Mucenici moldovenesti

de - Andreea - in Piine, 10 Mar 2014 | 3098 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1\2 pahar ulei
  • 1 pahar apa
  • 1\2 lingura zahar tos
  • 1\2 cub drojdie proaspata
  • coaja de portocala
  • 1 lingura cu miere
  • 1\2 lingurita sare

Pentru sirop:

  • 2 linguri cu miere
  • 4 linguri cu apa
  • 3 linguri cu miez de nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Amestecam intr-o cana drojdia cu zaharul pana rezulta o pasta ,la care adaugam apa calduta si 1 lingura cu faina.Lasam astfel drojdia sa creasca 30 minute.

Punem faina intr-un bol ,adaugam drojdia,mierea,sarea si coaja de portocala.

Incepem sa framantam aluatul adaugand putin cate putin uleiul cald.

Se framanta cel putin 15-20 minute.

Acoperim bolul si lasam la dospit pana ce aluatul isi va dubla volumul.

Luam din aluat bucati mici si le rulam in snururi ,le rasucim apoi in forma de opt.

Se coc in tava tapetata cu hartie de copt la 180 grade.

Intre timp fierbeti un sirop din apa si miere.

Treceti mucenicii copti prin sirop si apoi prin nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă