elucubratiiculinare

5

Bucataras
senzational

Bucureşti

Bucataras din 06.02.2012

RETETE485
PRIETENI184
Retete / Dulciuri

Budincă de pâine

In Prajituri la 17 Oct 2012

Stafidele se curăță de eventualele codițe. Se pun într-un castronel și se stropesc cu esența de rom și se acoperă cu lapte (2-3 linguri de lapte). Se bat bine cele 5 ouă cu zahărul și cu laptele rămas. Se unge o tavă cu unt. Feliile de pâine se trec repede prin...

Ruladă cu gem

In Prajituri la 15 Oct 2012

Separăm ouăle.  Într-un castron batem bine gălbenușurile cu uleiul. În alt castron batem albușurile cu un praf de sare și adăugăm treptat zahărul. Adăugăm albușurile peste gălbenușuri și amestecăm ușor cu o lingură de sus în jos. Adăugăm făina și...

Fursecuri cu unt de arahide și banane

In Dulciuri la 11 Oct 2012

Într-un castron cernem făina împreună cu praful de copt, scorțișoara, nucșoara, cuișoarele și sarea. În alt castron pasăm bananele și le amestecăm cu uleiul, mierea și untul de arahide. Se bat bine cu mixerul până se omogenizează. Se adaugă amestecul de...

Marmeladă de prune

In Dulceata / Gem la 10 Oct 2012

Spălăm prunele.  Se curăță de coajă, o operațiune care sincer durează mult în prima variantă. Varianta I Pentru a se curăța mai ușor se opăresc câteva secunde în apă clocotită, după care se scot într-o oală cu apă rece.   Varianta...

Ștrudel vienez cu sos de vanilie

In Prajituri la 20 Sep 2012

Pregătirea aluatului este bine să se facă cu o zi înainte. Cernem făina, facem în mijloc o gaură și adăugăm restul ingredientelor. Amestecăm ușor cu o lingură, după care frământăm bine cu mâna. Aluatul se pune într-o folie alimentară și se dă la...

Peltea de gutui

In Dulceata / Gem la 12 Sep 2012

Pelteaua de gutui se poate face din gutui intregi sau numai din cojile si mijlocul lor care au ramas de la dulceata de gutui.  Gutuile  se sterg de praful de pe ele, se spala si se taie in felii impreuna cu coaja si simburii,  la fel si merele rosii. Se fierb impreuna intr-o oala...

Magiun de prune

In Dulceata / Gem la 12 Sep 2012

Sigur a-ți auzit de prunele brumării, cică ele sunt cele mai bune pentru magiun, cu coaja subțire și cu miezul suculent.  Magiunul se prepară toamna târziu când prunele sunt foarte bine coapte.  Prunele se spală bine, li se...

Prăjitură răsturnată cu prune

In Prajituri la 11 Sep 2012

Într-un vas rotund cu diametrul de 24 cm, am ars 100 g zahăr, după care l-am lăsat să se răcească în tavă. Între timp am spălat prunele și le-am desfăcut în două, eliminând sâmburii. Am pus bucățele de unt pe toată suprafața tăvii și am uns...

Chec cu vișine

In Prajituri la 7 Sep 2012

Cernem făina cu praful de copt și sarea. Amestecăm albușurile de ou cu zahărul, le batem bine până obținem o spumă tare ce nu cade de pe tel (sau brațele mixerului). Adăugăm uleiul și amestecăm ușor până la omogenizare. Adăugăm amestecul de făină în ploaie și...

Fursecuri cu fulgi de ovăz și curmale

In Dulciuri la 5 Sep 2012

Curmalele se toacă mărunt. Nuca se macină. Amestecăm untul (de la temperatura camerei) cu zahărul. Adăugăm ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare. Într-un castron cernem făina cu praful de copt și sarea, apoi se adaugă câte puțin în...

