tort aniversar 1 an bucataras

de danielaR in Torturi, 20 Aug 2014 | 5430 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Primul blat:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura apa rece
  • 1/2 praf de copt
  •  Al 2 lea blat:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura apa rece
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 praf de copt
  • Pentru al treilea:
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura apa rece
  • 1/4 praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 1 budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 1 cutie mascarpone
  • 250 gr zahar
  • 200 gr gem de caise
  • Pentru decor cirese din compot si fulgi de ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA tort aniversar 1 an bucataras:

incepem cu blaturile:

Toate se prepara la fel, doar difera cantitatile de ingrediente. Asadar, separam albusurile de galbenus. Batem albusurile spuma, adaugam zaharul, batem pana iese o bezea tare, adaugam apa, apoi galbenusurile si la urma faina. In momentul in care adaugam faina, amestecam cu o lingura pentru ca blatul sa iasa aerisit, punem si praful de copt.

Intindem in tava si coacem aproximativ 10 min.

Asa coacem toate cele 3 blaturi. Le lasam la racit.

Budinca o facem dupa instructiunile de pe plic. O lasam la racit.

Cand e rece adaugam mascarponele si amestecam tot cu o lingura sau o paleta pana ce se omogenizeaza complet.

Montam tortul:

Punem un blat alb apoi crema de budinca cu mascarpone, apoi blatul de cacao peste care punem gemul de caise, apoi ultimul e blatul facut dintr-un singur ou, peste care punem tot crema de budinca cu mascarpone.

Ornam cu fulgi de ciocolata si cirese.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "tort aniversar 1 an bucataras" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort mascarpone