A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Melci cu nuca

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Aluat: se framanta toate impreuna (eu le pun in masina de paine )dupa care se lasa la dospit.Dupa ce a dospit aluatul se imparte in 4 parti egale Fiecare bucata se intinde cu sucitorul pe masa...Citeste continuarea

Mousse de banane

Postat de: bitza in Prajituri

Bananele le-am rupt bucati,am pus peste ele sucul de lamaie sa nu se oxideze,zaharul si am bagat blenderul aprox 2 min.Gelatina am pus-o la inmuiat in putina apa rece si am lasat-o pana s-a...Citeste continuarea

Mini-tarte din făină integrală...

Postat de: ionix in Prajituri

Prepararea aluatului: Pe tot parcursul prepararii se folosesc paletele verticale sau se amesteca de jos in sus. Laptele se incalzeste, se pune peste unt, se adauga zaharul si se bate...Citeste continuarea

Musaca de cartofi cu carne de...

Postat de: ela in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii,se spala,se taie cubulete si se pun la fiert cu apa,sare si vegeta.Cand s-au fiert se face un piure cu lapte,margarina si o lingura de smantana.Carnea tocata se amesteca cu...Citeste continuarea

Muraturi asortate

Postat de: pusikmea in Muraturi

Conopida se desparte buchetele, varza se taie felii mai groase se spala bine totul si se incepe punerea lor in butoi sau vasul in care dorim sa-l pastram pentru la iarna . Pe fundul vasului...Citeste continuarea

Mousse de ciocolata alba

Postat de: micki in Dulciuri

Topim ciocolata la bain marin,apoi o lasam la racit.Punem gelatina la inmuiat intr-un vas cu apa rece.A parte batem galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema.Adaugam ciocolata topita,vanilia...Citeste continuarea

Morcov marinat in stil coreean

Postat de: anisoara in Mancaruri de post

Se da prin razatoare speciala morcovul de-a lungul lui , se adauga sarea si se amesteca bine. Se lasa pa 15 minute deoparte. Apoi se presara coriandrul si piperul , se amesteca si se lasa sa se...Citeste continuarea

Mazare cu pipote la cuptor

Postat de: pusikmea in Mancaruri cu carne

Cantitatile le alegeti in functie de gust Intr-o cratita fierbeti putin pipotele cu sare, pt k mazarea este deja fiarta( dak puneti mazare congelata le puteti pune fara a le mai fierbe) Am...Citeste continuarea

Mancarica de cartofi cu ciuperci

Postat de: pusikmea in Mancaruri cu carne

Se pune la prajit costita, intre timp spalam legumele, taiam ceapa si usturoiul marunt, ardeiul feliute subtiri, morcovul rondele, ciupercile felii, iar cartofii cubulete. scoatem costita dupa ce...Citeste continuarea

Mazare cu scarita afumata

Postat de: pusikmea in Mancaruri cu carne

Se taie scarita cat mai mica, se pune intr-o cratita la prajit, dupa care o scoatem, in uleiul in care am prajit scarita calim ceapa si morcovul taiat rondele, lasam cateva minute, dupa care...Citeste continuarea

Mancarica de bob

Postat de: anisoara in Mancaruri de post

Se spala bine bobul sub apa curgatoare. Se toarna intr-o cratita si se umple cu  apa rece . Se lasa bobul la inmuiat- la unflat, cca 4 ore sau pe noapte. Dupa ce s-a umflat bobul , e...Citeste continuarea

Melba rapida

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Intr-un bol de melba sau pahar de sampanie cu gura mai larga se pune cate 2 cupe din fiecare ingetata de vanilie ,capsuni si cacao,dupa care se pune frisca batuta sau din tub dupa care se pune...Citeste continuarea

Mazare cu pipote si inimi

Postat de: elebele in Pui

Se spala bine pipotele si inimile si se pun la fiert (apa cat sa le cuprinda) cu putin ulei si sare; se spumuiesc bine. Intr-o oala separat se caleste ceapa si se pune mazarea spalata peste,...Citeste continuarea

