Sylvia

2

Bucataras
junior

Bucataras din 13.01.2010

RETETE439
PRIETENI258
Retete

Cartofi prajiti chinezesti

In Mancaruri de post la 18 Noi 2010

 Cartofii ii lasam pret de cateva minute sa se patrunda bine pe toate partile, amestecandu-i cu grija cu o spatula. La final ii condimentam cu sare, piper si ghimbir.  E am aranjat pe o farfurie  pe care m-am jucat cu niste sos de soya redus.  Aranjam cartofii cu grija...

Mancare de ciuperci aromate de post cu mamaliga la gratar

In Mancaruri de post la 17 Noi 2010

Preparare : se taie ciupercile lamele ( eu am folosit champinioane congelate gata feliate de data asta ).  Am rehidratat hribii uscati lasadu-i sa dea un clocot de 5 minute apoi am lasat sa se linsiteasca apa putin si am stors ciupercile. Apa ramasa am folosit-o la prepararea mancarii...

Supa chinezeasca de legume si ciuperci aromate

In Mancaruri de post la 15 Noi 2010

 Intr-un vas punem la fiert putina apa si rehidratam ciupercile chinezesti uscate. In aceasi apa eu am continuat completand-o pana la cantitatea dorita , adaugand la inceput ceapa tocata fin, bastonasele de morcov si ciupercile feliate. Am adaugat apoi o lingura de ulei de masline si...

Reteta delicioasa si rapida de orez cu fructe de mare

In Bucatarasi celebri la 13 Noi 2010

Preparare Reteta delicioasa si rapida de orez cu fructe de mare Pregatim fructele de mare cam asta e cantitatea care am pus-o eu la 150 grame de orez. Intr-o tigaie mai adanca am pus uleiul de masline si am adaugat ceapa tocata fin, usturoiul  si tija de telina. A urmat imediat orezul...

Gustari reci si champanie

In Aperitive / Garnituri la 8 Noi 2010

 Preparare : aici nu e nevoie de poveste multa ca toata lumea stie sa faca un platou rece eu vreau doar sa vad cateva idei de combinatii : am facut biscuiti sarati cu crema de branza si apoi am asezat la un capat o lingurita de icre negre si la celalat capat cateva felii fine de somon...

Ciorba de iepure

In Mancaruri cu carne la 7 Noi 2010

Pregatim carnea de iepure , taiata  in bucati potrivite ca marime, spalate bine si uscate cu un servet absorbant. Separat curatam si pregatim legumele pe care le vom pune la fiert impreuna cu iepurele .  Intr-o lingura de ulei de masline calim pentru cateva minute bucatile de...

Ciuperci la ceaun cu mamaliga

In Mancaruri de post la 7 Noi 2010

Punem uleiul la incins si adaugam apoi ceapa si ardeiul tocate fin, lingurita de boia, cubul de legume, putina sare si piper  si ciupercile.  Le lasam cateva minute sa se caleasca in sucul propriu si apoi adaugam o cescuta de apa si lasam sa fiarba la foc mic 15-20 minute ,...

Tacaud la cuptor in sos aromat

In Peste la 6 Noi 2010

 Preparare: spalam, curatam si uscam pestele si il asezam intr-un vas termorezistent. Turnam peste el amestecul facut din apa, ulei, vin si restul condimentelor si presaram la sfarsit ierburile aromate.  Se da la cuptorul preincalzit la 220 de grade si se lasa la temperatura...

Pizza regala

In Pizza la 4 Noi 2010

 Preparare: am intins o foaie de pizza subtire cu o bordura putin mai groasa, am tapetat-o cu un strat de suc de rosii  si am lasat-o putin “sa respire” pana am pregatit si aranjat in straturi restul ingredientelor . Asezam pizza in cuptorul preincalzit la 220 -230 de...

Gaufre/wafe pufoase cu unt

In Prajituri la 3 Noi 2010

  Mixam ouale cu zaharul si vanilia, adaugam apoi untul topit, faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit subtiem cu lapte rece. Se face extrem de simplu cu un mixer in 2 minute aluatul este gata. Il mai lasam  macar 10-15 minute sa lucreze putin si il turnam cu grija in aparatul...

