publicat la 16.10.2014
publicat la 22.09.2014
publicat la 22.09.2014
Ești un artist, îți place să redecorezi, dar cei din familie se plâng tot mai des că descoperă obiecte pierdute în acvariul peștilor, cărți in frigider și tacâmuri în șifoier. Poate e timpul să îți temperezi un pic elanul artistic.
Bucataras.ro
[email protected]
tort aniversar 1 an bucataras
incepem cu blaturile: Toate se prepara la fel, doar difera cantitatile de ingrediente. Asadar, separam albusurile de galbenus. Batem albusurile spuma, adaugam zaharul, batem pana iese o bezea tare, adaugam apa, apoi galbenusurile si la urma faina. In momentul in care adaugam faina, amestecam...
Mucenici
Punem faina intr-un bol, deasupra drojdia, sarea si zaharul, margarina. Incalzim laptele si il punem peste amestecul cu faina. Adaugam si galbenusurile si zeama stoarsa dintr-o lamaie. Amestecam si framantam un aluat foarte elastic. Cand se desprinde de pe maini mai framanatam 1 minut timp in...
Pere cu vanilie si ciocolata
Intr-o oala punem la fiert perele cu zaharul si esenta de vanilie.de cand incepe apa sa clocoteasca mai lasam maxim 10 min numai cat sa intre esenta in pere In alta cratita punem ciocolata la topit cu unt si lapte.scoatem perele fierte si le scaldam in ciocolata,lasam la rece 2 ore Te...
Mere cu ciocolata
Am pus merele intr-un vas yena plin cu apa.le-am dat la cuptor(care era fierbinte) pt 10min maxim 15,numai cat sa fiarba merele.sunt gata atunci cand incep sa crape Intr-un ceaunel am topit tableta de ciocolata cu 50 ml lapte peste care am adaugat scortisoara. Dupa ce merele au fiert le...
Cheesecake cu capsuni -reteta nr 50
Amestecam pesmetul cu biscuitii macinati cacao scortisoara si zahar. Adaugam untul si framantam.bila rezultata o dam la rece 10-15 min Intre timp hidratam gelatina cu putina apa.dupa ce s-a inmuiat o punem pe foc sa se dizolve bine.atentie nu lasam sa fiarba gelatina.o lasam la foc numai...
Tarta cu mere
Faina o amestecam cu zaharul si drojdia. Framantam un aluat nelipicios cu laptele caldut Intre timp curatam merele de coaja. Le dam pe razatoarea mare si le punem la calit cu zaharul si scortisoara. Nu lasam mult la calit pt a nu se "fleoscai" merele Am uns forma de copt cu putin...
Invartita cu mere
Faina am amestecat-o cu drojdia si zaharul.Am pus apa si am framantat un aluat molicel pe care l-am lasat la crescut. Intre timp am curatat merele de coaja.Le-am dat pe razatoarea cu ochiuri mari si am pus intr-o tigaie la calit.Adaugam scortisoara si zaharul.Am lasat la calit 10 min ...
Waffles inimioare
Oul il amestecam cu zaharul. Adaugam apa minerala, apoi iaurtul si faina. Aluatul rezultat trebuie sa fie lichid ca si la clatite Coacem in forma de wafers Eu am avut forma de inimioare Dupa ce le-am copt le umplem cu Finetti si gem Pofta buna
Prajitura in 3 culori
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma si apoi adaugam zaharul. Punem si uleiul, iar la urma faina si praful de copt. Scoatem intr-un alt bol jumatate din aceasta compozitie si adaugam cacao in ea Punem in tava mai intai compozitia alba iar peste ea intindem uniform...
Foi cu bulion si crema de gris
Aluatul se pregateste astfel Bulionul il amestecam cu uleiul,adaugam zaharul,grisul,scortisoara,praful de copt si la urma faina,trebuie sa iasa un aluat potrivit nici tare nici moale dar nelipicios Intre timp punem laptele la fiert.Adaugam zaharul si grisul in ploaie.Lasam 2 min la foc dupa...
Guguluf cu nuci
Separam galbenusurile de albusuri Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.Adauagam treptat zaharul,apoi galbenusurile,uleiul,faina si la sfarsit praful de copt Luam separat 2 linguri din aceasta compozitie si adaugam in ea cacaoa. Ungem forma de guguluf cu unt Punem aluatul alb...
Pasca cu orez si branza
blatul : Untul il frecam cu zaharsi putina sare.adaugam gaLbenusul si smantana. Punem si faina si praful de copt.Framantam un aluat nelipicios pe care il dam la rece 20 min Crema de branza :amestecam branza cu cascavalul.Punem zeama de lamaie,zaharul si galbenusurile Orezul il fierbem...
Tort diplomat
Se bat ouale cu zahar.Se adauga laptele.Aceasta compozitie se pune pe baie de aburi si se amesteca incontinuu pana devine o crema groasa (aproape ca o maioneza).Trebuie amestecat incontinuu pt a nu se branzi.Dupa ce se leaga crema o dam la racit Se bate frisca cu zahar. Dupa ce s-a racit...
Briose pufoase cu visine din aluat de pandispan
Separam albusurile de galbenusuri Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam si zaharul dar si zaharul vanilat Separat batem galbenusurile cu ulei si punem aceasta compozitie peste compozitia cu albusuri. Adaugam faina si praful de copt. Punem in forme de briose 3/4 de...
Tarta cu branza si visine
Luam formele de tarta si le ungem cu margarina. Din aluatul de foietaj decupam rotunduri si le punem in forme.le coacem 10min la foc moderat. Intre timp pregatim umplutura pt tarte. Ouale,branza,smantana,esenta,zaharul le mixam. Visinele le scoatem pe un servet sa se scurga de zeama....
Rulada cu branza
Blatul: separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma. Adaugam zaharul, adaugam galbenusurile, uleiul, faina si apoi praful de copt. Se da la cuptor pt 15 min la 180 grade Scoatem tava din cuptor si dezlipim blatul usor fara a se rupe. Pe foaia de copt pe care am copt blatul...