Spalam visinile, le scoatem samburii si le lasam la scurs intr-o sita.
Am batut spuma albusul cu praful de sare .
Dupa care adaugam peste spuma de albus batuta bine zaharul si esenta de vanilie pana obtinem o bezea.
In alt recipient batem galbenusurile cu cele 3...
In bolul de la mixer adaugam ouale cu praful de sare si batem bine pt circa 2 minute ,apoi treptat adaugam zaharul si lasam sa bata pt 10 minute la viteza maxima pt a dubla volumul compozitiei, adauga apa mixam si la final adaugam praful de copt.
Scoatem bolul mixerului si adaugam...
Blatul.
In bolul de la mixer se adauga ouale cu varful de sare si zaharul si se bat pana ce acesta si-a dublat volumul, Incepem sa adaugam faina si reducev viteza mixerului la cea mai mica si turnam faina treptat.
Adaugam cele 100 ml apa si mixam usor si spre...
Intr-un vas adaugam ouale cu sarea, zaharul si rasatura de portocale, le batem pana ce rezulta o crema, adaugam apa minerala, si apoi faina treptat (nu am cantarit-o ) atat cat cere compozitia ca sa nu rezulte o crema nici subtire...
In bolul mixerului adaugam ouale, indulcitorul si praful de sare mixam pana ce aceasta devine spumoasa.
Adaugam branzica si mixam bine pentru a se incorpora in compozitie.
Apoi pe rand adaugam esenta, iaurturile, mixam bine pentru circa 2 minute la viteza mica.
Tarata de ovaz se...
Blat
Se bat ouale cu zaharul pana ce acesta isi dubleaza volumul adaugam faina in ploaie si amestecam cu spatula de sus in jos cu miscari lente.Odata incorporata faina adaugam laptele preferabil caldut si continuom sa amestecam .
Pe final adaugam praful de...
Blat
Se bat ouale cu zaharul pana ce acesta isi dubleaza volumul adaugam faina in ploaie si amestecam cu spatula de sus in jos cu miscari lente. Odata incorporata faina adaugam laptele preferabil caldut si continuom sa amestecam.
Pe final adaugam praful de...
Intr-un vas cernem faina si facem o gaura in mijlocul acesteia .
In alt vas adaugam drojdia cu iaurtul incalzit o dizolvam iar apoi o adaugam in gaura din faina si framantam pana ce se incorporeaza.
Apoi adaugam rasatura. oul batut bine sarea si desigur iaurtul incalzit...
Cojile :
Se mixeaza ouale cu zaharul, apoi se adauga uleiul, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Trebuie sa iasa un aluat moale, dar nelipicios. Lasam la odihnit pt 30 minute, apoi formam bilute pe care le coacem in forma incinsa. Ele se coc in 3-4 minute, dar e bine ca la...
Umplutura pentru cojile de faguri:
Se amesteca ouale cu un praf de sare si toata cantitatea de zahar. Se pune laptele, faina, uleiul putin cate putin si la sfarsit adaug praful de copt si vanilia. Rezulta o compozitie cremoasa. Incingem forma pe ochiul de aragaz si turnam gramajoare...
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine cu un praf de sare . Cand albusurile au devenit spumoase adaugam zaharul vanilat si zaharul tos, lingura cu lingura pana obtinem o spuma lucioasa si tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si se toarna peste...
Batem ouale cu zaharul si sarea pana acesta se topeste si desigur isi dubleaza volumul.
Adaugam treptat uleiul, apoi iaurtul incalzit putin si apoi faina amestecata cu praful de copt. si omogenizam bine totul.
Intr-o tava unsa cu ulei...
Preparare Cea mai buna reteta de chec pufos cu cacao, usoara si economica
Separam albusul de galbenus si pe acesta il batem cu praful se sare pana ce se formeaza o spuma . Incorporam zaharul vanilat si mixam la viteza maxima a mixerului.Apoi lingura cu lingura incorporam...
Cernem faina intr-un bol si facem o gaura in mijlocul acesteia.
Incalzim laptele nu prea fierbine si in 150 ml de lapte dizolvam drojdia. Dupa care o adaugam in mijlocul fainii si framantam bine. Odata incorporata drojdia in faina adaugam ouale, sarea, zaharul, rasatura de portocale si laptele...
Separam albusurile de galbenus.
Albusurile se mixeaza cu praful de sare pana devin spumoasa si lucioase !
Untul se topeste si se lasa sa se raceasca !
Galbenusuile se bat cu zaharul pana obtinem o crema si apoi unim untul mixam bine si apoi faina treptat , laptele...
Intr-un vas batem ouale cu zaharul pana ce acesta se dubleaza, adaugam uleiul si continuom sa batem bine cu mixerul la viteza mica, adaugam laptele, si apoi faina treptat.
Odata incorporata faina in compozitie adaugam cacaoa si cele 6 linguri de dulceata...
Intr-o cratita se pune apa , sarea si untul si trebuie sa fiarba pt circa 10 minute.
Se da de pe foc se adauga faina si se amesteca bine pana ce compozitia se dezlipeste de pe peretii cratitei .
Lasam compozitia sa se raceasca si apoi se...
Intr-un bol cernem faina si facem o gaura in mijlocul acesteia.
Incalzim 100 ml lapte unde dizolvam drojdia.
Intr-un vas adaugam 2 oua, zaharul, sarea, coaja de portocala si laptele ramas si amestecam bine si punem la incalzit putin pt a nu fi rece cand turnam peste drojdia.
In...
Pt blat.
Intr-un vas batem cele 4 oua cu zaharul pana ce acesta se topeste si isi dubleaza volumul.
Adaugam apoi faina si mixam cu mixerul la prima viteza, adaugam apa si continuam sa mixam.
Cacaua o amestecam cu praful de copt si o adaugam in compozitie si mixam...
Intr-un bol am batut spuma ouale cu zaharul pana ce acesta si-a dublat volumul. Adaug iaurtul si mixez, uleiul treptat mixand mereu iar pe urma, esenta, rasatura de portocalasi contiuand sa mixez.
Unim faina cu praful de copt si amestecam bine cu o lingura.
Trepatat adaugam...
In iaurtul caldut se pune drojdia pt a se dizolva
Intr-un bol cernem faina pt a obtine un aluat mai fin unde adaugam sarea si zaharul pe care le amestecam bine, galbenusurile, untul topt si drojdia dizolvata in iaurt si framantam pt circa 10 min pana obtinem un aluat fin si elastic, usor de...
Batem ouale cu praful de sare ,adaugam apa minerala iar apoi faina si batem bine cu telul pt a nu forma cocoloase.
Trebuie sa obtinem o compoziti nu foarte lichida.
Intr-o tigaie adaugam uleiul pt prajit si scurgem surplusul si cu ajutorul unui polonic adaugam in tigaie din compozitie...
Intr-un vas batem spuma ouale cu zaharul pana ce acesta si-a dublat volumul , apoi treptat adaugam uleiul si mixam .
Adaugam toate ingredientele in afara de praful de copt.
Mixam bine pana ce ingredientele se incorporeaza bine.
Adaugam praful de copt batem pt 3-4 minute si...
Punem apa la fiert cu uleiul si sarea, cand aceasta clocoteste o dam de pe foc si adaugam faina treptat si amestecam foarte bine ca sa nu facem cocoloase, amestecam pana aceasta devine lucioasa .
Cand aceasta s-a racit adaugam treptat ouale amestecand dupa fiecare bine...
Intr-un vas batem spuma ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta s-a topit, am adaugat iaurtul si am continuat sa mixez pana ce iaurtul s-a incorporat in compozitie incep sa adaug, esenta, rasatura de portocale si treptat uleiul .
Amestec faina cu praful de...