Pizza salami

In Pizza la 3 Noi 2010

Preparare: intindem o foaie subtire de pizza si apoi o garnisim incepand cu stratul de suc de rosii si branza si continuam cu restul ingredientelor. Coacem pizza in cuptorul preincalzit la 210 grade la mijlocul cuptorului pentru 12-15 minute, pentru un blat crocant cresteti temperatura. A...

Aripioare de pui crocante facute in bere

In Pui la 26 Oct 2010

Preparare : lasam aripioarele spalate bine si sterse in prealabil la macerat in amestecul de condimente si ulei de masline pentru macar o ora. Le aranjam apoi frumos in vasul roman si  turnam berea peste ele. Lasam vasul acoperit cu capac timp de 30 de minute la temperatura de 220-230...

Spaghetti cu scoici

In Fructe de mare la 26 Oct 2010

 Preparare, intr-o tigaie mai adanca gen wok punem uleiul la incins si adaugam apoi ardeiul telina si usturoiul maruntite toate. Adaugam apoi scoicile spalate bine in prealabil in mai multe ape. Este preferabil sa le tineti timp de minim 30 de minute in apa  rece sa iasa tot nisipul...

Pui la cuptor cu legume de toamna

In Pui la 25 Oct 2010

 Preparare : decupam buiul bucati si il lasam macar 2 ore la marinat in vin, ulei de masline, condimente si verdeata maruntita.   Asezam apoi bucatile de pui in vasul pentru cuptor, eu am folosit vasul de lui pentru tajine pentru ca este mai mare, puteti sa folositi orice vad de...

Pui dezosat umplut la cuptor

In Pui la 17 Oct 2010

Sa  incepem cu inceputul cu dezosatul puiului care la final trebuie sa ramana intreg….suna ciudat si complicat dar operatiunea in sine este destul de usoara . Incepem prin a aseza puiul pe o placa de decupaj cu pieptul in jos . Facem o incizie lunga pe tot spatele puiului si apoi...

Pulpe de pui cu bambus si ardei

In Pui la 6 Oct 2010

  Preparare: intr-o tigaie adanca sau wok punem uleiul la incins si adaugam apoi pulpele de pui si le lasam putin pana se albesc. Adaugam apoi bambusul, o canita de apa , condimentele si sosul de soia .   Lasam sa fiarba la foc mic pret de 12-15 minute, adaugand apa...

Zacusca de ciuperci

In Conserve la 4 Oct 2010

  Eu am tocat ciupercile cu robotul dar nu le-am lasat foarte mult sa se faca pasta si le-am mai maruntit putin cu cutitul. Galbiorii si pleurotusul  i-am tocat cu cutitul.  Am pus in ceaunul de fonta ( vedeta mare anul acesta la zacusca )  uleiul si ceapa tocata fin cu...

Zacusca de vinete

In Conserve la 4 Oct 2010

 Preparare se coc vinetele si ardeii si se curata de coaja. In ceaunul de fonta am pus uleiul si ceapa tocata marunt cu robotul si am lasat la foc mic timp de vreo 20 de minute. Dupa aceea am adaugat vinetele tocate marunt si am adaugat sare, piper, dafinul si am lasat din nou 20-25...

Zacusca cu peste

In Conserve la 4 Oct 2010

 De aceasta zacusca am citit pe un forum de mamici, Mihaela  ( Cosminiq pe www.desprecopii.com ) a fost cea care a postat reteta de zacusca de peste si am fost foarte curioasa de rezultat asa ca am facut o cantitate mai mica si am adaptat putin reteta.  Preparare : se curata...

Cozonacei mici crosetati cu nutella si stafide

In Prajituri la 27 Sep 2010

Aluatul  l-am facut cu masina de facut paine si l-am lasat la dospit 2 ore. Dupa ce a dospit bine aluatul am format din el bile mici pe care le-am aplatizat si am pu putina nutella. Inchidem bila si   aplatizam din nou bila cu ruloul de patiserie ( eu va postez acum pozele de...