Mazare cu marar de post

Postat de: nadina73 in Mancaruri de post

Se caleste ceapa cu ardeiul si morcovul in putin ulei de masline Apoi se pune mazarea cu tot cu apa din conserva si se mai adauga 1 cana de apa,se lasa sa dea 3-4 clocote cu delicvatu si sarea...Citeste continuarea

Mincarica de spanac pentru dieta

Postat de: gusti in Mancaruri de post

Se taie ceapa cubulete si se pune la calit in putin ulei de masline. Cind devine aurie, se adauga spanacul si se amesteca pentru omogenizare. Se condimenteaza cu baza mirodenia fuchs. Apoi se...Citeste continuarea

Muraturi asortate

Postat de: susu in Muraturi

Legumele trebuie sa fie frumoase si nepatate cele atinse inlaturandu-se. Pe fundul borcanului se pun cele care arata mai bine si deasupra cele mai coapte pentru a se consuma primele. Eu folosesc...Citeste continuarea

Macrou in sos de rosii

Postat de: susu in Peste

Se spala si se taie macroul in felii groase de aproximativ doua degete. Se sterge cu un prosop si se condimenteaza. Se trece pestele prin faina si se scutura de surplus. Se prajeste putin in ulei...Citeste continuarea

Mititei cu mustar

Postat de: Sylvia in Mancaruri cu carne

   Preparare: Se toaca carnea, reteta zicea de doua ori prin masina de carne eu cum am facut-o cu robotul s-a maruntit f bine din prima tura . Se amesteca bine carnea sa se omogenizeze...Citeste continuarea

Medalion de rechin, cu orez...

Postat de: dicarmencitta1957 in Peste

Pregatim medalionul de rechin, il spalam in mai multe ape si il vom pune intr-o tava yena la cuptor bine captusit cu niste boabe de struguri negri si albi si feliute de mar verde si...Citeste continuarea

Mici

Postat de: ana in Mancaruri cu carne

Tocam carnea si osanza  o condimentam dupa preferinte, adaugam bicarbonatul stins in otet si lingurita de mustar.Amestecam bine si o punem la frigider pentru 12 ore .  Modelam carnea...Citeste continuarea

Muschiulet de porc invelit in bacon

Postat de: silvi0ara in Porc

Muschiuletul de porc se taie in 10 bucati,care se invelesc in bacon si se fixeaza cu scobitori.Se condimenteaza cu sare si piper si se prajesc in uleiul incins pe toate partile.Se adauga boiaua...Citeste continuarea

Mere coapte

Postat de: ana in Dulciuri

Spalam bine merele le scobim in mijloc dar nu pana jos sa nu se scurga untul si zaharul.In scobitura punem unt si zahar ,apoi infigem cate un betisor de scortisoara .Coacem la cuptor pana se...Citeste continuarea

Morcov si telina cu maioneza

Postat de: madi_marin in Salate

Morcovul si telina se curata, se spala si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Si usturoiul se rade marunt. Maioneza se prepara cu mixerul vertical din ingredientele puse toate...Citeste continuarea

Mâncare de măsline cu carne

Postat de: ionix in Porc

Ceapa si ardeiul se curata, se taie julien si se pun la calit cu uleiul si o lingurita cu apa. Dupa circa 2-3 minute adaugam si carnea taiata cubulete, carnea trebuie spalata foarte bine...Citeste continuarea

Mancare de fasole verde de post

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Fasolea se decongeleaza. Ceapa se toaca marunt se,se pune intr-o tigaie la inmuiat in putin ulei. Peste ceapa se adauga fasolea,se pun circa 2 cani apa. Dupa care morcovul se taie...Citeste continuarea

Măr în sos de caramel à la Ionix

Postat de: ionix in Prajituri

Marul de spala, se curata de coaja, se taie-n doua si se taie felii. Intr-o tigaie de Teflon punem zaharul la   caramelizat. Cand zaharul s-a caramelizat punem untul si amestecam...Citeste continuarea

Manzat glazurat cu miere si morcovi...

