Blogosfera culinara

CevaBun

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Numa' bun de pus pe masa

Vită glazurată în vin roşu şi oţet balsamic

Data:16.01.2010

Mai simplă decât o spune numele său aparent preţios, această friptură vă va uimi prin... articol complet

Chifteluţe suedeze

Data:16.01.2010

Pentru cine a încercat măcar o dată în viaţă chifteluţele suedeze – Köttbullar... articol complet

Friptură de miel cu lămâie şi oregano

Data:15.01.2010

Arni me patates sto fourno (miel cu Cartofi la cuptor) este o friptură zdravănă de miel cum... articol complet

Lup de mare cu scoici la cuptor

Data:14.01.2010

Carnea unui răpitor cum este lupul de mare are o dulceaţă şi un gust deosebite, mai ales... articol complet

Supă de broccoli şi brânză

Data:14.01.2010

Supa de broccoli cu brânză cheddar (sau cedar) este o combinaţie de... articol complet

Croque monsieur avec Croque madame

Data:13.01.2010

Croque Monsieur este numele unei  tartine calde, cu şuncă şi brânză, servită de regulă... articol complet

Biftec tartar

Data:11.01.2010

Biftecul tartar (beefsteak tartare, în originalul englez) este o mâncare doar pentru... articol complet

Clătite cu brânză de vaci şi stafide

Data:09.01.2010

Un desert la îndemână, fără să-şi piardă din eleganţă, clătitele cu brânză de vaci... articol complet

Friptură de miel cu sos de vin roşu

Data:09.01.2010

O friptură care respiră bucătărie italiană prin toţi porii. Carnea de miel, friptă... articol complet

Creveţi cu porc afumat

Data:08.01.2010

Peninsula iberică reprezintă pentru ardeleni cam ce reprezintă Grecia pentru românii din sud... articol complet

Ciorbă de pui rădăuţeană

Data:07.01.2010

Una dintre cele mai îndestulate ciorbe româneşti, dreasă cu smântână şi acrită cu o... articol complet

Tuslama

Data:07.01.2010

Tuslamaua – alături de ciulama – face parte din moştenirea culinară turcă a... articol complet

Supă de peşte cu fructe de mare

Data:06.01.2010

Există în fiecare bucătărie etnică cel puţin o reţetă de peşte specifică şi... articol complet

Jamon

Data:05.01.2010

Jamón este cuvântul spaniol pentru șuncă, dar folosit internațional desemnează șunca... articol complet

Friptură spaniolă de iepure cu ciuperci de pădure

Data:05.01.2010

Această friptură dens-aromată își trădează la fiecare pas originile iberice. Întâlnită... articol complet

Cantuccini – biscuiţi toscani cu migdale

Data:04.01.2010

Cantuccini este numele biscuiţilor toscani, tari şi aromaţi, uscaţi şi parfumaţi.... articol complet

Salată de avocado cu somon afumat

Data:04.01.2010

O salată rapidă, tartinabilă, potrivită pentru oricând, dar mai ales pentru momentele... articol complet

Mouhalabieh – budincă libaneză

Data:03.01.2010

Mouhalabieh este numele unei budinci libaneze, pe bază de lapte, aromată cu apă de potrocale... articol complet

Chifteluţe marinate

Data:03.01.2010

Alăturarea unui sos chiftelelor este cea mai la îndemână metodă de a le transforma dintr-o... articol complet

Ciorbă de cartofi cu afumătură

Data:03.01.2010

cartofii sunt doar un pretext în această compoziţie de toamnă-iarnă din care răzbat aromele... articol complet