publicat la 27.12.2021
publicat la 27.12.2021
publicat la 27.12.2021
Daca nu iti analizezi deciziile, vei repeta greselile. Daca le vei analiza, vei gasi alte cai de a gresi. Morala: nu mai analiza atat de mult, fa cum simti!
Bucataras.ro
[email protected]
Cartofi la cuptor cu salata de naut
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie .Se face un amestec de ulei,oregano, cimbru,pudra de usturoi si sare. Se toarna uleiul cu condimente peste cartofi si se amesteca . Pregatiti o tava mare, cu hartie de copt si puneti cartofii. Se introduc...
Hummus cu lipii
Lipii: se amesteca cele doua tipuri de faina ,cu sarea si bicarbonatul (eu nu l-am stins).Se adauga apa si uleiul de masline.Se amesteca putin, doar cat sa se formeze coca.Daca este prea lipicios, mai adaugati putina faina.Sa nu-l framantati prea mult, pentru ca se va intari! Se...
Tocana de vinete cu orez basmati
Vinetele se spala, se taie cubulete, se sareaza si se lasa cateva minute. Rosiile se rad pe razatoare. Cepele se curata, se taie marunt, se calesc si se adauga condimentele. Se pune apa (800 ml), sarea si rosiile rase (cojile se arunca) si se fierb 20 minute, din momentul in care da in clocot....
Falafel
Se lasa nautul la inmuiat, in frigider peste noapte. A doua zi, se scurge, se pune in robot si se mixeaza. Se scoate si se continua cu celelate ingrediente si anume: ceapa taiata, patrunjelul, chimenul, usturoiul si sarea. Se amesteca cele doua compozitii la care se adauga faina si bicarbonatul....
Hummus
Nautul se lasa la inmuiat in apa calda. Cand se raceste, se introduce intr-un vas cu capac, in frigider, pana a doua zi. Se scurge, se pune intr-o oala cu apa si se fierbe 2 ore (de cand incepe sa fiarba),la foc mic,cu capac, adaugad apa cand este cazul. Se scurge din nou (pastrati...
Reteta traditionala de varza calita cu orez - Simpla si gustoasa
Cum se prepara Reteta traditionala de varza calita cu orez - Simpla si gustoasa Varza se toaca, se sareaza si se amesteca cu mana cateva secunde. O lasati asa pana va ocupati de celelalte legume. Ceapa o tocati marunt, o caliti, apoi se adauga ardeiul, boiaua, pasta de rosii si sare. Se...
Ghiveci de legume cu orez fiert
Pentru ghiveci : se caleste usturoiul in ulei,apoi se scoate si se pastreaza pentru mai tarziu. In uleiul ramas, se caleste ceapa taiata juliene pana se inmoaie. Se adauga ardeii taiati in fasii si apoi in bucati mai mici, o parte de telina, taiata in cubulete mici, morcovul taiat rondele (sau...
Tocanita de cartofi
Ceapa se taie marunt, se caleste in putin ulei, se adauga morcovul si ardeiul (eu nu am pus) taiati, boiaua si se toarna apa. Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cubulete mici (sau cum preferati, dar difera timpul de fierbere) si se pun in oala, alaturi de celelalte legume. Se...
Placinte cu varza
Umplutura: varza se spala, se taie in jumatati si se toaca .Se presara sare ,se amesteca si se lasa asa .Ceapa o curatati si o tocati marunt.Se adauga ulei intr-o cratita,iar cand este incins, se adauga ceapa .Apoi se pune varza tocata,piper (mai mult) si putina apa. Se fierbe 1 ora si 30...
Varza calita cu mamaliga
Varza se spala, se taie in jumatati si se toaca. Se presara sare si se amesteca cu mana,cateva minute (ca si cum ati framanta).Se lasa 1 ora,pana isi lasa zeama (nu va rezulta multa).Apoi se pune intr-o cratita (cu tot cu zeama), cu ardeiul taiat cubulete ,ulei ,pasta de rosii, boiaua si se...
Mancare de mazare
Ceapa trebuie curatata, spalata si tocata marunt. Se caleste in putin ulei, apoi se adauga morcovul taiat cubulete. Se lasa cateva minute, dupa care se adauga apa. Se fierb 40 minute (timp in care se mai adauga apa, daca este nevoie), apoi se pune mazarea cu bob mic (se gaseste in magazine si...
Tocanita de post cu naut
Nautul se tine in apa, cel putin 2 ore (de preferat toata noaptea in frigider). Vanata se coace pe aragaz, se curata, se lasa la scurs, apoi se toaca foarte putin. Se pune nautul la fiert, timp de 1 ora. In timpul asta, se caleste ceapa si se adauga peste naut. Se pune si vanata tocata si...
Desert prajitura de post cu mere
Umplutura : Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare. Se pun pe foc, impreuna cu zaharul si scortisoara si se lasa 20 minute, amestecand din cand in cand. Aluat : Intr-un bol, se adauga apa minerala, uleiul, zaharul, praful de copt si bicarbonatul stinse cu otet, coaja...
Tocana de vinete cu legume
Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs 20 minute. Ceapa se toaca marunt si se caleste cu putin ulei. Se adauga morcovul ras (pe razatoarea mica), ardeii taiati marunt. Se mai lasa putin la calit, apoi se adauga apa si cartofii taiati cubulete mici. Se fierbe 20 minute. Apoi se curata...
Tocanita de vinete si naut
Dupa cum am spus, nautul se tine in frigider 12 ore in apa. Se poate pune seara si il gatiti a doua zi. Se caleste ceapa (tocata marunt), apoi se adauga apa si naut. Se fierbe 1 ora si jumatate. Vanata se curata de coaja in dungi, se taie cubulete si se pune peste naut. Se lasa 15...