Găluște rapide cu prune

In Prajituri la 30 Aug 2012

Spălăm prunele, le desfacem ușor doar pe o parte pentru a putea scoate sâmburele. Într-un castronel amestecăm zahărul cu praful de scorțișoară. Punem din amestecul de zahăr câte 1/2 linguriță în fiecare prună. Fierbem apa cu uleiul și un praf de sare....

Dulceață de pepene galben

In Dulceata / Gem la 20 Aug 2012

Se folosesc pepeni galbeni cantalupi cu miezul tare și parfumat. Pepenele galben se curăță de coajă și de căsuța cu sâmburi, după care se taie bucățele cât mai mici. Bucățelele se fierb în 2 litri cu apă în care adăugăm oțetul. Se fierb câteva...

Prăjitură cu prune și brânză

In Prajituri la 14 Aug 2012

Spălăm prunele, le desfacem în două și înlăturăm sâmburele. Se bat bine ouăle cu mixerul, adăugăm zahărul treptat și batem bine în continuare. Adăugăm uleiul, apoi făina amestecată cu praful de copt și laptele. Turnăm compoziția într-o tavă...

Brânzoaice

In Dulciuri la 6 Aug 2012

Într-un castron amestecăm drojdia cu zahărul, sarea, puțină apă călduță și 1-2 linguri făină. Lăsăm să-și dubleze volumul, apoi amestecăm cu ouăle, ulei, apa și adăugăm făina (cernută) puțin câte puțin, până se încorporează toată. Se acoperă cu...

Tort de ciocolată cu marshmallow

In Torturi la 20 Iul 2012

Pentru blat: Cernem într-un castron făina cu cacao, sarea și praful de copt. Topim ciocolata neagra, fie într-un vas ce-l punem în alt vas cu apă fierbinte, fie la microunde. Batem bine untul (de la temperatura camerei) cu zahărul. Adăugăm ouăle (tot de la...

Tartă cu prune

In Prajituri la 17 Iul 2012

Frământăm o cocă sfărâmicioasă din 250 g făină, 100 g unt, un praf de sare și o lingură cu apă. Coca se pune într-o formă de tartă unsă bine cu unt. Presăm bine pe margini să ia forma tartei (un pic ondulată). Se coace la foc potrivit 20 min. Între timp...

Plăcintă cu iaurt

In Prajituri la 5 Iul 2012

Foile de plăcintă se lasă la decongelat peste noapte în frigider. Batem bine cele 8 ouă cu zahărul, apoi adăugăm iaurtul și esența de vanilie. Se amestecă bine până se omogenizează compoziția. Foile de plăcintă se împart în trei. Într-o tavă...

Fursecuri "Sărutul Sultanului"

In Prajituri la 27 Iun 2012

Se amesteca oualele cu zaharul pudra si zaharul vanilat cu mixerul pentru minim 15 minute. Intre timp se adauga un varf de cutit de scortisoara, cuisoarele pisate cu un pic de zahar, esenta de rom. Se adauga si curmalele, coaja de portocale, alunele si miezul de nuca, ciocolata rasa si...

Dulceață de nuci verzi - varianta albă

In Dulceata / Gem la 19 Iun 2012

Se aleg nuci mari, frumoase, înainte să prindă coajă. Se curăță de coaja verde  și se spală în câteva ape reci. Se pun la fiert. Se lasă la fiert pentru aproximativ 10 minute, apoi se scot și se pun la fiert în altă apă. Se repetă operația de vreo 5-6...

Prăjitură cu rubarbă

In Prajituri la 11 Iun 2012

Cele 5 tulpini de rubarbă se spală bine, se taie în două pentru a se mânui mai ușor și se curăță de coajă cu un cuțit, sau cu mâna, coaja desprinzându-se foarte ușor. Se taie bucățele și se amestecă cu o lingură de zahăr și un pliculeț de zahăr vanilat....

