Melci cu nuca
Postat de: nadina73 in DulciuriAluat: se framanta toate impreuna (eu le pun in masina de paine )dupa care se lasa la dospit.Dupa ce a dospit aluatul se imparte in 4 parti egale Fiecare bucata se intinde cu sucitorul pe masa...Citeste continuarea
Mousse de banane
Postat de: bitza in PrajituriBananele le-am rupt bucati,am pus peste ele sucul de lamaie sa nu se oxideze,zaharul si am bagat blenderul aprox 2 min.Gelatina am pus-o la inmuiat in putina apa rece si am lasat-o pana s-a...Citeste continuarea
Mini-tarte din făină integrală...
Postat de: ionix in PrajituriPrepararea aluatului: Pe tot parcursul prepararii se folosesc paletele verticale sau se amesteca de jos in sus. Laptele se incalzeste, se pune peste unt, se adauga zaharul si se bate...Citeste continuarea
Musaca de cartofi cu carne de...
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii,se spala,se taie cubulete si se pun la fiert cu apa,sare si vegeta.Cand s-au fiert se face un piure cu lapte,margarina si o lingura de smantana.Carnea tocata se amesteca cu...Citeste continuarea
Muraturi asortate
Postat de: pusikmea in MuraturiConopida se desparte buchetele, varza se taie felii mai groase se spala bine totul si se incepe punerea lor in butoi sau vasul in care dorim sa-l pastram pentru la iarna . Pe fundul vasului...Citeste continuarea
Mousse de ciocolata alba
Postat de: micki in DulciuriTopim ciocolata la bain marin,apoi o lasam la racit.Punem gelatina la inmuiat intr-un vas cu apa rece.A parte batem galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema.Adaugam ciocolata topita,vanilia...Citeste continuarea
Morcov marinat in stil coreean
Postat de: anisoara in Mancaruri de postSe da prin razatoare speciala morcovul de-a lungul lui , se adauga sarea si se amesteca bine. Se lasa pa 15 minute deoparte. Apoi se presara coriandrul si piperul , se amesteca si se lasa sa se...Citeste continuarea
Mazare cu pipote la cuptor
Postat de: pusikmea in Mancaruri cu carneCantitatile le alegeti in functie de gust Intr-o cratita fierbeti putin pipotele cu sare, pt k mazarea este deja fiarta( dak puneti mazare congelata le puteti pune fara a le mai fierbe) Am...Citeste continuarea
Mancarica de cartofi cu ciuperci
Postat de: pusikmea in Mancaruri cu carneSe pune la prajit costita, intre timp spalam legumele, taiam ceapa si usturoiul marunt, ardeiul feliute subtiri, morcovul rondele, ciupercile felii, iar cartofii cubulete. scoatem costita dupa ce...Citeste continuarea
Mazare cu scarita afumata
Postat de: pusikmea in Mancaruri cu carneSe taie scarita cat mai mica, se pune intr-o cratita la prajit, dupa care o scoatem, in uleiul in care am prajit scarita calim ceapa si morcovul taiat rondele, lasam cateva minute, dupa care...Citeste continuarea
Mancarica de bob
Postat de: anisoara in Mancaruri de postSe spala bine bobul sub apa curgatoare. Se toarna intr-o cratita si se umple cu apa rece . Se lasa bobul la inmuiat- la unflat, cca 4 ore sau pe noapte. Dupa ce s-a umflat bobul , e...Citeste continuarea
Melba rapida
Postat de: nadina73 in DulciuriIntr-un bol de melba sau pahar de sampanie cu gura mai larga se pune cate 2 cupe din fiecare ingetata de vanilie ,capsuni si cacao,dupa care se pune frisca batuta sau din tub dupa care se pune...Citeste continuarea
Mazare cu pipote si inimi
Postat de: elebele in PuiSe spala bine pipotele si inimile si se pun la fiert (apa cat sa le cuprinda) cu putin ulei si sare; se spumuiesc bine. Intr-o oala separat se caleste ceapa si se pune mazarea spalata peste,...Citeste continuarea
Mazare cu marar de post
Postat de: nadina73 in Mancaruri de postSe caleste ceapa cu ardeiul si morcovul in putin ulei de masline Apoi se pune mazarea cu tot cu apa din conserva si se mai adauga 1 cana de apa,se lasa sa dea 3-4 clocote cu delicvatu si sarea...Citeste continuarea
Mincarica de spanac pentru dieta
Postat de: gusti in Mancaruri de postSe taie ceapa cubulete si se pune la calit in putin ulei de masline. Cind devine aurie, se adauga spanacul si se amesteca pentru omogenizare. Se condimenteaza cu baza mirodenia fuchs. Apoi se...Citeste continuarea
Muraturi asortate
Postat de: susu in MuraturiLegumele trebuie sa fie frumoase si nepatate cele atinse inlaturandu-se. Pe fundul borcanului se pun cele care arata mai bine si deasupra cele mai coapte pentru a se consuma primele. Eu folosesc...Citeste continuarea
Macrou in sos de rosii
Postat de: susu in PesteSe spala si se taie macroul in felii groase de aproximativ doua degete. Se sterge cu un prosop si se condimenteaza. Se trece pestele prin faina si se scutura de surplus. Se prajeste putin in ulei...Citeste continuarea
Mititei cu mustar
Postat de: Sylvia in Mancaruri cu carnePreparare: Se toaca carnea, reteta zicea de doua ori prin masina de carne eu cum am facut-o cu robotul s-a maruntit f bine din prima tura . Se amesteca bine carnea sa se omogenizeze...Citeste continuarea
Medalion de rechin, cu orez...
