Aluat pentru pizza

de Dana_Retetegg in Pizza, 7 Dec 2012 | 10191 vizualizari

 

Astazi urmeaza sa va prezint o super pizza turceasca cu un aluat pufos si buuun tare :) Inainte de reteta pentru pizza, vreau sa va arat reteta mea pentru blat pufos ideal la orice tip de pizza.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina,
  • 1 cub (25g) drojdie,
  • 200 ml lapte caldut,
  • 2 lingurite de zahar,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 3 linguri de ulei.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat pentru pizza:

Am pus faina cernuta intr-un bol.

Am adaugat sare si zahar.

Drojdia am dizolvat-o in lapte caldut si am adaugat-o peste faina. Am pus uleiul si am framantat un aluat elastic dar nu foarte moale.

L-am lasat 1 ora sa creasca la loc cald.

Aluatul este ideal pentru pizza cu orice fel de topping, se intinde usor, este elastic, iar la final pufos si bun :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pentru pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

vero79 1

22.12.2012, 00:37

a iesit un aluat super chiar daca a mai trebuit sa completez cu lapte
te si iti multumesc pentru reteta

Dana_Retetegg 1

22.12.2012, 14:08

Ma bucur mult ca ti-a placut!
La mine a fost ok cantitatea de lapte, poate am avut eu uleiul mai lichid

narcis77 1

17.09.2013, 16:06

daca adaugi si un ou iese super...)

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

ieri la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cel mai bun aluat de pizza reteta de baza