Muschi a la Masterchef

de epurasha2bb in Vita, 26 Noi 2012 | 12231 vizualizari

 

mi-a placut mie felul asta preparat de chef Sorin Bontea http://www.foodstory.ro/reteta/muschi-de-vita-cu-cartofi-anna-sos-charon-si-creamy-spinach

 

INGREDIENTE

  • 150 gr spanac,
  • 20 gr parmezan,
  • 2 felii subtiri prosciutto,
  • 60 ml smantana de gatit,
  • piper,
  • sare de mare,
  • rosii (o jumatate),
  • 40 gr ceapa,
  • 30 gr usturoi,
  • 100-150 gr unt,
  • 250 gr carne de vita (muschi),
  • 100 gr cartofi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi a la Masterchef:

Spanacul se curata, se spala si se lasa la scurs. Intr-o tigaie, se soteaza in unt ceapa si usturoiul tocate marunt. Se adauga frunzele de spanac intregi, piperul si smantana, iar la final parmezanul.Se mixeaza obtinand un piure ce va fi baza la preparat.

Muschiul de vita se da cu piper negru, apoi se imbraca in felii foarte subtitri de prosciutto crudo, se pune in tigaia bine incinsa teflonata , se intoarce pe toate partile cat sa ia culoare. Apoi se da la cuptor la 220 de grade, timp de 5, 6 minute. Inainte sa fie servita, carnea se lasa sa se odihneasca 3 minute. Nu se sareaza decat atunci cand este gata.

Cartofii se curata, se spala si se taie felii rotunde. Se pun la prajit intr-o tigaie cu unt, se prajesc pe ambele parti la foc mediu. Cand sunt gata, se presara sare deasupra.

Se aseaza spanacul in farfurie, se  preeara parmezan pe margine, se pune deasupra carnea iar peste carne se aseaza ca o floare feliile de cartof, in varf o bucatica de rosie si o frunza de busuioc proaspat. De jur imprejur picuram pustin sos de carne.

TIPS-URI

1

se poate face si cu carne de porc;

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi a la Masterchef" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]