elucubratiiculinare

5

Bucataras
senzational

Bucureşti

Bucataras din 06.02.2012

RETETE485
PRIETENI191
Retete / Dulciuri

Cheesecake

In Prajituri la 1 Mai 2013

Într-un castron cernem făina cu sarea și zahărul vanilat. Adăugăm untul tăiat cubulețe și amestecăm bine până obținem un aluat sfărâmicios. Adăugăm esența de vanilie și frământăm în continuare. Răsturnăm aluatul pe o suprafață plată și...

Tort cu cremă de nuci

In Torturi la 1 Mai 2013

Prepararea blatului: Într-un castron cernem făina cu praful de copt și cacaua. Se bat albușurile cu zahărul până se obține o spumă tare. Adăugăm gălbenușurile unul câte unul și se bate în continuare, urmând să punem treptat amestecul de făină cu...

Prăjitură cu magiun și nucă - de post

In Prajituri la 22 Apr 2013

Se pune magiunul într-un castron împreună cu uleiul și zahărul și se amestecă bine. Adăugăm făina cernută cu praful de copt și sarea. La sfârșit se adaugă 50 g nucă și se amestecă bine. Compoziția se pune într-o tavă unsă cu ulei sau margarină. Se...

Chec cu banane și nucă - rețetă de post

In Prajituri la 22 Apr 2013

Bananele se pasează bine și se amestecă cu zahărul și uleiul. Se adaugă treptat făină cernută împreună cu praful de copt. La sfârșit adăugăm 50 g nucă și amestecăm până la omogenizare. Compoziția se pune într-o tavă mare de chec unsă bine cu ulei. Se...

Loukoumades - gogoșele cu miere și scorțișoară

In Dulciuri la 22 Apr 2013

Amestecăm făina cu drojdia uscată într-un castron. Facem o gaură în mijloc și punem apa, zahărul și sarea. Se amestecă bine, apoi turnăm uleiul și frământăm. Se acoperă și se lasă în loc cald pentru cel puțin o oră să crească. Între timp...

Fursecuri cu portocale

In Dulciuri la 18 Apr 2013

Cernem făina cu sarea și praful de copt într-un castron. Dăm cele 2 portocale pe răzătoarea mică, apoi le stoarcem bine sucul. Într-un castron adăugăm grăsimea aleasă și se freacă bine cu zahărul până obținem o pastă fină. Adăugăm cele 2 ouă și batem bine...

Chec de post

In Prajituri la 16 Apr 2013

Într-o oală punem apa cu zahărul, uleiul și margarina la foc mic. Amestecăm până se topește margarina și zahărul. Lăsăm să se răcească un pic după care adăugăm esența de vanilie și făina amestecată cu praful de copt. Apoi încorporăm rahatul tăiat cubulețe,...

Fursecuri cu osânză

In Prajituri la 16 Apr 2013

Într-un castron mare cernem făina cu zahărul vanilat. Facem o gaură în mijloc și adăugăm ouăle, apa minerală, drojdia și praful de copt stins cu oțet. Se frământă totul foarte bine. Osânza se dă prin mașina de tocat și se amestecă cu 1-2 linguri de făină,...

Cornulețe cu osânză

In Dulciuri la 14 Mar 2013

Stiu că nu se compară osânza cu untura, dar în cazul în care nu aveți osânză, untura este o soluție mult mai bună decât untul ;)  Osânza la temperatura camerei se amestecă bine cu zahărul. Drojdia se amestecă cu laptele călduț și se toarnă...

Chec "Zi și Noapte"

In Prajituri la 5 Mar 2013

Se freacă untul până devine spumă. Adăugăm apoi treptat zahărul, ouăle, coaja rasă de la o lămâie, amestecând bine după fiecare ingredient. Se cerne făina împreună cu praful de copt și se adaugă alernând cu laptele. Compoziția se împarte...

