Se spala aripioarele , se taie si se inlatura varfurile aripioarelor, se taie apoi din nou aripioara intre cotoias si partea dinspre varf, se pun intr-un castron de palstic cu apa si sare si se dau al rece macar 1 jum.ora.
Apoi am fiert apa cu foi de dafin si sare si am oparit arioaperele vreo...
Se inabusesc in unt creveteii cu sare si piper negru si cu un graunte de usturoi.Separata calim ceapa tocata marunt cu morcovul tocat rondelute, usturoiul tocat si putin ardei gras galben.Se adauga orezul si putina sare.Se amesteca si se tine putin pe foc mic.Se adauga zeama...
Luam cartofii cat mai frumosi la forma sa fie fara prea multe denivelari si-i spalam bine fara sa -i curatam de coaja.Ii punem la fiert intregi in apa cu putina sare dar nu-i lasam mult ci doar cat sa se inmoaie putin miezul.II scoatem , ii taiem pe jumatate de-a lungul si scobim miezul cu o...
luam vinetele , le spalam, le taiem pe jumatate pe lung.Cu o lingura scobim miezul vinetelor si il tocam separat intr-un vas.In vas punem si ardeii taiati fasiute si usturoiul tocat feliute.Incingem putin ulei si punem intai usturoiul ca sa dea gust uleiului , adaugam carnita de pui fasiute...
Se decongeleaza foile de placinta la temperatura camerei.Se pregateste o tavita pensuland cu ulei fundul si asezand pe rand cate o foiae de placinta.Eu am o pensula de silicon si am folosit-o sa ung cu ulei foile si a mers destul de repede.Apoi dupa ce am suprapus vreo 5 foi , am asezat...
Le dam prin jet de apa, le scoatem cu grija pielita de deasupra, le lasam 10-15 minute in apa rece cu putin otet.Le scurgem, le lasam sa se usuce putin si le condimentam cu sare, piper si praf de usturoi .Le dam prin ou batut ingrosat cu putina faina , apoi le tavalim usor prin pemetul...
Incingeti uleiul si aruncati in el ardeiul iute rosu, plimbati-l prin tigaie pana da gust la ulei. Adaugati apoi ceapa tocata, chorizo tocat marunt, jambonul tocat si carnea de vita tocata. Amestecati si adaugati si condimentele sare, piper negru (eu am pus si un varf de garama masala dar...
Se spala bine carnea, se toarna peste ea Tequila si condimentele si se lasa acoperit la rece 2 ore.Se scoate si se freaca cu ulei si unt, se mai da un rand de condimente, curry si rasnite si apoi se pune la sfarait intr-o tigaie de teflon gros incinsa cu putin ulei.Se lasa cate 2 minute...
Spanacul se curata, se spala si se lasa la scurs. Intr-o tigaie, se soteaza in unt ceapa si usturoiul tocate marunt. Se adauga frunzele de spanac intregi, piperul si smantana, iar la final parmezanul.Se mixeaza obtinand un piure ce va fi baza la preparat.
Muschiul de vita se da cu piper negru,...
Marinam putin carnea de pui impreuna cu bucatelele de ghimbir, usturoi si cateva linguri de ulei.
Mixul de condimente se amesteca cu lapte.Puiul marinat bucati in ghimbir si usturoi, se prajeste apoi usor in unt .Intr-o casoleta facem un sosulet din piure de tomate si putin ulei in care...
Se bate carnea cu ciocanul de snitele dar nu foarte tare.Se da cu sare si piper negru.
Din cartofi fierti in apa cu putina sare se face un piure in care adaugam mustarul, oul, si cascavalul, ardeiul si cepa rosie, tocate cubulete mici.Ultima data si apatrunjelul verde.Se pune peste...
Se spala bine carnea si se portioneaza pieptul de pui in 2 lobi din care injumatatim si obtinem 4 bucati.Se picura miere pe carne apoi se presara boiaua de ardei dulce, un praf de nucsoara si se aseaza cate o feliute subtire de unt si o frunza de dafin deasupra.
Se spala ardeii, se dau pe...
Se bate fileul de pui.Se da cu sare si piper si se unge bine cu unt moale.Morcovii curatati de coaja se fierb dar nu de tot.Se scot si se aseaza in mijlocul fileului de pui, se ruleaza.Se mixeaza patrunjelul fara codite, doar frunzele cu o lingura de unt, sare, piper negru si 2 linguri de...
Se spala bine pulpele de pui, se ung cu ulei, se dau cu sare , piper si daca va plac si alte condimente(eu am mai pus putin din rasnita cu ciuperci, verdeturi si sare de mare iodata). Se aseaza in tava si cu rondele de cartofi in jur. Pe fundul tavii se toarna o cana de apa usor...
Se cresteaza bucatile de carne de porc in diagonala astfel incat sa obtinem un fel de romburi. Se dau cu sare, piper negru, si boia de ardei iute sau cate o lingura de sos de tomate picant grill. In ''santurile'' trasate cu un cutit ascutit vom introduce amestecul de verdeturi tocate marunt de...
Se spala pulpele si se taie pe jumatate daca sunt pulpe intregi(cum ama avut eu).Se sectioneaza in portiunea de sub piele si se pregateste pasta de ardei cu care vom umple pulpele. Se calesc bucati de ardei, ceapa si usturoi, apoi se mixeaza dar nu prea marunt. Se umplu pulpele in despicaturile...
Varza rosie se curata de foile exterioare si se toaca julien, se freaca intre degete cu putina sare si piper.Se aseaza pe fundul tavii varza si se picura peste ea ulei peste tot. Apoi se presara din loc in loc foi de dafin si feliute de usturoi. Se rasneste putin piper cu lamaie sau piper simplu...
Se spala pulpele de pui si se usuca. Se incinge cuptorul si se aseaza pulpele intr-o tava cu o ceasca de apa, 2-3 frunze de dafin, iar peste pulpe turnam cateva linguri de ulei si sos de tomate , apoi presaram sare, piper negru si cateva bobite de mustar.Se dau la cuptor pana se rumenesc bine.Se...
Se pune ulei pe fundul unei tavi groase/ceaun si apoi se aseaza bucatile de carne mai grosute.
Se presara sare, piper, se aseaza cateii de usturoi si piciorusele de ciuperci deasupra, ceapa in mijloc si frunza de dafin si se lasa la cuptorul preincalzit la foc mic o jumatate de ora, apoi se...
Calim ceapa tocata in 2 linguri de ulei si aduagam carnea tocata,apoi amestecam bine.Apoi adaugam pasta de rosii si condimentele Kotanyi.Cand e gata carnea se stinge focul si se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauaga branza topita si se amesteca bine.Se taie ardeii pe lungime si se curata de...
Se dezoseaza pulpele de pui si se toaca carnea bucatele.Se pun in tigaia incinsa cu 2 linguri de ulei si dupa 5 minute in care amestecam adaugam si cele 2 ciuperci tocate, tarhonul si condimentele Kotanyi(cele rasnite).Cand e gata facuta carnea oprim focul si lasam sa se raceasca , apoi mixam in...
Se curata cartofii si se taie rondele.Se unge un vas de yena cu ulei si se aseaza rondelele de cartofi.Se presara si maslinele negre din loc in loc si se picura ulei deasupra.Se baga la cuptor 6 minute la foc mediu si apoi se scoate tava si se adauga apa calduta si se da din nou la cuptor.Spre...
Se spala si curata ficateii si apoi se lasa in lapte rece la frigider o jumatate de ora minim. Apoi se scot si se scurg, se paseaza si apoi se amesteca cu cascavalul razuit, oul batut, painica inmuita in apa si stoarsa, se da un praf de sare si piper, un praf de boia de ardei dulce.
Se unge cu...
Carnea se spala si se toaca bucati potrivite. Ceapa si prazul se curata, se spala si se toaca marunt. Rosiile se decojesc si se toaca si ele marunt. Se pune la incins uleiul de floarea soarelui si se caleste carnea intai pana se albeste deasupra. Apoi adaugam ceapa si prazul si amestecam. Lasam...
Se curata cartofii de coaja si se taie rondele, se tin o ora in putin lapte rece , se scurg apoi si se aseaza un strat de rondele , se pun bucatele de unt printre ei, se presara sare si piper, cimbru uscat si bucatele de cascaval si se pune urmatorul strat.Se picura din loc in loc putina apa...
Am dat pulpita de pui cu condiment pentru pui de la Kotanyi , cu piper cu lamaie din rasnita Kotanyi si cate o lingura de ulei de masline aromat , una cu salvie, una cu trufe albe. Am pus intr-o bucata de folie de aluminiu un graunte de usturoi si o frunza de dafin si am bagat pulpita la cuptor....
Spanacul decongelat se scurge si se face piure cu putina ceapa calita si un graunte de usturoi, sare si piper.Se foloseste apoi la umplut rulada.
Pieptul de pui se bate sa se intinda si se da cu sare si piper, se aseaza apoi piureul de spanac, cascavalul ras si feliiile de sunca ardeleneasca....
Am pregatit amestecul de carne tocata amestecand condimentele Kotanyi si 1 praf de sare.Apoi am p[us la calit cepa tocata marunt si cu usturoiul presast in 2 linguri de ulei incins.am adaugat dupa putin timp carena si am amestecat din cand in cand.Apoi am oprit focul.Am lasat sa seraceasca ,am...
Asezam in tava cuptorului cartofii taiati rondele groase, in mijloc cotletele la rand si langa ele ficateii spalati si inveliti in bacon sau felii de kaizer/costita fara os.Turnam o canita de apa printre ele si o ceasca de ulei.Presaram sare si cimbru peste cartofi iar peste cotlete rasnim...
Se spala bine aripioarele si se taie in jumatati acolo unde este cartilagiul.Se lasa la rece acoperite de laptele in care am adaugat condimentele, ierburile, otetul balsamic, ceapa taiata solzisori si usturoiul feliute mici.Dupa cam o ora minim de stat asa la frigider, se scot, se tavalesc prin...
Aripioare crocante a la KFC
Se spala aripioarele , se taie si se inlatura varfurile aripioarelor, se taie apoi din nou aripioara intre cotoias si partea dinspre varf, se pun intr-un castron de palstic cu apa si sare si se dau al rece macar 1 jum.ora. Apoi am fiert apa cu foi de dafin si sare si am oparit arioaperele vreo...
Orez cu pui, creveti si ardei
Se inabusesc in unt creveteii cu sare si piper negru si cu un graunte de usturoi.Separata calim ceapa tocata marunt cu morcovul tocat rondelute, usturoiul tocat si putin ardei gras galben.Se adauga orezul si putina sare.Se amesteca si se tine putin pe foc mic.Se adauga zeama...
Skin potatoes
Luam cartofii cat mai frumosi la forma sa fie fara prea multe denivelari si-i spalam bine fara sa -i curatam de coaja.Ii punem la fiert intregi in apa cu putina sare dar nu-i lasam mult ci doar cat sa se inmoaie putin miezul.II scoatem , ii taiem pe jumatate de-a lungul si scobim miezul cu o...
Vinete umplute
luam vinetele , le spalam, le taiem pe jumatate pe lung.Cu o lingura scobim miezul vinetelor si il tocam separat intr-un vas.In vas punem si ardeii taiati fasiute si usturoiul tocat feliute.Incingem putin ulei si punem intai usturoiul ca sa dea gust uleiului , adaugam carnita de pui fasiute...
Placinta cu pui si spanac
Se decongeleaza foile de placinta la temperatura camerei.Se pregateste o tavita pensuland cu ulei fundul si asezand pe rand cate o foiae de placinta.Eu am o pensula de silicon si am folosit-o sa ung cu ulei foile si a mers destul de repede.Apoi dupa ce am suprapus vreo 5 foi , am asezat...
Fudulii de curcan pane
Le dam prin jet de apa, le scoatem cu grija pielita de deasupra, le lasam 10-15 minute in apa rece cu putin otet.Le scurgem, le lasam sa se usuce putin si le condimentam cu sare, piper si praf de usturoi .Le dam prin ou batut ingrosat cu putina faina , apoi le tavalim usor prin pemetul...
Empanadas
Incingeti uleiul si aruncati in el ardeiul iute rosu, plimbati-l prin tigaie pana da gust la ulei. Adaugati apoi ceapa tocata, chorizo tocat marunt, jambonul tocat si carnea de vita tocata. Amestecati si adaugati si condimentele sare, piper negru (eu am pus si un varf de garama masala dar...
Pui Tequila cu crocant de cartofi si crema de praz
Se spala bine carnea, se toarna peste ea Tequila si condimentele si se lasa acoperit la rece 2 ore.Se scoate si se freaca cu ulei si unt, se mai da un rand de condimente, curry si rasnite si apoi se pune la sfarait intr-o tigaie de teflon gros incinsa cu putin ulei.Se lasa cate 2 minute...
Muschi a la Masterchef
Spanacul se curata, se spala si se lasa la scurs. Intr-o tigaie, se soteaza in unt ceapa si usturoiul tocate marunt. Se adauga frunzele de spanac intregi, piperul si smantana, iar la final parmezanul.Se mixeaza obtinand un piure ce va fi baza la preparat. Muschiul de vita se da cu piper negru,...
Butter Indian Chicken
Marinam putin carnea de pui impreuna cu bucatelele de ghimbir, usturoi si cateva linguri de ulei. Mixul de condimente se amesteca cu lapte.Puiul marinat bucati in ghimbir si usturoi, se prajeste apoi usor in unt .Intr-o casoleta facem un sosulet din piure de tomate si putin ulei in care...
Piept de pui umplut si rumenit
Se bate carnea cu ciocanul de snitele dar nu foarte tare.Se da cu sare si piper negru. Din cartofi fierti in apa cu putina sare se face un piure in care adaugam mustarul, oul, si cascavalul, ardeiul si cepa rosie, tocate cubulete mici.Ultima data si apatrunjelul verde.Se pune peste...
Pui fript in ardei
Se spala bine carnea si se portioneaza pieptul de pui in 2 lobi din care injumatatim si obtinem 4 bucati.Se picura miere pe carne apoi se presara boiaua de ardei dulce, un praf de nucsoara si se aseaza cate o feliute subtire de unt si o frunza de dafin deasupra. Se spala ardeii, se dau pe...
Rulou de pui la cuptor cu sos alb
Se bate fileul de pui.Se da cu sare si piper si se unge bine cu unt moale.Morcovii curatati de coaja se fierb dar nu de tot.Se scot si se aseaza in mijlocul fileului de pui, se ruleaza.Se mixeaza patrunjelul fara codite, doar frunzele cu o lingura de unt, sare, piper negru si 2 linguri de...
Pulpe de pui gratinate cu maioneza cu iaurt si cascaval
Se spala bine pulpele de pui, se ung cu ulei, se dau cu sare , piper si daca va plac si alte condimente(eu am mai pus putin din rasnita cu ciuperci, verdeturi si sare de mare iodata). Se aseaza in tava si cu rondele de cartofi in jur. Pe fundul tavii se toarna o cana de apa usor...
Friptura de porc cu verdeturi si ciuperci umplute
Se cresteaza bucatile de carne de porc in diagonala astfel incat sa obtinem un fel de romburi. Se dau cu sare, piper negru, si boia de ardei iute sau cate o lingura de sos de tomate picant grill. In ''santurile'' trasate cu un cutit ascutit vom introduce amestecul de verdeturi tocate marunt de...
Pulpe de pui umplute cu pasta de ardei
Se spala pulpele si se taie pe jumatate daca sunt pulpe intregi(cum ama avut eu).Se sectioneaza in portiunea de sub piele si se pregateste pasta de ardei cu care vom umple pulpele. Se calesc bucati de ardei, ceapa si usturoi, apoi se mixeaza dar nu prea marunt. Se umplu pulpele in despicaturile...
Piept de curcan la tava pe pat de varza rosie
Varza rosie se curata de foile exterioare si se toaca julien, se freaca intre degete cu putina sare si piper.Se aseaza pe fundul tavii varza si se picura peste ea ulei peste tot. Apoi se presara din loc in loc foi de dafin si feliute de usturoi. Se rasneste putin piper cu lamaie sau piper simplu...
Pulpe de pui in sos de tomate cu boabe de mustar
Se spala pulpele de pui si se usuca. Se incinge cuptorul si se aseaza pulpele intr-o tava cu o ceasca de apa, 2-3 frunze de dafin, iar peste pulpe turnam cateva linguri de ulei si sos de tomate , apoi presaram sare, piper negru si cateva bobite de mustar.Se dau la cuptor pana se rumenesc bine.Se...
Friptura de porc la tava cu ciuperci si praz
Se pune ulei pe fundul unei tavi groase/ceaun si apoi se aseaza bucatile de carne mai grosute. Se presara sare, piper, se aseaza cateii de usturoi si piciorusele de ciuperci deasupra, ceapa in mijloc si frunza de dafin si se lasa la cuptorul preincalzit la foc mic o jumatate de ora, apoi se...
Ardei umpluti si cartofi cu cascaval
Calim ceapa tocata in 2 linguri de ulei si aduagam carnea tocata,apoi amestecam bine.Apoi adaugam pasta de rosii si condimentele Kotanyi.Cand e gata carnea se stinge focul si se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauaga branza topita si se amesteca bine.Se taie ardeii pe lungime si se curata de...
Tortulete aperitiv
Se dezoseaza pulpele de pui si se toaca carnea bucatele.Se pun in tigaia incinsa cu 2 linguri de ulei si dupa 5 minute in care amestecam adaugam si cele 2 ciuperci tocate, tarhonul si condimentele Kotanyi(cele rasnite).Cand e gata facuta carnea oprim focul si lasam sa se raceasca , apoi mixam in...
Aripioare in sos de rosii cu cartofi la cuptor cu masline si marar
Se curata cartofii si se taie rondele.Se unge un vas de yena cu ulei si se aseaza rondelele de cartofi.Se presara si maslinele negre din loc in loc si se picura ulei deasupra.Se baga la cuptor 6 minute la foc mediu si apoi se scoate tava si se adauga apa calduta si se da din nou la cuptor.Spre...
Budinca de ficatei cu cascaval
Se spala si curata ficateii si apoi se lasa in lapte rece la frigider o jumatate de ora minim. Apoi se scot si se scurg, se paseaza si apoi se amesteca cu cascavalul razuit, oul batut, painica inmuita in apa si stoarsa, se da un praf de sare si piper, un praf de boia de ardei dulce. Se unge cu...
Tocanita de vita cu praz
Carnea se spala si se toaca bucati potrivite. Ceapa si prazul se curata, se spala si se toaca marunt. Rosiile se decojesc si se toaca si ele marunt. Se pune la incins uleiul de floarea soarelui si se caleste carnea intai pana se albeste deasupra. Apoi adaugam ceapa si prazul si amestecam. Lasam...
Pulpe inabusite cu cartofi copti in straturi
Se curata cartofii de coaja si se taie rondele, se tin o ora in putin lapte rece , se scurg apoi si se aseaza un strat de rondele , se pun bucatele de unt printre ei, se presara sare si piper, cimbru uscat si bucatele de cascaval si se pune urmatorul strat.Se picura din loc in loc putina apa...
Pulpa aromata cu camasuta crocanta si piure colorat
Am dat pulpita de pui cu condiment pentru pui de la Kotanyi , cu piper cu lamaie din rasnita Kotanyi si cate o lingura de ulei de masline aromat , una cu salvie, una cu trufe albe. Am pus intr-o bucata de folie de aluminiu un graunte de usturoi si o frunza de dafin si am bagat pulpita la cuptor....
Rulada cu spanac, sunca si cascaval
Spanacul decongelat se scurge si se face piure cu putina ceapa calita si un graunte de usturoi, sare si piper.Se foloseste apoi la umplut rulada. Pieptul de pui se bate sa se intinda si se da cu sare si piper, se aseaza apoi piureul de spanac, cascavalul ras si feliiile de sunca ardeleneasca....
Rulada cu carne de porc si mamaliga
Am pregatit amestecul de carne tocata amestecand condimentele Kotanyi si 1 praf de sare.Apoi am p[us la calit cepa tocata marunt si cu usturoiul presast in 2 linguri de ulei incins.am adaugat dupa putin timp carena si am amestecat din cand in cand.Apoi am oprit focul.Am lasat sa seraceasca ,am...
Fripturica ''deliciuasa''
Asezam in tava cuptorului cartofii taiati rondele groase, in mijloc cotletele la rand si langa ele ficateii spalati si inveliti in bacon sau felii de kaizer/costita fara os.Turnam o canita de apa printre ele si o ceasca de ulei.Presaram sare si cimbru peste cartofi iar peste cotlete rasnim...
Aripioare marinate si coapte in malai cu maioneza de usturoi
Se spala bine aripioarele si se taie in jumatati acolo unde este cartilagiul.Se lasa la rece acoperite de laptele in care am adaugat condimentele, ierburile, otetul balsamic, ceapa taiata solzisori si usturoiul feliute mici.Dupa cam o ora minim de stat asa la frigider, se scot, se tavalesc prin...