publicat la 31.01.2019
publicat la 29.01.2019
publicat la 18.12.2018
Ești hiperactiv și determinat să valofirici fiecare clipă, chiar și pe alea în care ar trebui sa dormi. Fii cu băgare de seamă, dacă te duci la culcare atât de târziu şi te trezești atât de devreme, s-ar putea să te întalnești cu tine pe hol…!
Bucataras.ro
[email protected]
Bruschete cu rosii
Am luat un graunte mai mare de usturoi si l-am taiat pe jumatate. Am frecat cu el feliile de paine pe una din parti. Am pus apoi peste paine ulei de masline (cate putin doar atat cat sa fie stropite), oregano, verdeturi de Provence, busuioc. Am pus feliile de paine intr-o...
Spaghete cu porumb si pui
Am pus la fiert spaghetele in apa cu sare. Le-am fiert 8 minute, dar in functie de grosime mai reducem sau marim timpul de fierbere. Am taiat pieptul de pui in bucati. Am tocat cateii de usturoi nu foarte marunt. Le-am pus impreuna intr-o tigaie in care am incins 2 linguri de...
Tiramisu reteta cu mascarpone si capsuni
Tiramisu reţetă originală Eu am pregatit intai cafeaua si ca sa se raceasca mai repede am amestecat-o cu laptele foarte rece. Prefer sa fie concentrata, asa ca am facut cafea tare cam 300 ml si am completat cu 100 ml lapte. Intr-un bol am amestecat 200 ml lapte cu zaharul si cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide
Intr-un bol am pus margarina si am amestecat-o bine cu 200 g zahar pudra. Am adaugat apoi ouale, esenta de lamaie, praful de copt si cel de sare, apoi faina treptat pana am obtinut un aluat omogen dar nu foarte tare. Am pus aluatul in folie alimentara si l-am lasat in frigider 20 de minute....
Creveti cu portocale
Am decongelat crevetii in apa rece si i-am lasat la scurs. Am taiat ardeiul si ceapa si le-am pus in tigaie cu 1 lingura de ulei de masline. Le-am sotat cateva minute apoi am pus usturoiul tocat fin. Am mai lasat 2-3 minute, apoi am pus crevetii si condimentele. Am adaugat...
Chiftele de vinete la cuptor
Eu am avut vinetele coapte si congelate, asa ca le-am scos cu o seara inainte din congelator si le-am lasat la dezghetat si scurs. Le-am tocat foarte fin in robot. Apoi le-am pus intr-un bol. Am tocat fin ceapa si usturoiul si le-am pus peste vinete. Am adaugat condimente, oua, verdeturi...
Cornuri pufoase
Toate ingredientele pt aluat trebuie sa fie tinute la temperatura camerei. Laptele l-am pus intr-un vas si l-am incalzit. Am topit in el mierea si untul, apoi l-am luat de pe foc si am pus in el drojdia. Am lasat 10 minute pana cand drojdia a inceput sa se umfle. Intr-un bol mare am pus...
Chec cu stafide si cacao
Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile cu praful de sare si zaharul vanilat pana au devenit o spuma tare. Am batut bine galbenusurile cu zaharul pana au devenit crema. Am incorporat albusurile in crema de galbenusuri amestecand usor cu o spatula....
Chec de carne cu verdeturi
Ficateii de pui bine spalati i-am pus la fiert 30 de minute cu cateva boabe de piper si o foaie dafin. Am tocat marunt ceapa, usturoiul, mararul si patrunjelul. Cand au fost fierti si raciti partial am tocat si ficateii marunt. Intr-un bol i-am amestecat cu verdeturile, carnea tocata,...
Ciuperci sote
Intr-o tigaie am incins uleiul de masline si apoi am pus ciupercile taiate in bucati. Am adaugat usturoiul, condimentele si verdeturile. Am sotat cateva minute la foc mare. Le-am servit cu mare pofta :)
Prajitura cu foi de napolitana
Am separat albusurile de galbenusuri. Am pus albusurile intr-un bol mare si le-am mixat pana au devenit spuma. Am adaugat si un praf de sare. Apoi zaharul si am mixat cateva minute pana s-a topit. Am adaugat galbenusurile, esenta, apoi praful de copt si faina. Am mixat la viteza mai mica...
Tartine de castravete cu branza si somon
Am taiat castravetele in rondele. Eu n-am mai folosit razatoarea ondulata, dar daca aveti timp si chef, arata foarte dragut taiate ondulat. Am amestecat branza cu putina sare. Cu un posh am pus pe fiecare felie de castravete un mot de branza. Peste branza am pus cate un mic...
Salata cu pui, avocado si caju
Am spalat mixul pt salata intr-o strecuratoare si l-am lasat la scurs. Pieptul de pui pregatit pe grill l-am taiat bucati. Am decojit si taiat fructul de avocado. Am taiat si ardeiul rosu. Am amestecat intr-un bol toate ingredientele, am adaugat si nucile caju, sucul...
Cosulete cu crema de branza si verdeata
Am decongelat aluatul la temperatura camerei si am intins una din foi pe masa de lucru. Am taiat cu ajutorul unei forme rotunde 9 cercuri. Eu am copt aluatul in formele pentru briose asa ca a avut aspectul unor cosulete, dar e ok si daca il taiati simplu cu forma sau pahar si...
