Sfaturi utile pentru gospodine.

Postat de delia64 in Tipsuri pe 2 Feb 2013, 13:09

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

Este bine de stiut  cum sa procedam  cand intalnim unele situatii nu tocmai placute.
Daca pe noi ne-au invatat cei care au patit e bine sa spunem si noi altora..

Daca fasolea boabe nu fierbe bine se adauga 2 lingurite de zahar.

Aluatul de clatite devine mai fraged daca  se adauga in compozitie putina bere.

Pestele este proaspat daca are  ochii inca stralucitori ,iar daca apasam cu degetul pe corpul lui nu ramane  nici o urma.

Pestele se curata mai usor de solzi daca se tine 10 minute intr-un vas cu apa calda sau se sareaza inainte de curatare .

La prajirea pestelui presaram sare in  uleiul din tigaie.

Mirosul de mal al pestelui dispare daca se spala in apa cu otet.

Ficatul se inteapa pe ambele parti  inainte de prajire pentru  a nu sari uleiul  din tigaie .

Oule  fierte in apa cu putina sare si otet , nu  crapa si raman moi.

Mierea naturala poate fi usor identificata  daca punem intr-un pahar cu miere o lingurita de alcool rafinat , apoi se amesteca bine.Lasam 10 minute , daca mierea se lasa la fundul paharului nu este naturala .

Spanacul se pune la fiert in apa clocotita.

Laptele dulce se acreste mai repede daca punem   zeama de lamaie sau un polonic de lapte cald .

Legumele crude se pun la fiert in apa clocotita.

Legumele uscate se pun la fiert in apa rece.

Maioneza se repara rapid cu otet sau cartofi fierti.

Gratarele nu se intaresc daca se ung dupa prajire cu unt.

Salamul si carnatii afumati nu prind mucegai daca se ung cu saramura.

Pestele congelat se dezgheata mai repede daca il punem intr-o punga de plastic si il scufundam in apa calda.

Icrele taiate se repara cu un albus de ou.

Comentarii (6)

02.02.2013, 15:49

Bune sfaturi!

02.02.2013, 19:35

06.02.2013, 12:46

Multumesc pentru aprecieri!!!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs