Mic dejun duminical
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri1. foaia de aluat frantuzesc se dezgheata , se imparte in 16 patrate . deoarece am facut patratele prea mici a trebuit sa impart cremwustii in cate 3 .cremwustii i-am crestat la capete . pe...Citeste continuarea
Mancarica de pui cu gutui
Postat de: susu in Mancaruri cu carneCartofii si ceapa curatate le tai rondele. Gutuia se taie felioare de 1 cm. Se aseaza intr-o tava care va merge la cuptor cartofii urmati de ceapa apoi pulpele si deasupra gutuia. Condimentezi...Citeste continuarea
Mazare cu costita
Postat de: cory in Mancaruri cu carnese fierbe mazarea: separat se face o prajeala cu ceapa,morcovi telina , dar slabutz cu prajeala(calire) si se adauga costita. rezultatul adica sosul se adauga peste mazare, sare piper..putin marar...Citeste continuarea
Musaca de cartofi si carne de vita
Postat de: Oana in VitaMorcovii, ceapa si usturoiul se curata, se spala si se maruntesc la robot. Se incinge uleiul intr-o cratita incapatoare, se pun legumele si se lasa putin la inmuiat, apoi se adauga carnea si o...Citeste continuarea
Mai buna nu se poate
Postat de: Corina33 in PrajituriPrepararea blatului: Se freaca galbenusurile cu zaharul timp de 20 min., dupa care se adauga laptele, faina si amoniacul. Se coace intr-o tava tapetata la foc potrivit 30 min. Crema:...Citeste continuarea
Mamaliga
Postat de: bitza in Aperitive / GarnituriSe pune apa la fiert cu sare,iar cand fierbe in clocot se adauga putina faina si se amesteca energic.Se mai lasa putin la fiert,apoi se mai adauga faina si tot asa pana incepe sa se desprinda de...Citeste continuarea
Mini-placinta pufoasa cu branza
Postat de: ionix in PrajituriOuale se bat foarte bine cu un praf de sare si zahar, o sa-si dubleze volumul. Apoi, se pune uleiul peste oua si se amesteca bine. Se pune faina cat cuprinde iar daca iese prea...Citeste continuarea
Muschi de vita la rotisor
Postat de: cccris in VitaAm tot cautat pe net o reteta de muschi de vita la rotisor, dar nu am gasit nimic. Am riscat si am facut dupa capul meu. Eram convinsa ca o sa fie tare carnea. Am marinat vita cam 3 ore cu vin,...Citeste continuarea
Mix grill cu sos de ciuperci si...
Postat de: Sylvia in Mancaruri cu carnePreparare : pregatim gratarele, le facem cu condimente si ierburi aromate maruntite si le lasam la frigider pentru o ora . Se pun cartofii la fiert in coaja si selasa...Citeste continuarea
Mini tarte
Postat de: cccris in PrajituriBlat de tarta: Amesteci toate ingredientele intr-un castron, le framinti bine cu mina sau cu robotul. Daca e prea sfarimicioasa coca, eu mai pun apa, cite o lingura, framint si mai...Citeste continuarea
Muschi de porc impanat
Postat de: ala_oancea in PorcSe cresteaza muschiul pe diagonala in ambele sensuri si in fiecare crestatura se pune cate o feliuta de usturoi. Se condimenteaza cu sare si piper, se presara salvie uscata si se stropeste cu...Citeste continuarea
Melci cu seminte si cartofi
Postat de: madi_marin in PiineSe pun ingredientele (fara susan) in cuptorul de paine si se selecteaza programul de framantare si dospire. Cand e gata se pune aluatul pe masa pudrata cu putina faina, se intinde sub forma de...Citeste continuarea
Mancare de cartofi cu carnati
Postat de: bitza in PorcCeapa tocata marunt,morcovul dat pe razatoare si ardeiul cubulete se calesc in cateva linguri de ulei. Intre timp carnati taiati bucati se pun la prajit putin.Peste legumele calite se adauga...Citeste continuarea
Muschi de vita la gratar
Postat de: Irina in VitaSe taie muschiuletul felii, se condimenteaza si se pune pe gratarul incins. Se lasa pana se patrunde usor. Intre timp se desprind buchetelele de brocolli si se pun la inabusit in putin unt, iar...Citeste continuarea
Minipizza cu sunca si ciuperci
Postat de: Sylvia in Aperitive / GarnituriPeste foia de aluat ( eu am folosit din acela cumparat) punem un strat subtire de sos de rosii si presaram ierburi aromate. Presaram peste un strat de cascaval ras si punem...Citeste continuarea
Musacaua mea
Postat de: ANCA in VitaCartofii se taie rondele, nu foarte subtiri, si se calesc usor in tigaia cu ulei. Vinetele proaspete se spala si se cojesc partial (zebra), se taie ca si cartofii, se sareaza si se lasa la scurs...Citeste continuarea
Musaca
Postat de: bitza in PorcSe toaca ceapa marunt si se caleste in 2-3 linguri de ulei. Se adauga carnea si se lasa pana scade zeama , amestecand din cand in cand.Cand a scazut zeama si incepe sa se prajeasca o luam de pe...Citeste continuarea
Maioneza rapida
Postat de: bitza in Clasicepuneti intr0un vas inalt cele doua galbenusuri,cel fiert faramitat,mustarul,zeama de lamaie si sarea si se omogenizeaza cu mixerul.Dupa ce am omogenizat adaugam treptat ulei mixand incontinuu si...Citeste continuarea
Mancarica de linte rosie cu afumatura
Postat de: Oana in PorcLintea se spala bine in mai multe ape. Legumele se curata de coaja, se spala, morcovul si ceapa se toaca cubulete, usturoiul se piseaza iar tija de telina se taie rondele (eu am la congelator :)...Citeste continuarea
Mini rulade (reteta turceasca)
Postat de: gaby_d in Prajiturilaptele ,zaharul,faina şi margarina se pun ıntr-o cratita se amesteca bine la foc potrivit pına da ın clocot ..aveti grija sa nu faca cocoloaşe faina (amestecati intai zaharul si...Citeste continuarea
Muşchiuleţ de porc imbrăcat in...
