publicat la 26.04.2024
publicat la 21.04.2024
publicat la 02.10.2023
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Calzone
Aluatul de pizza il scoatem din ambalaj, il intindem si il taiem in 6 parti egale . Branza o taiem felii subtiri iar crenvustii in rondele subtiri. Sucul de rosii il amestecam cu putin ulei de masline, sare, piper si busuioc proaspat tocat. Il fierbem 2-3 minute la foc mic si...
Paine condimentata
Eu am folosit un mix de condimente ce contine: rozmarin, salvie, dafin, usturoi, busuioc, oregano, patrunjel. Punem faina intr-un bol. Adaugam oul intreg, drojdia maruntita, sarea (dupa gust) si condimentele. Amestecam usor ingredientele. Separat incalzim intr-un...
Paine
Punem intr-un bol faina, sarea, zaharul si amestecam usor. Adaugam drojdia proaspata si apa usor incalzita (nu fierbinte) . Incepem sa framantam aluatul. Daca aluatul este prea tare adaugati putina apa,daca aluatul este prea moale adaugati putina faina ( totul depinde de tipul si...
Pizza
Incepem prin a prepara aluatul . Punem intr-un bol faina cernuta si o amestecam cu drojdia si un praf de sare .( eu am folosit doar un cub de drojdie la un kilogram faina si a fost deajuns ) . Separat incalzim apa si o adaugam in bolul cu faina ( apa trebuie sa fie calduta si NU...
Paine de casa cu cartofi
Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand au fiert ,ii scurgem de apa ( nu uitati sa puneti deoparte 75 ml de apa in care au fiert) si ii punem intr-un bol.Adaugam untul si pasam ca pentru piure. Drojdia o frecam cu zaharul pana la...
Pizza muffins
Pregatim un aluat din faina,apa calduta,drojdie si sare.Framantam adaugand uleiul. Obtinem un aluat moale si nelipicios. NU necesita dospire ! Intindem o foaie de aluat si decupam cercuri cu ajutorul unui pahar . Punem cercurile de aluat in formele de briose. Ungem aluatul cu...
Pizza cu cartofi
Facem un aluat amestecand faina,apa calduta,drojdia si sare. Framantam adaugand uleiul pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. NU necesita dospire . Impartim aluatul in doua parti egale. Cartofii ii curatam de coaja ,ii spalam si ii feliem cat mai subtiri posibil. Intindem...
Mucenici moldovenesti
Amestecam intr-o cana drojdia cu zaharul pana rezulta o pasta ,la care adaugam apa calduta si 1 lingura cu faina.Lasam astfel drojdia sa creasca 30 minute. Punem faina intr-un bol ,adaugam drojdia,mierea,sarea si coaja de portocala. Incepem sa framantam aluatul adaugand putin cate putin...
Paine de casa cu iaurt
Incepem prin a pregati toate ingredientele pe masa de lucru. Apa o punem la incalzit impreuna cu sarea. Separat frecam cubul de drojdie cu zaharul. Adaugam apa calduta si cateva linguri cu faina.Va avea consistenta unei smantani subtiri.O lasam acoperita pentru 10 minute. Turnam apoi...
Chifle
Dizolam drojdia in laptele caldut ( nu fierbinte) impreuna cu zaharul si 3 linguri cu faina.Acoperim si lasam maiaua 10 minute la loc cald. Punem faina intr-un bol ,adaugam maiaua si incepem sa framantam.Adaugam sarea si putin cate putin uleiul . Framantam cel putin 15 minute.Cu cat...
Pizza cu prosciutto crudo si anghinare
Punem faina intr-un bol si o amestecam cu drojdia dizolvata in prealabil in apa calda cu un varf de sare. Adaugam uleiul si framantam pana ce aluatul va deveni elastic si nelipicios. Acoperim bolul si lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul. Dupa ce a dospit,mai framantam putin...
Pizza cu peste
Incepem prin a face blatul punand faina intr-un bol si amestecand-o cu drojdia dizolvata in apa calda cu un varf de sare. Adaugam uleiul si incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul. Intindem o foaie de aluat ,ungem cu...