Tort "Buturuga de Craciun"
Este mai bine sa pregatim crema inainte de a ne apuca sa preparam blatul, fiindca asa are timp suficient sa se raceasca si sa se intareasca. Intr-o cratita se pun laptele, zaharul, esenta si zaharul vanilat. Se amesteca cu o lingura de cateva ori, apoi se pune cratita pe foc. ...
Pizza rustica
Am pus faina cernuta intr-un bol. Am adaugat sare si zahar. Drojdia am dizolvat-o in lapte caldut si am adaugat-o peste faina. Am pus uleiul si am framantat un aluat elastic dar nu foarte moale. L-am lasat 1 ora sa creasca la loc cald. Se intinde aluatul pe masa infainata pana...
Snitel vienez
Am taiat muschiul de porc in felii de-a curmezisul fibrei. Sanda Marin zice ca asta-i una din conditii ca snitelul sa iasa ok. Feliile le-am taiat destul de subtiri si le-am mai batut putin cu ciocanul pt carne. Le-am condimentat cu sare si piper. Intr-un bol am...
Spaghete cu praz si ficatei
Am fiert spaghetele in apa cu sare si le-am scurs. Am pregatit sosul din 2 catei de usturoi tocati marunt, caliti in 2 linguri de ulei. Peste ei am adaugat prazul, rosiile in bulion tocate, sosul de rosii, condimentele. Am lasat aprox. 10 minute sa fiarba sosul, apoi am...
Cannelloni cu branza, verdeturi si sos de rosii
Branza feta am asezat-o intr-un bol si am maruntit-o bine cu o furculita. Am adaugat ceapa verde taiata marunt si jumatate din fiecare legatura de verdeata. Apoi 350 ml iaurt de baut, 1 ou, sare, piper alb si boia dulce. Am omogenizat bine amestecul si cu un posh (sau o punga taiata la un...
Suc de portocale si mere cu peltea
Am stors in robot portocalele si merele. Pentru ca au fost putin cam acre portocalele am indulcit sucul cu peltea de gutui. L-am servit rece!
Cordon bleu
Eu am avut ceva probleme cu pieptul de pui ca nu mi s-a taiat asa frumos cum vroiam, dar am reusit pana in final sa obtin cateva felii frumusele de piept . Le-am batut putin cu ciocanul pt snitele, le-am condimentat, apoi am asezat pe fiecare felii de cascaval si de sunca (vezi foto)....
Clătite cu ciocolată/dulceaţă de vişine
Am pregatit compozitia pt clatite: am amestecat ouale cu laptele, esentele si apoi am incorporat faina. Am copt clatitele si le-am umplut cu ciocolata sau gem, in functie de ce a preferat fiecare. Le-am servit cu putina scortisoara macinata deasupra. Pofta buna!
Pizza turceasca
Punem faina cernuta intr-un bol. Adaugam sare si zahar. Drojdia o dizolvam in lapte caldut si o adaugam peste faina. Punem uleiul si framantam un aluat elastic dar nu foarte moale. Lasam 1 ora sa creasca la loc cald. Apoi modelam aluatul. Il intindem pe masa infainata, si...
Aluat pentru pizza
Am pus faina cernuta intr-un bol. Am adaugat sare si zahar. Drojdia am dizolvat-o in lapte caldut si am adaugat-o peste faina. Am pus uleiul si am framantat un aluat elastic dar nu foarte moale. L-am lasat 1 ora sa creasca la loc cald. Aluatul este ideal pentru pizza cu orice...
Somon la cuptor cu lamaie si busuioc
Am spalat bine somonul si l-am asezat intr-o tava unsa cu ulei. L-am uns si pe el cu ulei, apoi l-am asezonat cu sare, sucul de la 1/2 lamaie, un praf ghimbir si verdeturi de Provence. Am asezat langa somon felii de lamaie si frunze de busuioc. Am mai adaugat 1/2...
Salata cu pui, rosii cherry si branzica miez de lapte
Am taiat toate ingredientele, mai putin branzica pentru ca ea are deja o forma ideala pt pus in salate. Le-am asezat in farfurie, am adaugat ulei de masline, suc de lamaie si sare, am amestecat si am servit. Simplu, sanatos si foarte gustos!
Suc de mar, morcov si nectarina
Am spalat si taiat fructele felii, morcovul doar pe jumatate. Storcatorul meu e destept si se descurca el:) Le-am pus in storcator, am efectuat operatiunile de stoarcere a fructelor si am obtinut ceea ce se vede in imagini. As mai vrea si azi o portie, si maine, si poimaine:))...
Cartofi si mazare la cuptor
Cartofii i-am spalat foarte bine, am indepartat coaja si i-am pus la fiert impreuna cu morcovii bine curatati si ei. Am pus mazarea la fiert in apa cu sare cateva clocote. Intre timp am uns o tava cu ulei de masline, iar cand legumele au fost fierte aproape complet le-am scurs...
Salata Caprese
Asamblarea o face fiecare dupa preferinta, eu insa am facut o prezentare diferita a acestei salate. Branza ne permite sa fim foarte creativi datorita formei speciale. Asezonam branza si rosiile cu putin ulei de masline, busuioc verde, patrunjel (eu am fost harnicuta si le-am...
Cannelloni Bolognese
Prima data am pregatit sosul bolognese : Am taiat fin ceapa si morcovul si le-am pus la calit in ulei de masline. Am adaugat peste ele carnea tocata si 1 pahar cu apa. Am lasat sa fiarba la foc mic pana s-a evaporat apa. Am adaugat apoi sosul de rosii, busuioc, sare si piper. Am...