Ciorba de varza cu afumatura- luscos ardelenesc

In Ciorbe la 27 Sep 2010

Preparare : se spala si se pregatesc bucatile de carne, costita se feliaza si pulpa de porc se taie cubulete mai mari. Intr-un vas mai  mare eu am folosit ceaunul meu de 4 litri se pune carnea la fiert cu apa rece si o crenguta de cimbru. Dupa ce a fiert 20 de minute au am adaugat...

Platou de creveti si scoici

In Fructe de mare la 26 Sep 2010

Baietelul meu care acum are 4,5 ani mananca fructe de mare de la 2 ani , scoicile sunt marea lui preferinta culinara si consuma orice peste ii ofer , sotul este cel care a fost mai retincent dar dupa ce a vazut atat de multe retete ca sfarsit gustand si el si concluzionand ca sunt chiar bune...

Varza murata/verze ca in piata la Cluj :)

In Conserve la 26 Sep 2010

 Varza se taie fidelute subtiri, se freaca bine cu sare mare ( sa fie mai sarata ca o salata obisnuita ) si se amesteca cu frunze de telina taiata marunt si o lingurita de chimen. Mai avem nevoie de telina frunze, dafin, cimbru verde. Se mai poate amesteca si cu morcov dat pe razatoare...

Zarzavat pentru iarna

In Conserve la 26 Sep 2010

Se dau pe razatoare toate legumele, se amesteca cu  frunzele de telina si sarea si se lasa 12 ore. Dupa aceea se pun la borcan si se pune deasupra putina aspirina  ( conservant spunea reteta eu aspirina am pus la toate si nu am avut probleme) . Grija mare la gatit ca este foarte sarat,...

Chinchard la cuptor cu legume

In Peste la 26 Sep 2010

L-am pus in cuptorul incins in prealabil la 220 de grade si l-am lasat 10 minute acoperit cu o folie si apoi inca vreo 7-8 minute fara folie sa se rumeneasca putin.  L-am servit cu o garnitura de legume un amestec colorat dar nu foarte pronuntat in arome care sa nu ia suprematia gustului....

Ciorba de toamna

In Ciorbe la 24 Sep 2010

Preparare : intr-un vas punem lingura de ulei de masline si adaugam ceapa verde taiata rondele, morcovul, ceapa si tija de telina taiate cubulete. Dupa cateva minute adaugam ardeiul taiat cubulete si adaugam 2 litri de apa, condimentam cu sare si piper proaspat  macinat  si lasam sa...

Pulpe de pui in vas roman pe pat de legume

In Pui la 23 Sep 2010

 Preparare: se spala, curata si taie legumele si se aseaza in vasul roman .   Peste ele se aseaza pulpele de pui. Condimentam totul cu sare si piper (eu am un amestec de trei feluri de piper cu granule de sare si ceva verdeturi si l-am folosit pe acela) , adaugam o lingura de...

Pui la ceaun

In Pui la 21 Sep 2010

 Preparare :  se taie puiul bucati ( eu am folosit pulpele, aripile, pieptul facut bucati, maruntaiele …practic tot puiul mai putin spatele de pui )  si se condimeneaza fiecare bucata cu sare, piper, boia.   Am pregatit mancarea in livada la casuta de vacanta a...

Castraveti murati reteta casei

In Conserve la 21 Sep 2010

 Preparare: ce este mai deosebit la aceasta reteta este procedeul de oparite al castravetilor si lasare a lor in aceasta apa timp de 24 de ore. La un litru pe apa punem o lingura de sare si o lasam sa clocoteasca.Cand clocoteste apa  o turnam peste castravetii asezati intr-un vas care...

Ardei cu varza

In Conserve la 21 Sep 2010

 Varza se taie marunt si se amesteca cu sare, o lingurita de chimen, cateva frunze de telina taiata marunt putin marara  si se lasa asa o ora.  Ardeii se spala bine si se usuca si se curata de seminte. II facem cu sare mare pe interior si ii lasam o ora sa ii patrunda sarea....

Afisate 151 - 180 din 439 retete    

Postari recente

publicat la 28.06.2016

Roma in 4 zile

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]