Alba ca Zapada (Lamaita)

de Andreea Baraboi in Prajituri, 2 Ian 2015 | 12491 vizualizari

 

Pt mine si familia mea este prajitura preferata de Revelion.
La multi ani si un an 2015 cat mai reusit !

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi :
  • 10 linguri de lapte
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de ulei
  • 2 oua
  • o lingurita rasa de amoniac
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • Pentru crema :
  • 1 litru de lapte
  • 8 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • un pachet de unt (200 gr)
  • coaja de la o lamaie
  • 1 esenta de vanilie
  • sucul de la 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca Zapada (Lamaita):

Prepararea  foilor:

Intr-un  vas am adaugat ouale, zaharul, uleiul si laptele. Am mixat bine pana ce zaharul s-a topit. Adaugam apoi sarea si amoniacul stins in putina zeama de lamaie. Adaugam faina cat cere aluatul astfel incat sa obtinem un aluat usor de modelat si care nu se lipeste de maini. Lasam la odihnit pt 30 minute.

Crema:

Intr-o cratita adaugam faina, zaharul, coaja de lamaie  rasa, faina si incepem sa turnam lapte putin cate putin pana formam o pasta. Continuam sa turnam laptele pana ce il terminam. Punem cratita pe foc si cu un tel amestecam mereu pana ce crema se ingroasa. Am lasat-o la rece si apoi am mixat untul in crema.

Am impartit aluatul in 3  bucati. Am  intins foaia de aluat subtire si de dimensiunea tavii. Intoarcem o tava cu fundul in sus si asezam foaia impreuna cu hartia de copt. Am lasat la foc mic pana ce aceasta s-a intarit. Asa procedam si cu celelalte doua foi.

Cand aceastea sunt gata asezam prima  foaie pe care o ungem cu crema peste tot si adaugam cealalta foaie dar proportionam crema in asa fel sa ne ajunga si pt ultima  foaie.

Dupa ce am uns toate foaile cu crema acoperim cu ceolofan si le-am lasat pana a doua zi la frigider.

A doua zi am pudrat cu nuca de cocos si le-am portionat dupa  bunul plac.

Reteta o am de la Jamila Cuisine si a dat super rezultate !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca Zapada (Lamaita)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Alba ca Zapada"