Tocana de vinete cu orez basmati

de cristina1985 in Mancaruri de post, 13 Iul 2019 | 6186 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg vinete
  • 2 cepe mari
  • 4 catei usturoi
  • 2 rosii
  • 1 lg boia dulce
  • 1 lg pasta de rosii
  • 1 lg-ta boia iute
  • ulei
  • 2 foi dafin
  • 800 ml apa
  • 12 lg orez basmati (4lg /portie)
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de vinete cu orez basmati:

Vinetele se spala, se taie cubulete, se sareaza si se lasa cateva minute. Rosiile se rad pe razatoare.

Cepele se curata, se taie marunt, se calesc si se adauga condimentele. Se pune apa (800 ml), sarea si rosiile rase (cojile se arunca) si se fierb 20 minute, din momentul in care da in clocot.

Vinetele se scurg in palma, se calesc in putin in ulei si se pun in tava de cuptor ( unsa cu ulei). Se toarna amestecul de ceapa cu condimente si apa.Se introduce in cuptorul preincalzit, timp de 30 minute la foc mare, pana fierbe, apoi se reduce focul. Se adauga usturoiul tocat marunt si frunzele de dafin. Se mai lasa 20 minute si se mareste flacara, pana se ingroasa sosul.

Orezul basmati se fierbe separat 15 minute, din momentul in care fierbe apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de vinete cu orez basmati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]