Doamneloooor si domniloooor. La ora 11:30 incepe marea provocare. Facem sarmalutze in dovleac. Live pe www.bucataras.ro .
Am facut live pizza cu sarmale sau tortilla spaniola , acum a venit rindul sarmalelor in dovleac.
"Sarmalele sunt o mâncare de origine turcească....
Ceapa se toaca marunt, la fel patrunjelul, iar lamiia si rosia se taie felii.
Se umplu pestii cu bucatele din ceapa maruntita, verdeata si o felie de lamiie.
Deasupra se pun felii de rosii si de lamiie si se invelesc in folie de aluminiu.
Se baga in cuptorul incins (180 grade) circa 45...
Si anul acesta, reteta de drob de miel preparata de bunici de Pasti a fost delicioasa. Urmareste mai jos modul de pregatire al drobului de miel:
Se spala maruntaiele, se fierb in apa cu sare si condimentele speciale, se scurg, se lasa sa se raceasca si se dau impreuna cu ceapa veche (taiata...
Reteta de Pasti, nu greu de preparat, friptura de miel la la cuptor este delicioasa.
Se curata bine carnea, se pirleste pe ochiul de la aragaz, se curata de pielita, se spala cu apa si otet (sau lamiie). Se pune la marinat 24 de ore!
Se scoate, se scurge bine, se aseaza in tava, se...
Intr-un castron mare mare cernem faina de doua ori sa fie mai pufoasa. Incalzim laptele in care dizolvam zaharul si vanilia.
Pregatim apoi maiaua din drojdie cu putina faina si cateva linguri din laptele preparat deja, care nu trebuie sa fie fierbinte, apoi presaram peste maia o mana de faina...
Ceapa si usturoiul verde se impletesc in coronita si se pun la rumenit in ulei.
Ceapa se toaca marunt.
Carnea se taie portii.
Cind s-au inmuiat, usturoiul si ceapa verde se scot.
In acelasi ulei se pun carnea si ceapa tocata la calit, cu boia si piper boabe.
Cind s-au rumenit usor,...
Se taie gitul si restul carnii in bucati potrivite polonicului.
Se taie marunt zarzavatul (morcovii, pastirnacul, telina si ceapa).
Se pun ceapa si zarzavatul la fiert in 3 litri de apa rece cu carnea, piperul si o lingurita de sare (sa se inchege spuma).
Se spumuieste.
Dupa o ora de...
Vom arata pasii pentru 3 tipuri de vopsite:
- cu vopsea clasica speciala pentru oua
- cu hirtie creponata
- cu ingrediente naturale (am incercat cu sfecla rosie si spanac)
Din pacate, netul cam joaca feste, dar vom incerca sa punem in timp util etapele de vopsite
Cum vopsesti...
Curatam frunzele verdeturilor si legumele, apoi le spalam. Fierbem 2 litri de apa, oparim verdeturile si pastram apa. Tocam cubulete ceapa, morcovul, telina, le calim in 2 linguri ulei de masline si adaugam si doua linguri de orez.
Tocam verdeturile (mie imi place cat mai marunt), adaugam...
Ouale se bau cu zaharul si se pun pe foc pina incep sa se ingroase. Se adauga margarina, cacao si nuca (pisata) si se amesteca in continuare citeva minute (pina se ingroasa)
Glazura: Se pune smintina la foc mic citeva minute (citeva clocote), apoi se stinge focul si se pune ciocolata,...
Puneti apa intr-o tigaie cit sa-i acopere fundul, iar cind incepe sa fiarba puneti ouale. Pe masura ce incep sa se inchege le puteti stropi cu apa din tigaie pe deasupra sau puneti un capac peste pentru a se face mai bine. Cind se fac le scoateti si le puteti da o forma mai placuta taindu-le cu...
Preparare: am taiat cartofii rondele subtiri si ceapa la fel, iar ouale le-am pus separat intr-un vas si le-am batut ca pentru omleta.
Intr-o tigaie am turnat ulei de palmier, am pus cartofii in uleiul incins si i-am lasat pina s-au inmuiat, dupa care am pus ceapa. Am...
