PASTE :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte ardelenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

ieri la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

ieri la 12:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]