Postat de: laylalala in Vita

Incalzeste cuptorul la 200⁰.Amesteca morcovii cu 1 lingura ulei de masline, asezoneaza-i cu sare si piper si da-i la copt 30-40 minute pana cand s-au inmuiat. Incinge o tigaie la foc potrivit si...Citeste continuarea

Medalion de pui

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Pieptul de pui se despica in doua, fara a taia pana la capat. Se acopera cu folie alimentara si se bate usor cu ciocanul de snitele. Punem fileul obtinut pe o bucata de hartie de copt, impaturim...Citeste continuarea

Mini-brioşe cu ciocolată şi stafide

Postat de: ionix in Prajituri

Ouale se spala bine si se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar apoi se aduga zaharul si se bate ca pt bezea. Peste albusuri se adauga galbenusurile, unul cate unul, si apoi se...Citeste continuarea

Muffins zebra

Postat de: Sylvia in Prajituri

Intr-un bol mare mixam toate ingredientele pana obtinem un aluat uniform. Punem doua treimi din aluat in formele de muffins imbracate cu hartie si amestecam aluatul ramas cu lingurita de cacao si...Citeste continuarea

Minitarte cu legume asortate si jambon

Postat de: Sylvia in Aperitive / Garnituri

   Preparare: se taie foaia de tarta cercuri mari folosind un pahar mare apoi  se aseaza in forma de cosulet cercurile de tarta in tava de muffins, tapetata bine cu unt fiecare...Citeste continuarea

Musaca

Postat de: gusti in Porc

Se curata, se spala vinetele si se taie pe lung, felii subtiri. Se presara sare peste ele si se lasa in strecuratoare. Se pregateste carnea tocata calind-o in ulei cu ceapa si stingindu-se cu...Citeste continuarea

Mancare de carne cu legume si smantana

Postat de: ela in Mancaruri cu carne

Pieptul de pui se taie cubulete.Se face o marinata din 200gr apa,2linguri ulei,cimbru,piper,sare,oregano(dupa gust,eu am pus cate o lingurita,piper doar un praf)si usturoiul pisat.Carnea se pune...Citeste continuarea

Micul meu dejun cu ou tip Benedict

Postat de: cccris in Aperitive / Garnituri

Se pun apa si otetul la fiert. Se prajeste painea. Se da focul mic, se sparge oul si se lasa sa cada usor in apa. Se lasa sa se lege putin albusul si se poate da focul mai tare. Cind e...Citeste continuarea

Macrou prajit cu sos oltenesc

Postat de: madi_marin in Peste

Fileurile se sterg bine si se condimenteaza cu sare si piper. Se dau prin amidon , apoi se strang sub forma de rulou si se fixeaza cu scobitori. Se pun la prajit in mai mult ulei la foc mai mic,...Citeste continuarea

Mamaliguta cu ficat de curcan.

Postat de: dicarmencitta1957 in Ficat

Punem apa la fiert pentru mamaliguta,cand da in clocot punem malaiul,adaugam sare si 2 linguri de ulei de masline extravirgin.Uleiul de masline extravirgin este foarte bun in mamaliguta deoarece...Citeste continuarea

Mancare de mazare

Postat de: bitza in Mancaruri de post

Ceapa,morcovul si ardeiul se taie marunt si se pun la calit,apoi se adauga mazarea si apa.Se lasa la fiert pana sunt gata toate legumele,se pune pasta si delicatul si gata.Daca vreti puteti sa o...Citeste continuarea