Se face un aluat din 500 gr zahar amestecat cu untul, un galbenus si faina, se coace pe jumatate intr-o forma de tort. Se pun deasupra merele inabusite cu 250 gr zahar si se mai lasa putin la cuptor. Se scoate, se pun deasupra smantana frecata cu 2 galbenusuri, 100 gr zahar si albusurile batute...
Din aluatul de cozonac se intinde o foaie de vreo 1/2cm grosime si de marimea tavii in care se coace pasca.
Se unge tava cu unt si se aseaza foaia de aluat.
Din alte doua bucati de aluat se fac pe masa suluri de grosimea creionului, se impletesc si se aseaza de jur imprejur, lipite de...
Preparare aluat:
Se face plamada (amestec de drojdie , zahar - 1 lingurita, lapte caldut). Se presara putina faina peste plamada si se lasa sa creasca.
Intr-un vas se pune kilogramul de faina si peste ea se pune plamada.
Se bat galbenusurile cu zahar - 250 gr si se adauga in...
Se pune sunca pe fundul unei tavi sau unui vas de sticla termorezistenta. Cate o felie pentru fiecare ou. Ideea e ca pe fiecare felie de sunca sa fie cate un ou.
Urmatorul pas este ca in jurul feliilor de sunca (se poate folosi si salam cu sunca) sa presaram branza rasa. Se pot folosi mai multe...
Deci. Viteza maxima spre bucatarie. Puneti repede un vas cu apa la fiert pe foc normal, cautati pastele in dulapior si turnati cit pentru o portie - doua in vasul cu apa, lasindu-le sa fiarba, dar nu pina se inmoaie de tot.
Scoateti din frigider borcanasul cu rosii uscate (eh, m-ati prins...
Sarmale in dovleac
Doamneloooor si domniloooor. La ora 11:30 incepe marea provocare. Facem sarmalutze in dovleac. Live pe www.bucataras.ro . Am facut live pizza cu sarmale sau tortilla spaniola , acum a venit rindul sarmalelor in dovleac. "Sarmalele sunt o mâncare de origine turcească....
Lup de mare la cuptor
Ceapa se toaca marunt, la fel patrunjelul, iar lamiia si rosia se taie felii. Se umplu pestii cu bucatele din ceapa maruntita, verdeata si o felie de lamiie. Deasupra se pun felii de rosii si de lamiie si se invelesc in folie de aluminiu. Se baga in cuptorul incins (180 grade) circa 45...
Drob de miel facut de bunicute
Si anul acesta, reteta de drob de miel preparata de bunici de Pasti a fost delicioasa. Urmareste mai jos modul de pregatire al drobului de miel: Se spala maruntaiele, se fierb in apa cu sare si condimentele speciale, se scurg, se lasa sa se raceasca si se dau impreuna cu ceapa veche (taiata...
Friptura de miel la tava
Reteta de Pasti, nu greu de preparat, friptura de miel la la cuptor este delicioasa. Se curata bine carnea, se pirleste pe ochiul de la aragaz, se curata de pielita, se spala cu apa si otet (sau lamiie). Se pune la marinat 24 de ore! Se scoate, se scurge bine, se aseaza in tava, se...
Cozonac
Intr-un castron mare mare cernem faina de doua ori sa fie mai pufoasa. Incalzim laptele in care dizolvam zaharul si vanilia. Pregatim apoi maiaua din drojdie cu putina faina si cateva linguri din laptele preparat deja, care nu trebuie sa fie fierbinte, apoi presaram peste maia o mana de faina...
Stufat de miel a la Radu Anton Roman
Ceapa si usturoiul verde se impletesc in coronita si se pun la rumenit in ulei. Ceapa se toaca marunt. Carnea se taie portii. Cind s-au inmuiat, usturoiul si ceapa verde se scot. In acelasi ulei se pun carnea si ceapa tocata la calit, cu boia si piper boabe. Cind s-au rumenit usor,...