Prepararea foilor:
Intr-un vas am adaugat ouale, zaharul, uleiul si laptele. Am mixat bine pana ce zaharul s-a topit. Adaugam apoi sarea si amoniacul stins in putina zeama de lamaie. Adaugam faina cat cere aluatul astfel incat sa obtinem un aluat usor de modelat si care nu se...
Intr-un bol unde vom framanta aluatul cernem faina si facem o gaura pe mijloc.
Intr-un vas batem cele 5 galbenusuri cu zaharul, adaugam apa minerala, coaja de lamaie si de portocala, sarea. Le bat bine si le lasam pe foc sa se incalzasca putin, foarte putin.
Incalzim apa...
Intr-un bol am adaugat faina, in alt vas mic am adaugat laptele caldut si am dizolvat drojdia pe care apoi am adaugat-o in vasul cu faina , framantam putin si apoi adaugam celelalte ingrediente si framantam pt circa 15 minute dupa care o lasam la...
Intr-un vas adaugam faina, zaharul, oul , galbenusul si doua linguri de ulei.
Framantam bine si trebuie sa rezulte un aluat elastic si lucios.
Lasam la odihna pt 30 min .
Intindem o foaie subtire si formam linii cu instrumentul de taiat pizza...
Intr-un bol am cernut faina si am amestecat praful de sare si praful de copt.
Apoi adaugam margarina si am inceput sa o incorporez in faina , iar apoi am adaugat celelalte ingrediente si am framantat pana mi-a rezultat un aluat elastic si lucios care nu mi...
Prajitura pufoasa cu visine
Spalam visinile, le scoatem samburii si le lasam la scurs intr-o sita. Am batut spuma albusul cu praful de sare . Dupa care adaugam peste spuma de albus batuta bine zaharul si esenta de vanilie pana obtinem o bezea. In alt recipient batem galbenusurile cu cele 3...
Guguluf cu capsuni si ciocolata alba
In bolul de la mixer adaugam ouale cu praful de sare si batem bine pt circa 2 minute ,apoi treptat adaugam zaharul si lasam sa bata pt 10 minute la viteza maxima pt a dubla volumul compozitiei, adauga apa mixam si la final adaugam praful de copt. Scoatem bolul mixerului si adaugam...
Tort aniversar cu fructe.
Blatul. In bolul de la mixer se adauga ouale cu varful de sare si zaharul si se bat pana ce acesta si-a dublat volumul, Incepem sa adaugam faina si reducev viteza mixerului la cea mai mica si turnam faina treptat. Adaugam cele 100 ml apa si mixam usor si spre...
Clatite umplute cu dulceata de capsuni
Intr-un vas adaugam ouale cu sarea, zaharul si rasatura de portocale, le batem pana ce rezulta o crema, adaugam apa minerala, si apoi faina treptat (nu am cantarit-o ) atat cat cere compozitia ca sa nu rezulte o crema nici subtire...
Prajitura cu branza DUKAN
In bolul mixerului adaugam ouale, indulcitorul si praful de sare mixam pana ce aceasta devine spumoasa. Adaugam branzica si mixam bine pentru a se incorpora in compozitie. Apoi pe rand adaugam esenta, iaurturile, mixam bine pentru circa 2 minute la viteza mica. Tarata de ovaz se...
Prajitura pufoasa cu crema de vanilie
Blat Se bat ouale cu zaharul pana ce acesta isi dubleaza volumul adaugam faina in ploaie si amestecam cu spatula de sus in jos cu miscari lente.Odata incorporata faina adaugam laptele preferabil caldut si continuom sa amestecam . Pe final adaugam praful de...
Tort de fructe si ciocolata alba
Blat Se bat ouale cu zaharul pana ce acesta isi dubleaza volumul adaugam faina in ploaie si amestecam cu spatula de sus in jos cu miscari lente. Odata incorporata faina adaugam laptele preferabil caldut si continuom sa amestecam. Pe final adaugam praful de...