Postat de: dicarmencitta1957 in PestePregatim medalionul de rechin, il spalam in mai multe ape si il vom pune intr-o tava yena la cuptor bine captusit cu niste boabe de struguri negri si albi si feliute de mar verde si...Citeste continuarea
Mici
Postat de: ana in Mancaruri cu carneTocam carnea si osanza o condimentam dupa preferinte, adaugam bicarbonatul stins in otet si lingurita de mustar.Amestecam bine si o punem la frigider pentru 12 ore . Modelam carnea...Citeste continuarea
Muschiulet de porc invelit in bacon
Postat de: silvi0ara in PorcMuschiuletul de porc se taie in 10 bucati,care se invelesc in bacon si se fixeaza cu scobitori.Se condimenteaza cu sare si piper si se prajesc in uleiul incins pe toate partile.Se adauga boiaua...Citeste continuarea
Mere coapte
Postat de: ana in DulciuriSpalam bine merele le scobim in mijloc dar nu pana jos sa nu se scurga untul si zaharul.In scobitura punem unt si zahar ,apoi infigem cate un betisor de scortisoara .Coacem la cuptor pana se...Citeste continuarea
Morcov si telina cu maioneza
Postat de: madi_marin in SalateMorcovul si telina se curata, se spala si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Si usturoiul se rade marunt. Maioneza se prepara cu mixerul vertical din ingredientele puse toate...Citeste continuarea
Mâncare de măsline cu carne
Postat de: ionix in PorcCeapa si ardeiul se curata, se taie julien si se pun la calit cu uleiul si o lingurita cu apa. Dupa circa 2-3 minute adaugam si carnea taiata cubulete, carnea trebuie spalata foarte bine...Citeste continuarea
Mancare de fasole verde de post
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postFasolea se decongeleaza. Ceapa se toaca marunt se,se pune intr-o tigaie la inmuiat in putin ulei. Peste ceapa se adauga fasolea,se pun circa 2 cani apa. Dupa care morcovul se taie...Citeste continuarea
Măr în sos de caramel à la Ionix
Postat de: ionix in PrajituriMarul de spala, se curata de coaja, se taie-n doua si se taie felii. Intr-o tigaie de Teflon punem zaharul la caramelizat. Cand zaharul s-a caramelizat punem untul si amestecam...Citeste continuarea
Manzat glazurat cu miere si morcovi...
Postat de: laylalala in VitaIncalzeste cuptorul la 200⁰.Amesteca morcovii cu 1 lingura ulei de masline, asezoneaza-i cu sare si piper si da-i la copt 30-40 minute pana cand s-au inmuiat. Incinge o tigaie la foc potrivit si...Citeste continuarea
Medalion de pui
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriPieptul de pui se despica in doua, fara a taia pana la capat. Se acopera cu folie alimentara si se bate usor cu ciocanul de snitele. Punem fileul obtinut pe o bucata de hartie de copt, impaturim...Citeste continuarea
Mini-brioşe cu ciocolată şi stafide
Postat de: ionix in PrajituriOuale se spala bine si se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar apoi se aduga zaharul si se bate ca pt bezea. Peste albusuri se adauga galbenusurile, unul cate unul, si apoi se...Citeste continuarea
Muffins zebra
Postat de: Sylvia in PrajituriIntr-un bol mare mixam toate ingredientele pana obtinem un aluat uniform. Punem doua treimi din aluat in formele de muffins imbracate cu hartie si amestecam aluatul ramas cu lingurita de cacao si...Citeste continuarea
Minitarte cu legume asortate si jambon
Postat de: Sylvia in Aperitive / GarnituriPreparare: se taie foaia de tarta cercuri mari folosind un pahar mare apoi se aseaza in forma de cosulet cercurile de tarta in tava de muffins, tapetata bine cu unt fiecare...Citeste continuarea
Musaca
Postat de: gusti in PorcSe curata, se spala vinetele si se taie pe lung, felii subtiri. Se presara sare peste ele si se lasa in strecuratoare. Se pregateste carnea tocata calind-o in ulei cu ceapa si stingindu-se cu...Citeste continuarea
Mancare de carne cu legume si smantana
Postat de: ela in Mancaruri cu carnePieptul de pui se taie cubulete.Se face o marinata din 200gr apa,2linguri ulei,cimbru,piper,sare,oregano(dupa gust,eu am pus cate o lingurita,piper doar un praf)si usturoiul pisat.Carnea se pune...Citeste continuarea
Micul meu dejun cu ou tip Benedict
Postat de: cccris in Aperitive / GarnituriSe pun apa si otetul la fiert. Se prajeste painea. Se da focul mic, se sparge oul si se lasa sa cada usor in apa. Se lasa sa se lege putin albusul si se poate da focul mai tare. Cind e...Citeste continuarea
Macrou prajit cu sos oltenesc
Postat de: madi_marin in PesteFileurile se sterg bine si se condimenteaza cu sare si piper. Se dau prin amidon , apoi se strang sub forma de rulou si se fixeaza cu scobitori. Se pun la prajit in mai mult ulei la foc mai mic,...Citeste continuarea
Mamaliguta cu ficat de curcan.
