Creveti picanti cu mamaliga cu ierburi aromate

de Sylvia in Fructe de mare, 28 Apr 2014 | 9338 vizualizari

 

Va propun o cina lejera si savuroasa usor de realizat , o explozie de arome si texturi , succes garantat daca iubiti fructele de mare

 

INGREDIENTE

  • creveti proaspeti
  • vin alb
  • ulei masline
  • usturoi
  • patrunjel verde
  • busuioc verde
  • pasta de ardei iute
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti picanti cu mamaliga cu ierburi aromate:

 Prepararea crevetilor este extrem de simpla, daca luati creveti roz care sunt deja prefierti timpul de gatire este extrem de scurt, 1-2 minute cat sa se incalzeasca bine si sa se inveleasca in arome .  Crevetii decorticati merg f bine in farfurii cu retete  simandicoase cu o anumita eticheta dar crevetii gatiti in carapace pastreaza cea mai buna aroma, au o textura mai moale si mai zemoasa , personal prefer sa ii mananc cat de des pot preparati fara decorticare. 

 Intr-o tigaie neaderenta se pun crevetii ( spalati bine in prealabil ) cu putin vin alb, o lingura ulei masline, usturoi zdrobit din belsug si ierburi aromate : patrunjel si busuioc am pus eu de data asta . Se lasa la fac mediu spre mare 1-2 minute pana sfaraie putin si se iau de pe foc, se mai pune o mana de ierburi aromate si putina pasta de ardei iute . Eu  i-am servit cu o mamaliga facuta cu ierburi aromate : busuioc si patrunjel si a fost extraordinar sa regasesc aromele din creveti si in mamaliga :  http://www.bucataras.ro/retete/mamaliga-cu-patrunjel-si-busuioc-59559.html 

Daca iubiti fructele de mare o sa adorati reteta aceasta, eu va doresc pofta mare si spor la decorticat si degustat creveti :) 

TIPS-URI

1

crevetii se gatesc un timp extrem de scurt ca sa nu se strice aroma si textura

2

stim ca avem creveti proaspeti daca emana un mirosplacut de mare, sunt luciosi si fermi la atingere

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti picanti cu mamaliga cu ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cosulete de foietaj cu creveti in sos de smantana