Mini-Cornuri pufoase
Intr-un vas cernem faina si facem o gaura in mijlocul acesteia . In alt vas adaugam drojdia cu iaurtul incalzit o dizolvam iar apoi o adaugam in gaura din faina si framantam pana ce se incorporeaza. Apoi adaugam rasatura. oul batut bine sarea si desigur iaurtul incalzit...
Nuci umplute
Cojile : Se mixeaza ouale cu zaharul, apoi se adauga uleiul, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Trebuie sa iasa un aluat moale, dar nelipicios. Lasam la odihnit pt 30 minute, apoi formam bilute pe care le coacem in forma incinsa. Ele se coc in 3-4 minute, dar e bine ca la...
Faguri cu nuca
Umplutura pentru cojile de faguri: Se amesteca ouale cu un praf de sare si toata cantitatea de zahar. Se pune laptele, faina, uleiul putin cate putin si la sfarsit adaug praful de copt si vanilia. Rezulta o compozitie cremoasa. Incingem forma pe ochiul de aragaz si turnam gramajoare...
Chec marmorat cu cacao
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine cu un praf de sare . Cand albusurile au devenit spumoase adaugam zaharul vanilat si zaharul tos, lingura cu lingura pana obtinem o spuma lucioasa si tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si se toarna peste...
Tarta cu visine
Batem ouale cu zaharul si sarea pana acesta se topeste si desigur isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul, apoi iaurtul incalzit putin si apoi faina amestecata cu praful de copt. si omogenizam bine totul. Intr-o tava unsa cu ulei...
Cea mai buna reteta de chec pufos cu cacao, usoara si economica
Preparare Cea mai buna reteta de chec pufos cu cacao, usoara si economica Separam albusul de galbenus si pe acesta il batem cu praful se sare pana ce se formeaza o spuma . Incorporam zaharul vanilat si mixam la viteza maxima a mixerului.Apoi lingura cu lingura incorporam...
Cornuri fragede cu rahat si dulceata
Cernem faina intr-un bol si facem o gaura in mijlocul acesteia. Incalzim laptele nu prea fierbine si in 150 ml de lapte dizolvam drojdia. Dupa care o adaugam in mijlocul fainii si framantam bine. Odata incorporata drojdia in faina adaugam ouale, sarea, zaharul, rasatura de portocale si laptele...
Prajitura desteapta
Separam albusurile de galbenus. Albusurile se mixeaza cu praful de sare pana devin spumoasa si lucioase ! Untul se topeste si se lasa sa se raceasca ! Galbenusuile se bat cu zaharul pana obtinem o crema si apoi unim untul mixam bine si apoi faina treptat , laptele...
Negresa
Intr-un vas batem ouale cu zaharul pana ce acesta se dubleaza, adaugam uleiul si continuom sa batem bine cu mixerul la viteza mica, adaugam laptele, si apoi faina treptat. Odata incorporata faina in compozitie adaugam cacaoa si cele 6 linguri de dulceata...
Eclere cu crema de vanilie
Intr-o cratita se pune apa , sarea si untul si trebuie sa fiarba pt circa 10 minute. Se da de pe foc se adauga faina si se amesteca bine pana ce compozitia se dezlipeste de pe peretii cratitei . Lasam compozitia sa se raceasca si apoi se...
Placinte cu branza de vaci
Intr-un bol cernem faina si facem o gaura in mijlocul acesteia. Incalzim 100 ml lapte unde dizolvam drojdia. Intr-un vas adaugam 2 oua, zaharul, sarea, coaja de portocala si laptele ramas si amestecam bine si punem la incalzit putin pt a nu fi rece cand turnam peste drojdia. In...
Tort aniversar de ciocolata
Pt blat. Intr-un vas batem cele 4 oua cu zaharul pana ce acesta se topeste si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi faina si mixam cu mixerul la prima viteza, adaugam apa si continuam sa mixam. Cacaua o amestecam cu praful de copt si o adaugam in compozitie si mixam...