Dulceață de nuci verzi - varianta neagră

In Dulceata / Gem la 7 Iun 2012

Nucile se străpung cu o andrea sau cu un ac mai gros în mai multe locuri. Se pun apoi în apă pentru 3 zile, apa schimbându-se de 3-4 ori pe zi. Apa va arăta cam așa de la o schimbare la alta. După cele 3 zile se scot din apă, se clătesc bine și se curăță de coajă. Se...

Sirop de trandafiri

In Sirop / Compot la 31 Mai 2012

Avem nevoie de trandafiri speciali care se folosesc și la dulceața de trandafiri. Se freacă 200 g petalele de trandafiri de dulceață cu sare de lămâie și se storc printr-un tifon. Peste petalele stoarse adăugăm 750 ml apă și se storc din nou. Lichidul obținul de la prima...

Fursecuri cu banane și nucă de cocos

In Prajituri la 30 Mai 2012

Cernem făina cu praful de copt într-un castron. Bananele se pasează în alt castron. Peste banane adăugăm ouăle, 3 linguri ulei, zahărul, esența de vanilie și un praf de sare. Amestecăm bine după care încorporăm făina cu praful de copt și nuca de cocos. Se fac...

Dulceață de trandafiri

In Dulceata / Gem la 22 Mai 2012

Se aleg trandafiri frumoși care să nu fie ofiliți. Dulceața se poate face doar dintr-un anumit soi, ei arătând cam așa. Se aleg petalele una câte una, după care se vântură pentru a nu rămâne praf galben printre ele. Se freacă petalele cu sarea de lămâie...

Chec cu mere

In Prajituri la 14 Mai 2012

Merele se curăță de coajă, se înlătură cotorul și se taie în bucățele mici (foarte mici). Se pudrează cu scorțișoară și nucșoară și se amestecă ușor. Batem spumă albușurile cu un praf de sare. Adăugăm zahărul treptat și batem bine până obținem...

Plăcintă cu brânză de vaci

In Prajituri la 4 Mai 2012

Cernem 500 g făina într-un castron. În mijloc facem o adâncitură în care punem drojdia, zahărul, sarea și apa călduță. Frământăm bine aluatul și îl lăsăm la loc cald pentru 15-20 minute. Între timp pregătim compoziția de brânză....

Scovergi - rețetă de post

In Dulciuri la 10 Apr 2012

Cernem făina cu sarea într-un castron. În mijloc facem o gaură și punem drojdia, zahărul și apa călduță. Amestecăm ușor cu o lingură de lemn până aluatul capătă consistență, după care se transferă pe o planșetă presărată cu făină și frământăm...

Salam de biscuiti reteta

In Prajituri la 9 Apr 2012

Salam de biscuiti reteta Se pune apa cu zahărul într-o cratiță pe foc. Se adaugă rahatul tăiat bucățele și amestecăm încontinuu să nu se lipească. Când începe sosul să se îngroașe, se stinge focul și se adaugă margarina. Se amestecă bine...

Biscuiți cu banane și musli

In Prajituri la 4 Apr 2012

Bananele se curăță de coajă, se pun într-un castron și se presează cu o furculiță până se fac piure. Adăugăm zahărul și esența de vanilie și amestecăm bine. Margarina se pune într-o crăticioară pe foc si se va lăsa până se va topi....

Tort cu mere - de post

In Torturi la 2 Apr 2012

Într-un castron cernem făina cu praful de copt, sarea și scorțișoara. În alt castron amestecăm apa cu uleiul, zahărul și marmelada. Amestecăm ingredientele uscate cu cele lichide. La sfărșit adăugăm nuca și amestecăm bine până la omogenizare. Compoziția se pune...

Afisate 61 - 90 din 102 retete    

Postari recente

publicat la 22.03.2020

Salata de andive

publicat la 13.05.2019

Supa minestrone

publicat la 14.03.2019

Ratatouille

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Cere și ți se va lua!

 
 
 
Retete preferate
Covrigi

Voturi:22

Ketchup picant

Voturi:21

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]