Cozonac Trandafir

In Dulciuri la 5 Mar 2013

Amestecăm drojdia cu 2 linguri de lapte cald, o lingură de zahăr și 3 linguri făină. Această maia se acoperă și se lasă la crescut, la cald până își dublează volumul. Cernem făina  și sarea într-un caston mare. Încălzim laptele. Batem ouăle cu...

Tort Amandina

In Torturi la 5 Mar 2013

Pentru blat , se bat bine albușurile cu zahărul. Adăugăm gălbenușurile, unul câte unul. Adăugăm treptat uleiul și la sfârșit făina amestecată cu praful de copt și cacao. Compoziția se pune într-o formă de tort unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt...

Ananas prăjit

In Dulciuri la 5 Mar 2013

Desfacem conserva și punem la scurs feliile de ananas. Într-un castron batem oul cu zahărul, adăugăm laptele, făina cernută și praful de copt. Amestecăm bine până la omogenizare. Se lasă aluatul cel puțin 30 minute, apoi introducem feliile de ananas în aluat și le...

Cornulețe cu scorțișoară

In Dulciuri la 26 Feb 2013

Cernem făina într-un castron împreună cu cacao, scorțișoara și sarea. Osânza, pentru că asta am folosit eu, se freacă bine cu zahărul. Adăugăm oul și esența de vanilie și frecăm bine în continuare. Se adaugă praful de copt dizolvat cu o lingură apă....

Poale-n brâu

In Dulciuri la 20 Feb 2013

Cernem făina. Încălzim ușor laptele. Dizolvăm drojdia în lapte, adăugăm 3 linguri de făină și amestecăm bine. Lăsăm să crească până se dublează volumul. Amestecăm gălbenușurile cu zahărul, sarea și esența de vanilie. Adăugăm drojdia crescută, coaja de...

Negresa specială

In Prajituri la 15 Feb 2013

Încingem cuptorul la 180 grade C. Ungem o tavă de 32x24 cm cu unt. Cernem într-un castron făina cu praful de copt și sarea. Topim untul în bain-marie. Cernem cacao, o adăugăm în untul fierbinte și amestecăm bine cu un tel. Adăugăm zahărul și batem bine...

Fursecuri "Tablă de Șah"

In Prajituri la 20 Ian 2013

Se amestecă bine untul cu zahărul pudră. Se adaugă sarea și esența de vanilie și se amestecă bine în continuare. Adăugăm treptat făina și amestecăm până la omogenizare. Se împarte aluatul în două părți egale. Într-una din părți adăugăm 3 linguri...

Cozonac ROSENKRANZ

In Dulciuri la 14 Ian 2013

Într-un castron cernem făina și ne pregătim la îndemână restul ingredientelor. Se lasă la aerat făina cel puțin 20 minute. Între timp încălzim laptele.  Într-un castronel amestecăm drojdia cu o lingură zahăr (luăm din 150 g), cu 2-3 linguri...

Tort Amaretto cu ciocolată

In Torturi la 5 Ian 2013

Se începe cu prepararea blatului. Untul la temperatura camerei se freacă bine cu zahărul pudră până se transformă în spumă. Adăugăm ouăle - la temperatura camerei, unul câte unul și batem bine cu mixerul. Adăugăm smântâna și batem în...

Rulouri cu nucă și prune uscate - rețetă de post

In Dulciuri la 19 Dec 2012

Amestecăm drojdia cu zahărul, 2 linguri făină și puțină apa călduță. Lăsăm să crească până își dublează volumul. Într-un castron cernem făina și adăugăm drojdia crescută, uleiul, apa, sarea și scorțișoara. Frământâm bine un aluat, care se...

Budincă de pâine - rețetă de post

In Dulciuri la 6 Dec 2012

Franzela se taie felii, apoi fiecare felie se taie în patru. Amestecăm apa cu zahărul până la dizolvarea completă a zahărului. Când s-a dizolvat tot zahărul, introducem bucățile de pâine în acest sirop pentru câteva secunde, după care le scoatem...

