publicat la 12.05.2021
publicat la 12.05.2021
publicat la 15.04.2021
Se anunţă zile toride. Cuptorul în care te coace destinul e mai mult decât strâmt şi lipsit de comfort. Putea şi ei să te frăgezească într-un spaţiu mai generos. În altă ordine de idei, nu uita că joia viitoare ai repetiţie la teatrul de păpuşi. Ţi-au luat sfori noi.
Bucataras.ro
[email protected]
Legume gratinate
Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cubulete , procedam la fel si cu morcovii Punem pe foc o oala cu apa si sare si cand clocoteste adaugam cartofii si morcovi . Mazarea (eu am avut congelata ) o punem si pe ea la fiert . Le lasam sa fiarba pana se...
Mancare de fasole verde cu porumb
Eu am folosit fasole congelata ,la fel a fost si porumbul . Daca sunt proaspete atunci fasolea trebuie curatata , spalata si rupta . Iar porumbul trebuie fiert in prealabil si taiate boabele . Intr-o cratita punem la incins uleiul si calim putin usturoiul impreuna cu ardeiul taiat...
Vanata cu carnati
Vinetele le spalam si le stergem de apa . Le taiem rondele de grosimea unui deget. Carnatii ii taiem si pe ei rondele. Usturoiul il taiem rondele sau il tocam . Eu l-am pus rondele . Rosiile trebuie taiate cubulete sau felii subtiri . Tava o ungem cu ulei si asezam in...
Bulgur cu legume coapte
Dovleacul il curatam de coaja si seminte si il taiem felii mai subtiri. Sfecla o curatam si pe ea si o taiem in felii. Cu morcovii procedam la fel . Le punem pe toate intr-o tava , presaram cu sare si 2 linguri ulei si dam la cuptor pana cand se inmoaie si se rumenesc putin. Timpul de...
Mancare de varza cu rosii
Varza o curatam de frunzele exterioare si de cotor si o taiem in fasii subtiri . Morcovul il curatam de coaja si il taiem rondele . Ceapa o curatam si pe ea si o taiem pestisori , la fel facem cu ardeiul rosu . Intr-o tigaie punem uleiul la incins si adaugam ceapa pana se face...
Cartofi scazuti cu hribi
Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem rondele , asa cum se vede in imaginea 2 . Ardeiul, ceapa , usturoiul le curatam , le spalam si le taiem dupa dorinta (cubulete, julien , pestisori etc). Sunca sau alt mezel de prin casa ( merge si cu salam , cremvusti sau cu slanina afumata ) il...
Dovlecel cu branza telemea
Pregatim ingredientele : dovleacul il curatam de coaja ; branza o razuim sau o zdrobim cu furculita ; untul il taiem cubulete , mararul il tocam marunt . Dovleacul il taiem rondele mai groase. Intr-o tava punem untul taiat bucati si peste asezam dovleacul . Deasupra punem piper si...
Tocana Ratatouille
Spalam legumele , le curatam si taiem fideluta vinetele, dovlecelul, morcovul . Ceapa si usturoiul se taie marunt si se calesc in uleiul de arahide (se poate folosi si alt ulei ), se adauga morcovul si ardeiul si se mai calesc putin , se adauga vinetele si dovleacul si calim in continuare ,...
Legume la cuptor cu branza si mezel
Legumele se spala si se curata. Se taie cartoful, morcovul si dovleacul rondele subtiri, ceapa cum o preferati sau daca nu va place o puteti lasa deoparte. Un vas de iena sau altceva care se poate pune la cuptor se unge bine cu unt. Se aseaza in el cartofii si presaram putina sare,...