Salsa picanta cu legume

de Oana in Pt. carne, 17 Oct 2009 | 15757 vizualizari

 

Este un sos extraordinar de bun, putin picant (se face dupa gustul fiecaruia), merge de minune cu preparatele din carne!

 

INGREDIENTE

  • 2 ardei grasi verzi (verde intens!)
  • 2 ardei grasi rosii si carnosi
  • 1 rosie mare
  • 1 ardei iute
  • o cana suc de rosii
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • o lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
  • un praf de zahar
  • boia iute
  • ceapa verde uscata
  • cimbru
  • busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salsa picanta cu legume:

Se spala bine sub jet de apa ardeii, ceapa si rosia. Pe o plita incinsa se coc ardeii rosii, verzi si cel iute, apoi se scot si se pun intr-un castron, acoperindu-i cu un capac. Astfel se vor inmuia si se vor curata mult mai repede de coaja. Se lasa la odihnit 10 minute apoi se curata de coaja, de cotoare si seminte.

Sucul de rosii se amesteca cu uleiul de masline, cu ardeiul iute copt si cu cate un ardei gras, unul verde si unul rosu, apoi se mixeaza bine cu blenderul vertical, pana se obtine o pasta. Ceilalti ardei copti se toaca cubulete. Rosia se decojeste si se toaca si ea cubulete.

Se pune o craticioara pe foc, se adauga crema de ardei cu suc de rosii, ardeii copti cubulete si rosia tocata. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia iute si celelalte condimente, dupa plac. Se lasa sa dea cateva clocote, la foc mic. Se opreste focul si se adauga ceapa verde taiata rondele fine, pentru o textura crocanta.

Se serveste atat rece, cat si calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salsa picanta cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (6)

Oana 1

27.10.2009, 10:56

Ma bucur, Paul!

Oana 1

17.11.2009, 13:58

Am facut adineauri salsa pt. quesadilla , de data asta a iesit suuuper picanta Am avut un ardei iute mai mare si era iute rau Dar am pus mai mult suc de rosii si a iesit super In loc de ardei gras am copt gogosari , unul verde si unul rosu.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salsa de iaurt cu maioneza