cristina1985

5

Bucataras
senzational

Bistrita

Bucataras din 19.07.2014

RETETE311
PRIETENI77
Retete / Mancaruri de post

Cartofi la cuptor cu salata de naut

In Mancaruri de post la 22 Dec 2021

   Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie .Se face un amestec de ulei,oregano, cimbru,pudra de usturoi si sare. Se toarna uleiul cu condimente  peste cartofi si se amesteca .      Pregatiti o tava mare, cu hartie de copt si puneti cartofii. Se introduc...

Hummus cu lipii

In Mancaruri de post la 29 Iul 2021

   Lipii: se amesteca cele doua tipuri de faina ,cu sarea si bicarbonatul (eu nu l-am stins).Se adauga apa si uleiul de masline.Se amesteca putin, doar cat sa se formeze coca.Daca este prea lipicios, mai adaugati putina faina.Sa nu-l framantati prea mult, pentru ca se va intari! Se...

Tocana de vinete cu orez basmati

In Mancaruri de post la 13 Iul 2019

Vinetele se spala, se taie cubulete, se sareaza si se lasa cateva minute. Rosiile se rad pe razatoare. Cepele se curata, se taie marunt, se calesc si se adauga condimentele. Se pune apa (800 ml), sarea si rosiile rase (cojile se arunca) si se fierb 20 minute, din momentul in care da in clocot....

Falafel

In Mancaruri de post la 8 Iun 2019

Se lasa nautul la inmuiat, in frigider peste noapte. A doua zi, se scurge, se pune in robot si se mixeaza. Se scoate si se continua cu celelate ingrediente si anume: ceapa taiata, patrunjelul, chimenul, usturoiul si sarea. Se amesteca cele doua compozitii la care se adauga faina si bicarbonatul....

Hummus

In Mancaruri de post la 8 Iun 2019

Nautul se lasa la inmuiat in apa calda. Cand se raceste, se introduce intr-un vas cu capac, in frigider, pana a doua zi. Se scurge, se pune intr-o oala  cu apa si se fierbe 2 ore (de cand incepe sa fiarba),la foc mic,cu capac, adaugad apa cand este cazul. Se scurge din nou (pastrati...

Reteta traditionala de varza calita cu orez - Simpla si gustoasa

In Mancaruri de post la 6 Apr 2019

Cum se prepara Reteta traditionala de varza calita cu orez - Simpla si gustoasa Varza se toaca, se sareaza si se amesteca cu mana cateva secunde. O lasati asa pana va ocupati de celelalte legume. Ceapa o tocati marunt, o caliti, apoi se adauga ardeiul, boiaua, pasta de rosii si sare. Se...

Ghiveci de legume cu orez fiert

In Mancaruri de post la 27 Mar 2019

Pentru ghiveci : se caleste usturoiul in ulei,apoi se scoate si se pastreaza pentru mai tarziu. In uleiul ramas, se caleste ceapa taiata juliene pana se inmoaie. Se adauga ardeii taiati in fasii si apoi in bucati mai mici, o parte de telina, taiata in cubulete mici, morcovul taiat rondele (sau...

Tocanita de cartofi

In Mancaruri de post la 20 Mar 2019

Ceapa se taie marunt, se caleste in putin ulei, se adauga morcovul si ardeiul (eu nu am pus) taiati, boiaua si se toarna apa. Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cubulete mici (sau cum preferati, dar difera timpul de fierbere) si se pun in oala, alaturi de celelalte legume. Se...

Placinte cu varza

In Mancaruri de post la 16 Mar 2019

Umplutura: varza se spala, se taie in jumatati si se toaca .Se presara sare ,se amesteca si se lasa asa .Ceapa o curatati si o tocati marunt.Se adauga ulei intr-o cratita,iar cand este incins, se adauga ceapa .Apoi se pune varza tocata,piper (mai mult) si putina apa. Se fierbe 1 ora si 30...

Varza calita cu mamaliga

In Mancaruri de post la 13 Mar 2019

Varza se spala, se taie in jumatati si se toaca. Se presara sare si se amesteca cu mana,cateva minute (ca si cum ati framanta).Se lasa 1 ora,pana isi lasa zeama (nu va rezulta multa).Apoi se pune intr-o cratita (cu tot cu zeama), cu ardeiul  taiat cubulete ,ulei ,pasta de rosii, boiaua si se...

Mancare de mazare

In Mancaruri de post la 11 Mar 2019

Ceapa trebuie curatata, spalata si tocata marunt. Se caleste in putin ulei, apoi se adauga morcovul taiat cubulete. Se lasa cateva minute, dupa care se adauga apa. Se fierb 40 minute (timp in care se mai adauga apa, daca este nevoie), apoi se pune mazarea cu bob mic (se gaseste in magazine si...

Tocanita de post cu naut

In Mancaruri de post la 1 Iun 2017

Nautul se tine in apa, cel putin 2 ore (de preferat toata noaptea in frigider). Vanata se coace pe aragaz, se curata, se lasa la scurs, apoi se toaca foarte putin. Se pune nautul la fiert, timp de 1 ora. In timpul asta, se caleste ceapa si se adauga peste naut. Se pune si vanata tocata si...

Desert prajitura de post cu mere

In Mancaruri de post la 27 Mar 2017

Umplutura  : Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare. Se pun pe foc, impreuna cu zaharul si scortisoara si se lasa 20 minute, amestecand din cand in cand. Aluat : Intr-un bol, se adauga apa minerala, uleiul, zaharul, praful de copt si bicarbonatul stinse cu otet, coaja...

Tocana de vinete cu legume

In Mancaruri de post la 22 Mar 2017

Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs 20 minute. Ceapa se toaca marunt si se caleste cu putin ulei. Se adauga morcovul ras (pe razatoarea mica), ardeii taiati marunt. Se mai lasa putin la calit, apoi se adauga apa si cartofii taiati cubulete mici. Se fierbe 20 minute. Apoi se curata...

Tocanita de vinete si naut

In Mancaruri de post la 17 Mar 2017

Dupa cum am spus, nautul se tine in frigider 12 ore in apa. Se poate pune seara si il gatiti a doua zi.  Se caleste ceapa (tocata marunt), apoi se adauga apa si naut. Se fierbe 1 ora si jumatate. Vanata se curata de coaja in dungi, se taie cubulete si se pune peste naut. Se lasa 15...

Afisate 1 - 15 din 15 retete    

Postari recente

publicat la 27.12.2021

Milkshake cu caramel

publicat la 27.12.2021

Ceai rooibos

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Daca nu iti analizezi deciziile, vei repeta greselile. Daca le vei analiza, vei gasi alte cai de a gresi. Morala: nu mai analiza atat de mult, fa cum simti!

 
 
 
Retete preferate
Sangria

Voturi:18

Pere in sos de vin

Voturi:23

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]