Calzone(reteta de baza)

de - Andreea - in Pizza, 6 Ian 2013 | 5776 vizualizari

 

reteta o am dintr-o carte de bucate de aici din Italia...deci presupun ca e cea originala :)

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 1/2 pahar ulei
  • putina sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calzone(reteta de baza):

Faina se pune intr-un bol sau direct pe planul de lucru.se varsa in centru drojdia diluata in apa calduta.

Se incepe framintatul adaugind putin cite putin uleiul pina obtinem un aluat moale si elastic.

Se pune la dospit,acoperit cu un prosop pentru cel putin 4 ore.

Dupa ce a dospit,il mai framintam ptr citeva minute apoi intindem aluatul intr-o foaie subtire.

Din aluat taiem 4 discuri de circa 15 cm diametru.pe jumatate din disc punem umplutura dorita.Acoperim cu cealalta jumatate si presam cu virful degetelor sau cu ajutorul unei furculite ptr a fi sigur ca discul nu se va deschide.

Se da la cuptor.

TIPS-URI

1

umplutura poate varia dupa preferinta fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Calzone(reteta de baza)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (28)

- Andreea - 1

17.01.2013, 21:50

iti multumesc ptr aprecieri mena

gabriella221184 1

08.07.2013, 23:10

eu ador sa fac pizza o sa o incerc cu siguranta :-)

- Andreea - 1

08.07.2013, 23:37

Gabriella

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]