Postat de: Brindusa in PorcTaie toate grasimile si tendoanele de pe muşchi. Amestecă muştarul cu boabele de muştar şi sarea şi pune+le pe o farfurie. Dă fiecare muşchi prin pasta formată. Pune uleiul...Citeste continuarea
Mamaliguta cu jumari
Postat de: mihaelar63 in Porcfleica se taie cuburi marunte si se face jumari , spre sfarsit se adauga si baconul taiat tot asa , se rumenesc pana devin crocante . intr-o oala se pun 2 litrii apa la fiert ...Citeste continuarea
Masa de orez
Postat de: rivka in PuiPieptul de pui se taie felii in 4, se unge pe toate partile cu condimentele pentru pui, piper, mustarul si mierea se acopera cu folie alimentara si se da la rece jumatate de zi. Orezul nespalat...Citeste continuarea
Mere prajite cu nuca si caramel
Postat de: miha in DulciuriAluatul pentru acest desert este la fel si cel de la reteta Gauffre cu caramel si banane . Zaharul il caramelizam si il stingem cu 100 ml apa. Lasam la racit. Ouale le mixam cu un praf de...Citeste continuarea
Mamaliga cu branza sarata si sunca...
Postat de: Brindusa in Aperitive / GarnituriFa o mamaliguta nu foarte tare. Asezoneaz-o cu unt, branza telemea rasa si sunculita taiata betisoare si prajita putin. Citeste continuarea
Mini-langosi cu branza
Postat de: ionix in PrajituriPrepararea aluatului: Mai intai facem maiaua. Se incalzeste un pic laptele cu 2 linguri cu zahar. Intr-un bol punem drojdia. Peste turnam laptele si presaram un pic de...Citeste continuarea
Mancarica de orez cu dovlecei
Postat de: Mama_Lizica in Mancaruri de postCureti si tai marunt ceapa, morcovul, ardeiul. Dovleceii ii speli bine si ii tai in doua, ii presari cu sare si ii lasi 10 minute, apoi ii stergi cu un servet de zeama si ii tai cubulete. Calesti...Citeste continuarea
Muschi de porc marinat la gratar
Postat de: ionix in PorcSe face o pasta amestecand mustarul cu untul moale. Se amesteca pentru a se incorpora bine. Apoi se pune cimbrul, oregano, pudra de chili si sare, dupa gust. Cu...Citeste continuarea
Mazare cu inimi si pipote de pui
Postat de: dragos_corneliu in PuiAm pus la fiert organele si le-am lasat circa 30 min! Intr-o tigaie am calit putin ceapa taiata marunt, morcovul ras si ardeiul taiat cubulete. Am adaugat jumate cana apa si mazarea si le-am lasat...Citeste continuarea
Maioneza de post
Postat de: Dana2010 in SosuriAmidonul se dizolva in 5 linguri de apa, iar restul pana la 200 ml se pun la fiert. Cand apa s-a fiert se pune peste amidonul dizolvat , putin cate putin, pana se incorporeaza si apoi se pune...Citeste continuarea
Muschiulet de porc cu sos de mere
Postat de: Irina in PorcMuschiuletul se spala bine si se curata de pielita, se cresteaza din loc in loc si se asaza intr-un vas termorezistent. Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare, dupa care se adauga peste...Citeste continuarea
Mezel de slanina
Postat de: anisoara in Mezel de casaBucata de slanina mai mare se pune in congelator sa inghete. Cu un cutit lung si ascutit se taie fasii subtiri de slanina. Fiecare fisie se presare cu sare si piper rosu sau negru pe ambele parti....Citeste continuarea
Muschiulet file - mezel
Postat de: ANCA in Mezel de casaAm spalat carnea, am ajustat-o ca dimensiuni cu cutitul, ca sa se imbine frumos cele trei bucati, apoi am tamponat-o cu un prosop de bucatarie. Usturoiul l-am mixat cu vinul, putina sare si...Citeste continuarea
Mojito Martini
Postat de: Oana in CocktailLime-ul se spala bine si se taie in patru, pe lung. Se storc in pahar, cu mana, sferturile de lime si se pun apoi in pahar. Se adauga restul ingredientelor, se amesteca bine si se serveste pe...Citeste continuarea
Muffins de Sarbatoare cu ciocolata...
