Nuci umplute

de Andreea Baraboi in Dulciuri, 25 Apr 2015 | 7774 vizualizari

 

O reteta pt C Sarbatorile sa fie mai imbelsugate si mai frumoase !

 

INGREDIENTE

3 oua

200 ml ulei
1 praf de copt
1 cana de zahar
esenta de vanilie
faina cat cuprinde


Umplutura:
200 g ciocolata
200 g unt
5-6 linguri nuca macinata
4 linguri zahar
5 linguri lapte
esenta de rom
zahar pudra pentru ornat

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute:

Cojile :

Se mixeaza ouale cu zaharul, apoi se adauga uleiul, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Trebuie sa iasa un aluat moale, dar nelipicios. Lasam la odihnit pt  30 minute, apoi formam bilute pe care le coacem in forma incinsa. Ele se coc in 3-4 minute, dar e bine ca la fiecare 20 secunde sa intoarcem forma. 

Cine are forma noua e bine ca  primele nuci sa le aruncam !

Crema:

Topim ciocolata impreuna cu laptele si lasam la racit. Separat mixam untul moale cu zaharul si amestecam cu ciocolata racita, esenta de rom si nucile.

Umplem fiecare coaja cu crema si unim cate doua pentru a forma nucile.

Le asezam pe platou si le pudram cu zahar pudra !


Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu lamaie