Pizza cu salam uscat
Incepem prin a face aluatul.Dizolvam drojdia in apa calduta.Punem faina intr-un bol.Adaugam drojdia,un varf de sare si framantam adaugand putin cate putin ulei de masline. Lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul. Cand aluatul a crescut , il impartim in doua bucati egale.Intindem...
Pizza Margherita
Incepem prin a prepara blatul de pizza: Punem intr-un bol faina cernuta.Separat dizolvam drojdia in apa calduta .O adaugam la faina. Punem mierea si putina sare si incepem sa framantam aluatul. Cand acesta a devenit elastic si nelipicios il acoperim cu un servet si lasam la dospit pana...
Pizza rossa
Intai preparam aluatul pentru blatul de pizza . Dizolvam drojdia in apa calduta.Amestecam cu faina si framantam pana obtinem un aluat elastic. NU NECESITA DOSPIRE !!! Impartim aluatul in doua parti.Fiecare parte o intindem sub forma de dreptunghi.Marginile le intoarcem putin pentru...
Pizza cu ardei gras
Punem intr-un bol faina. Separat incalzim apa si diluam drojdia.Adaugam amestecul peste faina si amestecam bine totul.Punem uleiul,un varf de sare si framantam aluatul. Separat intr-o tigaie punem uleiul de masline.Cand acesta s-a incins punem ardeiul curatat si taiat julienne si lasam sa...
Focaccia cu masline
Se pune faina intr-un bol. Drojdia o dizolvam in apa calduta si o amestecam la faina. Adaugam uleiul,putin zahar si sare.Amestecam totul pana devine un aluat moale dar care poate fi modelat. Framantam aluatul si il lasam sa dospeasca acoperit cu un prosop pana isi va dubla volumul....
Covrigi
Dizolvam drojdia in apa calduta impreuna cu zaharul si 4 linguri faina.Lasam putin sa dospeasca.Circa 10 minute. Punem drojdia peste restul de faina,adaugam sarea,uleiul si framantam pana ce aluatul va fi elastic si nelipicios. Lasam la dospit pina ce isi va dubla volumul . Impartim...
Pizza cu ton si porumb dulce
Facem un aluat amestecand faina,apa in care am dizolvat drojdia,sarea,uleiul si framantam bine.Nu necesita dospire !!! Bulionul il amestecam cu putin zahar si foi de busuioc tocate marunt.Cu acesta ungem aluatul intins. Punem deasupra tonul si porumbul. Dam la cuptorul incins la 180...
Painici Laugenbrot
Amestecam drojdia cu putina apa calduta,zaharul si 2 linguri faina. Punem intr-un bol restul de faina iar in mijloc punem amestecul de drojdie.Lasam aproximativ 10 minute la dospit.Apoi adaugam sarea,uleiul si incepem sa framantam aluatul pina va deveni elastic si nelipicios. Lasam la...
Pizzette
Dizolvam drojdia in apa calduta. Punem intr-un bol faina,drojdia,sarea,uleiul si amestecam bine pana obtinem un aluat moale si nelipicios.. Deoarece nu necesita timp de dospire,impartim aluatul in bilute .Fiecare biluta o intindem ( nu prea subtiri). Ungem fiecare pizzetta cu sosul de...
Calzone(reteta de baza)
Faina se pune intr-un bol sau direct pe planul de lucru.se varsa in centru drojdia diluata in apa calduta. Se incepe framintatul adaugind putin cite putin uleiul pina obtinem un aluat moale si elastic. Se pune la dospit,acoperit cu un prosop pentru cel putin 4 ore. Dupa ce a dospit,il...
Mini-pizza
1.drojdia se dizolva in laptele caldut dupa care o amesteca cu faina,sarea si uleiul.se aesteca totul bine si se framinta. 2.NU NECESITA TIMP DE DOSPIRE 3.se intinde aluatul.se unge cu sos de rosii si presaram kaizerul si mozzarella taiate bastonase. 4.rulam aluatul si il taiem...