Postat de: dicarmencitta1957 in FicatPunem apa la fiert pentru mamaliguta,cand da in clocot punem malaiul,adaugam sare si 2 linguri de ulei de masline extravirgin.Uleiul de masline extravirgin este foarte bun in mamaliguta deoarece...Citeste continuarea
Mancare de mazare
Postat de: bitza in Mancaruri de postCeapa,morcovul si ardeiul se taie marunt si se pun la calit,apoi se adauga mazarea si apa.Se lasa la fiert pana sunt gata toate legumele,se pune pasta si delicatul si gata.Daca vreti puteti sa o...Citeste continuarea
Macrou cu malai la cuptor
Postat de: ionix in PesteMacroul se curata bine si se spala. Se taie-n doua pe lung si se curata de negreala ramasa pe peste. Apoi se taie in doua, practic pestele se taie-n 4, si se da cu sare si piper....Citeste continuarea
Mic dejun in lipie libaneza
Postat de: ela in PizzaUngem o lipie cu branza topita sau crema de branza almette cu verdeata.Deasupra punem pe rand o felie de muschi file,cabanosul taiat cubulete,ardeiul si castravetele cubulete,felia de svaiter sau...Citeste continuarea
Mere in aluat
Postat de: bitza in PrajituriSe face un aluat de clatite un pic mai gros. Fructele se curata , se taie felii nu foarte subtiri , se dau prin aluat si se prajesc in ulei. Cand sunt inca calde se presara deasupra zahar...Citeste continuarea
Minestrone
Postat de: marcelas in Supe/CiorbePunem toate ingredientele la fiert intr-o oala incapatoare, la foc foarte mic-mai putin ultimele doua ingrediente. Cand toate sunt fierte adaugam pastele si fasolea si mai lasam la fiert...Citeste continuarea
Musaca cu cartofi si carne
Postat de: miha in VitaCartofii se fierb in coaja, in apa cu sare. Se trec sub un jet de apa rece, se curata de coaja si se taie felii. Se prajesc usor in ulei, pe ambele parti. Se scort pe hartie absorbanta si se...Citeste continuarea
Moelleux au Chocolat
Postat de: Bucataria_Portocalie in PrajituriUngem formele cu unt si aprindem cuptorul. Punem ciocolata cu putin lapte la topit pe foc sau la cuptorul cu microunde. Intr-un vas batem bine 2 oua si 4 galbenusuri cu zaharul pana isi...Citeste continuarea
Mancare de mazare cu pui
Postat de: luminita20_2006 in PuiCarnea se pune la trajit in putin ulei. Cand a prins culaore se adaua mazarea(eu am avut congeleta) se pune apa atat cat sa acopere. Morcovul, ceapa si cartoful se taie cubulete. Dupa care se...Citeste continuarea
Melcisori cu visine
Postat de: diana_k in PrajituriImportant e sa folosim toate ingredientele la temperatura camerei , in nici un caz reci. Tava in care le coacem de asemenea sa nu fie rece. Intr-un vas incapator punem faina cernuta, ouale,...Citeste continuarea
Minitortulete indragostite
Postat de: Sylvia in Sirop / CompotPreparare: Facem un blat de tort batand albusurile spuma cu zazarul si adaugand apoi faina cu praf de copt , romul, nesquik sau cacao. Coacem blatul intr-o tava rotunda tapetata...Citeste continuarea
Mancarica de fasole verde cu manzat
Postat de: ionix in VitaCarnea de manzat se curata bine si se da intr-un clocot. Apoi se ia carnea si se taie cubulete. Intre timp curatam legumele si le spalam bine si le tocam (morcovii se taie rondele,...Citeste continuarea
Manti
Postat de: Anastasia in Mancaruri cu carneAluat : Se toarna intr-un castron apa cu oul putin batut si sarea, in acest castron se adauga faina cate putin cernand direct in el si, amestecand constant cu o lingura pana incorporam toata...Citeste continuarea
Mocca cu spuma de rom
Postat de: Anastasia in CocktailSe marunteste in blender banana si se adauga cuburile de gheata, inghetata, 1/3 pahar lapte rece, cafeaua, 20 gr. zahar ( 2 linguri rase) Intr-o cratita se fierb 10 gr de zahar cu laptele...Citeste continuarea
Musaca de cartofi cu carne tocata
Postat de: pisicutzaa in PorcSe curata cartofii , ceapa, morcovul si ardeiul. Cartofii se pun intr-o oala cu apa rece. Ceapa se spala si se toaca micut. Se pune la calit intr-o oala cu putin ulei. Dupa ce se caleste...Citeste continuarea