Prăjitură cu gem și nucă - rețetă de post

In Prajituri la 2 Dec 2012

Într-un castron cernem făina cu praful de copt. Adăugăm sarea, zahărul și amestecăm până la omogenizare. Margarina se taie cubulețe mici și se adaugă peste făină, frământăm până obținem un aluat sfărâmicios. Două treimi din aluat se pune...

Cornuri cu mere

In Dulciuri la 21 Noi 2012

Cernem făina într-un castron. În mijloc facem o adâncitură în care amestecăm drojdia cu zahărul și o lingură de lapte cald. Lăsăm 5 minute. Între timp batem bine cele 2 ouă cu restul de lapte cald și se adaugă în castron peste făină. Adăugăm...

Ștrudel cu brânză

In Prajituri la 20 Noi 2012

Aluatul se lasă la decongelat peste noapte în frigider. Într-un castron amestecăm brânza cu zahărul, stafidele și oul bătut separat într-un castronel. Într-o tavă tapetată cu hârtie pergament punem aluatul. Compoziția de brânză o punem...

Cornulețe cu gem

In Dulciuri la 15 Noi 2012

Cernem făina într-un castron. Frecăm bine untul cu cele 2 ouă până obținem o spumă. (atât untul cât și cele 2 ouă trebuie să fie la temperatura camerei). Într-un bol amestecăm drojdia cu apa minerală și cu zahărul, după care se toarnă în...

Ștrudel cu dovleac

In Prajituri la 12 Noi 2012

Foile de plăcintă se lasă la decongelat peste noapte în frigider. Se împart foile în 3 (eu am avut noroc și am avut exact 15 foițe). Luam una din primele 5 foițe o ungem cu puțin ulei apoi presărăm pe ea o linguriță cu zahăr. Punem deasupra o altă foiță pe...

Brioșe cu fulgi de ciocolată

In Prajituri la 31 Oct 2012

Într-un castron cernem făina cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Untul se pune într-o crăticioară pe foc mic să se topească, apoi se lasă un pic la răcit. Se bat bine cele 2 ouă cu zahărul până obținem o cremă. Adăugăm untul topit și amestecăm bine....

Prajitura Negresa ca la mama acasa

In Prajituri la 29 Oct 2012

Punem la fiert apa cu zaharul si cacao, amestecand incontinuu pana se omogenizeaza ingredientele. Trebuie sa dea cateva clocote, dupa care se lasa sa se raceasca putin (max 2-3 minute). Adaugam margarina si amestecam pana se topeste. Apoi adaugam galbenusurile unul cate unul, faina...

Fursecuri cu stafide

In Prajituri la 28 Oct 2012

Amestecam untul cu zaharul pudra pana se omogenizeaza. Untul trebuie sa fie moale (il lasam la temperatura camerei vreo 3 ore). Se adauga si restul ingredientelor unul cate unul, amestecand dupa fiecare pana se incorporeaza. Se pun cu o lingurita in tava unsa cu unt si tapetata cu faina....

Tort cu cremă Nutella

In Torturi la 18 Oct 2012

Într-un castron cernem făina cu praful de copt și cacao. Separăm ouăle. Batem bine albușurile cu 150 g zahăr. În alt castron batem gălbenușurile cu 150 g zahăr. Se amestecă albușurile cu gălbenușurile ușor cu o lingură de lemn. Se adaugă amestecul de făină,...

Afisate 31 - 60 din 102 retete    

Postari recente

publicat la 22.03.2020

Salata de andive

publicat la 13.05.2019

Supa minestrone

publicat la 14.03.2019

Ratatouille

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Ţi-am citit astăzi în CD-ul de la retrovizoare că o să te oprească poliţia pentru depăşirea vitezei. Ai mai luat vreo trei amenzi săptămâna asta, de la acelaşi echipaj. Dacă te întreabă ce-ai de gând cu atîtea procese verbale, zi şi tu că le păstrezi pentru tombolă.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]