Macrou cu malai la cuptor

Postat de: ionix in Peste

Macroul se curata bine si se spala. Se taie-n doua pe lung si se curata de negreala ramasa pe peste. Apoi se taie in doua, practic pestele se taie-n 4, si se da cu sare si piper....Citeste continuarea

Mic dejun in lipie libaneza

Postat de: ela in Pizza

Ungem o lipie cu branza topita sau crema de branza almette cu verdeata.Deasupra punem pe rand o felie de muschi file,cabanosul taiat cubulete,ardeiul si castravetele cubulete,felia de svaiter sau...Citeste continuarea

Mere in aluat

Postat de: bitza in Prajituri

Se face un aluat de clatite un pic mai gros. Fructele se curata , se taie felii nu foarte subtiri , se dau prin aluat si se prajesc in ulei. Cand sunt inca calde se presara deasupra zahar...Citeste continuarea

Minestrone

Postat de: marcelas in Supe/Ciorbe

Punem toate ingredientele la fiert intr-o oala incapatoare, la foc foarte mic-mai putin ultimele doua ingrediente. Cand toate sunt fierte adaugam pastele si fasolea si mai lasam la fiert...Citeste continuarea

Musaca cu cartofi si carne

Postat de: miha in Vita

Cartofii se fierb in coaja, in apa cu sare. Se trec sub un jet de apa rece, se curata de coaja si se taie felii. Se prajesc usor in ulei, pe ambele parti. Se scort pe hartie absorbanta si se...Citeste continuarea

Moelleux au Chocolat

Postat de: Bucataria_Portocalie in Prajituri

Ungem formele cu unt si aprindem cuptorul. Punem ciocolata cu putin lapte la topit pe foc sau la cuptorul cu microunde. Intr-un vas batem bine 2 oua si 4 galbenusuri cu zaharul pana isi...Citeste continuarea

Mancare de mazare cu pui

Postat de: luminita20_2006 in Pui

Carnea se pune la trajit in putin ulei. Cand a prins culaore se adaua mazarea(eu am avut congeleta) se pune apa atat cat sa acopere. Morcovul, ceapa si cartoful se taie cubulete. Dupa care se...Citeste continuarea

Melcisori cu visine

Postat de: diana_k in Prajituri

Important e sa folosim toate ingredientele la temperatura camerei , in nici un caz reci. Tava in care le coacem de asemenea sa nu fie rece. Intr-un vas incapator punem faina cernuta, ouale,...Citeste continuarea

Minitortulete indragostite

Postat de: Sylvia in Sirop / Compot

  Preparare: Facem un blat de tort batand albusurile spuma cu zazarul si adaugand apoi faina cu praf de copt , romul, nesquik sau cacao. Coacem blatul intr-o tava rotunda tapetata...Citeste continuarea

Mancarica de fasole verde cu manzat

Postat de: ionix in Vita

Carnea de manzat se curata bine si se da intr-un clocot. Apoi se ia carnea si se taie cubulete. Intre timp curatam legumele si le spalam bine si le tocam (morcovii se taie rondele,...Citeste continuarea

Manti

Postat de: Anastasia in Mancaruri cu carne

Aluat : Se toarna intr-un castron apa cu oul putin batut si sarea, in acest castron se adauga faina cate putin cernand direct in el si, amestecand constant cu o lingura pana incorporam toata...Citeste continuarea

Mocca cu spuma de rom

Postat de: Anastasia in Cocktail

Se marunteste in blender banana si se adauga cuburile de gheata, inghetata, 1/3 pahar lapte rece, cafeaua, 20 gr. zahar ( 2 linguri rase)  Intr-o cratita se fierb 10 gr de zahar cu laptele...Citeste continuarea

Musaca de cartofi cu carne tocata

Postat de: pisicutzaa in Porc

Se curata cartofii , ceapa,  morcovul si ardeiul. Cartofii se pun intr-o oala cu apa rece. Ceapa se spala si se toaca micut. Se pune la calit intr-o oala cu putin ulei. Dupa ce se caleste...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]