Prajitura cu iaurt si marmelada de visine
Intr-un bol am batut spuma ouale cu zaharul pana ce acesta si-a dublat volumul. Adaug iaurtul si mixez, uleiul treptat mixand mereu iar pe urma, esenta, rasatura de portocalasi contiuand sa mixez. Unim faina cu praful de copt si amestecam bine cu o lingura. Trepatat adaugam...
Placinta STEA cu Nutella
In iaurtul caldut se pune drojdia pt a se dizolva Intr-un bol cernem faina pt a obtine un aluat mai fin unde adaugam sarea si zaharul pe care le amestecam bine, galbenusurile, untul topt si drojdia dizolvata in iaurt si framantam pt circa 10 min pana obtinem un aluat fin si elastic, usor de...
Clatite cu branza de vaci la cuptor
Batem ouale cu praful de sare ,adaugam apa minerala iar apoi faina si batem bine cu telul pt a nu forma cocoloase. Trebuie sa obtinem o compoziti nu foarte lichida. Intr-o tigaie adaugam uleiul pt prajit si scurgem surplusul si cu ajutorul unui polonic adaugam in tigaie din compozitie...
Prajitura cu lamaie
Intr-un vas batem spuma ouale cu zaharul pana ce acesta si-a dublat volumul , apoi treptat adaugam uleiul si mixam . Adaugam toate ingredientele in afara de praful de copt. Mixam bine pana ce ingredientele se incorporeaza bine. Adaugam praful de copt batem pt 3-4 minute si...
Eclere
Punem apa la fiert cu uleiul si sarea, cand aceasta clocoteste o dam de pe foc si adaugam faina treptat si amestecam foarte bine ca sa nu facem cocoloase, amestecam pana aceasta devine lucioasa . Cand aceasta s-a racit adaugam treptat ouale amestecand dupa fiecare bine...
Prajitura cu iaurt si stafide
Intr-un vas batem spuma ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta s-a topit, am adaugat iaurtul si am continuat sa mixez pana ce iaurtul s-a incorporat in compozitie incep sa adaug, esenta, rasatura de portocale si treptat uleiul . Amestec faina cu praful de...
Alba ca Zapada (Lamaita)
Prepararea foilor: Intr-un vas am adaugat ouale, zaharul, uleiul si laptele. Am mixat bine pana ce zaharul s-a topit. Adaugam apoi sarea si amoniacul stins in putina zeama de lamaie. Adaugam faina cat cere aluatul astfel incat sa obtinem un aluat usor de modelat si care nu se...
Cozonaci moldovenesti
Intr-un bol unde vom framanta aluatul cernem faina si facem o gaura pe mijloc. Intr-un vas batem cele 5 galbenusuri cu zaharul, adaugam apa minerala, coaja de lamaie si de portocala, sarea. Le bat bine si le lasam pe foc sa se incalzasca putin, foarte putin. Incalzim apa...
Coltunasi
Intr-un bol am adaugat faina, in alt vas mic am adaugat laptele caldut si am dizolvat drojdia pe care apoi am adaugat-o in vasul cu faina , framantam putin si apoi adaugam celelalte ingrediente si framantam pt circa 15 minute dupa care o lasam la...
Chiacchiere
Intr-un vas adaugam faina, zaharul, oul , galbenusul si doua linguri de ulei. Framantam bine si trebuie sa rezulte un aluat elastic si lucios. Lasam la odihna pt 30 min . Intindem o foaie subtire si formam linii cu instrumentul de taiat pizza...
Tarta cu nutella
Intr-un bol am cernut faina si am amestecat praful de sare si praful de copt. Apoi adaugam margarina si am inceput sa o incorporez in faina , iar apoi am adaugat celelalte ingrediente si am framantat pana mi-a rezultat un aluat elastic si lucios care nu mi...