Ciorba de miel reteta a la Radu Anton Roman
Se taie gitul si restul carnii in bucati potrivite polonicului. Se taie marunt zarzavatul (morcovii, pastirnacul, telina si ceapa). Se pun ceapa si zarzavatul la fiert in 3 litri de apa rece cu carnea, piperul si o lingurita de sare (sa se inchege spuma). Se spumuieste. Dupa o ora de...
Am vopsit oua, cititi pasii parcursi
Vom arata pasii pentru 3 tipuri de vopsite: - cu vopsea clasica speciala pentru oua - cu hirtie creponata - cu ingrediente naturale (am incercat cu sfecla rosie si spanac) Din pacate, netul cam joaca feste, dar vom incerca sa punem in timp util etapele de vopsite Cum vopsesti...
Ciorba de verdeturi
Curatam frunzele verdeturilor si legumele, apoi le spalam. Fierbem 2 litri de apa, oparim verdeturile si pastram apa. Tocam cubulete ceapa, morcovul, telina, le calim in 2 linguri ulei de masline si adaugam si doua linguri de orez. Tocam verdeturile (mie imi place cat mai marunt), adaugam...
Prajitura Stefanel
Ouale se bau cu zaharul si se pun pe foc pina incep sa se ingroase. Se adauga margarina, cacao si nuca (pisata) si se amesteca in continuare citeva minute (pina se ingroasa) Glazura: Se pune smintina la foc mic citeva minute (citeva clocote), apoi se stinge focul si se pune ciocolata,...
Oua ochiuri in apa: clovnul zimbaret
Puneti apa intr-o tigaie cit sa-i acopere fundul, iar cind incepe sa fiarba puneti ouale. Pe masura ce incep sa se inchege le puteti stropi cu apa din tigaie pe deasupra sau puneti un capac peste pentru a se face mai bine. Cind se fac le scoateti si le puteti da o forma mai placuta taindu-le cu...
TORTILLA SPANIOLA!
Preparare: am taiat cartofii rondele subtiri si ceapa la fel, iar ouale le-am pus separat intr-un vas si le-am batut ca pentru omleta. Intr-o tigaie am turnat ulei de palmier, am pus cartofii in uleiul incins si i-am lasat pina s-au inmuiat, dupa care am pus ceapa. Am...
Tort de mere
Se face un aluat din 500 gr zahar amestecat cu untul, un galbenus si faina, se coace pe jumatate intr-o forma de tort. Se pun deasupra merele inabusite cu 250 gr zahar si se mai lasa putin la cuptor. Se scoate, se pun deasupra smantana frecata cu 2 galbenusuri, 100 gr zahar si albusurile batute...
Pasca a la Buni
Din aluatul de cozonac se intinde o foaie de vreo 1/2cm grosime si de marimea tavii in care se coace pasca. Se unge tava cu unt si se aseaza foaia de aluat. Din alte doua bucati de aluat se fac pe masa suluri de grosimea creionului, se impletesc si se aseaza de jur imprejur, lipite de...
Cozonaci si pasca a la Piatra Neamt
Preparare aluat: Se face plamada (amestec de drojdie , zahar - 1 lingurita, lapte caldut). Se presara putina faina peste plamada si se lasa sa creasca. Intr-un vas se pune kilogramul de faina si peste ea se pune plamada. Se bat galbenusurile cu zahar - 250 gr si se adauga in...
Oua la cuptor
Se pune sunca pe fundul unei tavi sau unui vas de sticla termorezistenta. Cate o felie pentru fiecare ou. Ideea e ca pe fiecare felie de sunca sa fie cate un ou. Urmatorul pas este ca in jurul feliilor de sunca (se poate folosi si salam cu sunca) sa presaram branza rasa. Se pot folosi mai multe...
Paste a la Bucataras
Deci. Viteza maxima spre bucatarie. Puneti repede un vas cu apa la fiert pe foc normal, cautati pastele in dulapior si turnati cit pentru o portie - doua in vasul cu apa, lasindu-le sa fiarba, dar nu pina se inmoaie de tot. Scoateti din frigider borcanasul cu rosii uscate (eh, m-ati prins...