Postat de: Sylvia in PrajituriPreparare: Se mixeaza untul lasat la temperatura camerei cu jumatate cantitatea de zahar si cu cate un galbenus pus pe rand pana obtinem o spuma omogena. Se amesteca faina cu...Citeste continuarea
Mancarica turceasca in vas roman
Postat de: Oana in VitaVasul roman se pune la inmuiat in apa rece, cel putin jumatate de ora. Se pun apoi in vas rosiile din cutie, impreuna cu pulpa de vitel, taiata cubulete. Se pune sare si piper si se condimenteaza...Citeste continuarea
Minitarte cu piersici
Postat de: Sylvia in PrajituriPregatim formele de tarte ungandu-le bine cu un strat de unt, pentru reteta asta si punem cuptorul la preincalzit la 200 grade. Preparam aluatul amestecand pentru inceput oul cu...Citeste continuarea
Mancarica de castraveti murati
Postat de: ionix in PorcCarnea de porc se spala bine si se taie cuburi. Intr-o cratita se pune la incins uleiul iar apoi se da la calit carnea de porc Cepele se taie rondele si se pun peste carne la...Citeste continuarea
Musaca de cartofi
Postat de: Bucataria_Portocalie in Mancaruri cu carneInabusim carnea de porc in putin ulei si cand este aproape gata adaugam sucul de rosii. Condimentam cu sare, piper si 2, 3 catei de usturoi. Mai lasam cam 10 min la foc mic. Cand este gata si s-a...Citeste continuarea
Mingiute cu nuca
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBiscuitii, macinati, ii amesteci cu nuca. intr-o cratita pui laptele,margarina,cacaoa,zaharul si le pui la fiert pana dau in clocot torni siropul peste biscuiti si nuci ,adaugi esenta si...Citeste continuarea
Mucenici moldovenesti a la Michellle
Postat de: Michelle in Prajiturifacem un aluat nelipicios din toate ingredientele,lasam la dospit,apoi il impartim in 60 bucati.le dam forma dorita opturi,melci..etc..coacem.Cand ii scoatem din cuptor ii ungem cu miere si...Citeste continuarea
Mincare de fasole cu cabanos
Postat de: ela in Mancaruri cu carneSe fierbe fasolea in trei ape si se lasa la fiert in a patra.Schimbati numai cu apa fierbinte si puneti un praf de bicarbonat ca sa fiarba mai repede fasolea.Fasolea trbuie sa fi stat cateva ore...Citeste continuarea
Mancare de orez...
Postat de: rivka in PuiPieptul de pui taiat cubulete se condimenteaza se stropeste cu piper si 3 linguri de sos de soia si se da la frigider cca 30 minute. Orezul nespalat se fierbe in apa 15 minute dupa indiatiile...Citeste continuarea
Maioneza din gris
Postat de: Michelle in Vegan / Raw veganLaptele se amesteca cu grisul si se pune la fiert,mestecand pana se omogenizeaza Se lasa la racit,apoi se adauga cele 2 lg de lapte,apoi se amesteca cu mixerul si se adauga uleiul(nu tot odata)...Citeste continuarea
mamaliga cu branza si smantana
Postat de: carla27carla in Aperitive / GarnituriSe face o mamaliga din apa,malai si sare.Se pune intr o cratita putin ulei cat sa acopere fundul cratitei ,se pune in straturi mamaliga si branza ,ultimul starat sa fie de mamaliga.Se acopera cu...Citeste continuarea
Mancare rece
Postat de: BuniMaria in Aperitive / GarnituriSe spala carnea,se portioneaza ca pentru friptura,si se pune intr-o cratita de 3-4l in care se adauga putin...Citeste continuarea
Muschiulet de porc in crusta de piper
Postat de: miha in PorcMuschiuletul de porc spalat si curatat de pielita se condimenteaza dupa gust, se pune intr-un vas si se acopera cu vin. Se acopera vasul si se da la frigider pentru cateva ore. Pe o folie de...Citeste continuarea
Minichec cu visine si ciocolata
Postat de: anisoara in PrajituriIntr-un vas se bat ouale cu zaharul , pina se topeste zaharul, peurma se adauga pe rind untul caldut, bicarbonatul de sodiu stins cu otet ,laptele acre si se amesteca bine compozitia. La urma se...Citeste continuarea
Musaca cu cartofi si carne
Postat de: pana_luminita in PorcTocam ceapa si o prajim in ulei, se adauga carnea, sarea, piperul si pasta de tomate ( sau suc de rosii) si se fierb pana scade complet lichidul. Cartofii se fierb in coaja. Se curata...Citeste continuarea
Mincare cu creier
Postat de: carla27carla in Porcse spala creierul in apa rece .se pune la calit ceapa taiata solzisori,si se lasa sa se rumeneasca,cand e sticloasa se adauga creierul si se amesteca pana se prajeste si el.se adauga sare ,piper...Citeste continuarea