publicat la 22.03.2020
publicat la 13.05.2019
publicat la 14.03.2019
Ţi-am citit astăzi în CD-ul de la retrovizoare că o să te oprească poliţia pentru depăşirea vitezei. Ai mai luat vreo trei amenzi săptămâna asta, de la acelaşi echipaj. Dacă te întreabă ce-ai de gând cu atîtea procese verbale, zi şi tu că le păstrezi pentru tombolă.
Bucataras.ro
[email protected]
Supa minestrone
Se încălzește uleiul într-o oală mai mare. Se adaugă ceapa tocată, morcovul și țelina tăiate cubulețe. Gătim aproximativ 10 minute. Adăugăm cartofii și dovleceii tăiați cubulețe, usturoiul tocat mărunt, oregano și cimbru. Amestecăm și turnăm apa sau supa...
Bors calugaresc
Varza se toacă mărunt, eliminăm cotorul și nervurile mai groase. Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește un pic în ulei. Adăugăm morcovul curățat și tocat mărunt. Adăugăm și ardeiul curățat de cotor și tocat mărunt. Dacă aveți ardei kapia sau gogoșari nu...
Ciorba de oase cu zeama de varza
Se spala oasele de porc, in caz ca sunt mari se portioneaza si se pun la fiert intr-o oala cu apa. Cand clocoteste, se inlatura spuma si se lasa sa fiarba la foc mic ~ 1 ora. Se strecoara supa si se pune din nou la foc cu zarzavatul tocat marunt sau dat prin razatoarea mare. Oasele le...
Supa crema de ardei copti
Se coc ardeii pe grătar, în cuptor sau pe grill. Se scot într-o oală și se presară sare. Se lasă acoperiți minim o oră, după care se curăță de coajă, cotor și semințe. Se curăță ceapa și se toacă mărunt. Se pune la călit în 2-3 linguri ulei....
Supa crema de conopida cu rucola
Conopida se desface buchețele și se pune la fiert, în apă clocotită, pentru 5 minute. Se strecoară și se ține la cald. Se încinge uleiul într-o cratiță. Se călește ceapa și usturoiul tocate mărunt. Se adaugă cartofii curățați și tăiați cubulețe. Se...
Supă cremă de cartofi cu spanac
Topim untul într-o tigaie. Adăugăm ceapa tocată mărunt, usturoiul zdrobit și cartofii curățați și tăiați cubulețe. Gătim pentru maxim 1 minut la foc potrivit. Adăugăm și dovlecelul tăiat cubulețe, în cazul în care optați pentru el. Acoperim cu apă, chiar să...
Ciorbă de lobodă dreasă cu ou și smântână
Spălăm loboda și o lăsăm la scurs. Curățăm ceapa verde, o spălăm și o tocăm mărunt. Curățăm și spălăm morcovul și țelina și le dăm pe răzătoarea mare. Călim ceapa, morcovul și țelina în 2-3 linguri de ulei. Adăugăm imediat și 1 litru de apă...
Ciorba de burta
Burta si picioarele se curata de piele si tendoane, se spala bine, se oparesc, se spala din nou cu apa rece. In caz ca aveti piciorul intreg, il spargeti in bucati mai mici. Se pune la fiert piciorul si burta (in caz ca aveti burta prefiarta, ea se pune mai tarziu la fiert). Cind burta...
Supa crema de cartof dulce copt
Cartofii dulci se curăță de coajă, se spală și se pun într-o tavă. Se condimentează cu sare și piper alb proaspăt măcinat. Se pot stropi și cu puțin ulei de măsline. Se acoperă și se dau la cuptor la 180 grade C pentru aprox. o oră. Călim ceapa tocată mărunt...
Borș de somon
Se pune apa la fiert, iar când începe să fiarbă, se adaugă ceapa, țelina și morcovul tocate mărunt. După ce au fiert 15 minute, adăugăm roșiile tocate și ardeiul gras tăiat cubulețe. Se mai lasă la fiert 10 minute, după care adăugăm borșul. Se lasă să mai fiarbă...
Supa crema de broccoli - Reteta gustoasa de post
Cum se prepara Supa crema de broccoli - Reteta gustoasa de post Se curăță ceapa, cartofii, morcovul și pătrunjelul, se spală, se taie bucăți mari și se pun la fiert în apă rece. Apa trebuie să depășească legumele cu 2-3 cm. Se desface broccoli în buchețele. Se...
Supă cremă de sfeclă roșie
Curățam, spălam și tocăm legumele. Se pun într-o oală și adăugăm apă cât să acopere legumele cu 5 cm. Se pun la foc pentru 20 minute de când începe apa să clocotească. Adaugăm puțin ulei și o conservă de roșii în suc propriu și mai fierbem 5...
Supă cremă de brânză
Într-o oală topim untul. Adăugăm ceapa tocată mărunt și călim până se înmoaie, aprox 5 minute, amestecând din când în când. Adăugăm usturoiul tocat mărunt și mai călim 2 minute. Presărăm făina și amestecăm. Adăugăm apa și amestecăm...
Supă cremă de dovleac cu ghimbir
Într-o oală adăugăm dovleacul, morcovul și ceapa curățate și tăiate în bucăți potrivite. Adăugăm 1 litru de apă și ghimbirul ras. Punem la fiert pentru 15 minute în oala de presiune sau 30 minute într-o oală normală. Când este gata, se pasează,...
Supă cremă de ciuperci - rețetă de post
Ciupercile se curăță, se spală și se feliază. Punem deoparte într-un castron 100 g ciuperci. Ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt. Țelina și păstârnacul se dau pe răzătoare. Adăugăm într-o oală ceapa și 400 g ciuperci cu uleiul de măsline și 1...
Supă cremă de somon
Curățăm legumele, le spălăm, le tăiem cubulețe și le punem la fiert în 2 litri de apă. Se lasă la fiert aprox. 15 min de când începe apa să clocotească. Strecurăm legumele, apa o păstrăm. Legumele le pasăm cu blenderul. În apa în care au fiert...
Bors de loboda, reteta simpla si autentica de la bunica
Cum se prepara Bors de loboda, reteta simpla si autentica de la bunica: Se curăță loboda de codițe și se spală bine în mai multe ape. Curățăm ceapa uscată și cea verde, apoi se toacă mărunt. Se pune ceapa într-o oală, se adaugă 1,5 litri apă și se pune la fiert....
Supă de conopidă
Conopida se desface în bucățele cât mai mici. Ceapa, morcovul și țelina se taie cubulețe și se pun în 1 litru și jumătate de apă rece la fiert. După 10 minute de fiert adăugăm conopida și mai lăsăm pe foc încă 10 minute. Dacă este nevoie se mai adaugă...
Supă de roșii
Legumele (adică morcovii, ceapa, țelina și cartofiorii) curățate, spălate și tocate cubulețe se pun în 2 litri de apă la fiert. În 15 minute de când clocotește apa sunt gata. Între timp curățăm roșiile de coajă (le opărim înainte, să se curețe...
Supă de varză roșie
Varza roșie se curăță de primele frunze, apoi se taie fâșii, care se taie la rândul lor bucățele. Ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt. Morcovul se curăță, se spală și se taie după preferință - cubulețe sau rondele. Ardeiul roșu se taie în două,...
Ciorbă falsă de burtă - rețetă de post
Se pun la fiert în aprox. 2 litri apă, o ceapă tocată mărunt, împreună cu un morcov și jumătate curățat și tăiat în două. O jumătate de morcov se dă pe răzătoare și se călește în 2 linguri ulei. Între timp spălăm ciupercile și le tăiem...
Gazpacho mexican
Tăiem cubulețe 3 roșii, după ce le-am spălat bine și se amestecă cu sucul de roșii, pasta de tomate, ceapa tocată și tulpina de țelină tăiată bucățele. Toate se pun într-un blender sau un robot de bucătărie și se pasează. La această pastă adăugăm oțetul alb, uleiul...
Ciorbă de păstăi cu cartofi
Se curăță cartofii de coajă, se spală și se taie în bucăți potrivite, dar nu foarte mici. Se curăță fasolea păstăi și se taie în bucăți potrivite, după ce rupem codițele. Se curăță morcovul, se spală și se taie rondele foarte fine. Se curăță ceapa, se spală...
Ciorba de miel reteta
Carnea de miel, se spala si se pregatesc bucatile de carne cat pentru o portie. Se pun la fiert intr-o oala cu apa rece. Cand da in fiert, va face spuma si aceasta se va lua. Intre timp se pregateste ceapa verde. Se spala si se va toca marunt atat parta alba cat si cea verde. Se adauga si ea...
Borș de sfeclă roșie
Sfecla se curăță și se taie fideluță. Sfecla se pune la fiert în 2 litri de apă împreună cu ceapa tăiată mărunt și morcovul tăiat fideluță. După 20 minute de fiert adăugăm și cartofii tăiați cubulețe. După 15 minute, când cartofii s-au fiert...
Supă cremă de gulii
Curățăm și spălăm guliile, cartofii și ceapa, după care se taie bucățele nu foarte mici și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare și o lingură de ulei. După aproximativ 15 minute de când începe apa să clocotească, legumele sigur au fiert. Dar le...