A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Mic dejun duminical

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

1.  foaia de aluat frantuzesc se dezgheata , se imparte in 16 patrate . deoarece am facut patratele prea mici a trebuit sa impart cremwustii in cate 3 .cremwustii i-am crestat la capete . pe...Citeste continuarea

Mancarica de pui cu gutui

Postat de: susu in Mancaruri cu carne

Cartofii si ceapa curatate le tai rondele. Gutuia se taie felioare de 1 cm. Se aseaza intr-o tava care va merge la cuptor cartofii urmati de ceapa apoi pulpele si deasupra gutuia. Condimentezi...Citeste continuarea

Mazare cu costita

Postat de: cory in Mancaruri cu carne

se fierbe mazarea: separat se face o prajeala cu ceapa,morcovi telina , dar slabutz cu prajeala(calire) si se adauga costita. rezultatul adica sosul se adauga peste mazare, sare piper..putin marar...Citeste continuarea

Musaca de cartofi si carne de vita

Postat de: Oana in Vita

Morcovii, ceapa si usturoiul se curata, se spala si se maruntesc la robot. Se incinge uleiul intr-o cratita incapatoare, se pun legumele si se lasa putin la inmuiat, apoi se adauga carnea si o...Citeste continuarea

Mai buna nu se poate

Postat de: Corina33 in Prajituri

Prepararea blatului: Se freaca galbenusurile cu zaharul timp de 20 min., dupa care se adauga laptele, faina si amoniacul. Se coace intr-o tava tapetata la foc potrivit 30 min. Crema:...Citeste continuarea

Mamaliga

Postat de: bitza in Aperitive / Garnituri

Se pune apa la fiert cu sare,iar cand fierbe in clocot se adauga putina faina si se amesteca energic.Se mai lasa putin la fiert,apoi se mai adauga faina si tot asa pana incepe sa se desprinda de...Citeste continuarea

Mini-placinta pufoasa cu branza

Postat de: ionix in Prajituri

  Ouale se bat foarte bine cu un praf de sare si zahar, o sa-si dubleze volumul. Apoi, se pune uleiul peste oua si se amesteca bine. Se pune faina cat cuprinde iar daca iese prea...Citeste continuarea

Muschi de vita la rotisor

Postat de: cccris in Vita

Am tot cautat pe net o reteta de muschi de vita la rotisor, dar nu am gasit nimic. Am riscat si am facut dupa capul meu. Eram convinsa ca o sa fie tare carnea. Am marinat vita cam 3 ore cu vin,...Citeste continuarea

Mix grill cu sos de ciuperci si...

Postat de: Sylvia in Mancaruri cu carne

   Preparare : pregatim gratarele, le facem cu condimente si ierburi aromate maruntite si le lasam la frigider pentru o ora .    Se pun cartofii la fiert in coaja si selasa...Citeste continuarea

Mini tarte

Postat de: cccris in Prajituri

Blat de tarta:   Amesteci toate ingredientele intr-un castron, le framinti bine cu mina sau cu robotul. Daca e prea sfarimicioasa coca, eu mai pun apa, cite o lingura, framint si mai...Citeste continuarea

Muschi de porc impanat

Postat de: ala_oancea in Porc

Se cresteaza muschiul pe diagonala in ambele sensuri si in fiecare crestatura se pune cate o feliuta de usturoi. Se condimenteaza cu sare si piper, se presara salvie uscata si se stropeste cu...Citeste continuarea

Melci cu seminte si cartofi

Postat de: madi_marin in Piine

Se pun ingredientele (fara susan) in cuptorul de paine si se selecteaza programul de framantare si dospire. Cand e gata se pune aluatul pe masa pudrata cu putina faina, se intinde sub forma de...Citeste continuarea

Mancare de cartofi cu carnati

Postat de: bitza in Porc

Ceapa tocata marunt,morcovul dat pe razatoare si ardeiul cubulete se calesc in cateva linguri de ulei. Intre timp carnati taiati bucati se pun la prajit putin.Peste legumele calite se adauga...Citeste continuarea

Muschi de vita la gratar

Postat de: Irina in Vita

Se taie muschiuletul felii, se condimenteaza si se pune pe gratarul incins. Se lasa pana se patrunde usor. Intre timp se desprind buchetelele de brocolli si se pun la inabusit in putin unt, iar...Citeste continuarea

Minipizza cu sunca si ciuperci

Postat de: Sylvia in Aperitive / Garnituri

  Peste foia de aluat ( eu am folosit din acela cumparat) punem un strat subtire de sos de rosii si presaram ierburi aromate.  Presaram peste un strat de cascaval ras si punem...Citeste continuarea

Musacaua mea

Postat de: ANCA in Vita

Cartofii se taie rondele, nu foarte subtiri, si se calesc usor in tigaia cu ulei. Vinetele proaspete se spala si se cojesc partial (zebra), se taie ca si cartofii, se sareaza si se lasa la scurs...Citeste continuarea

Musaca

Postat de: bitza in Porc

Se toaca ceapa marunt si se caleste in 2-3 linguri de ulei. Se adauga carnea si se lasa pana scade zeama , amestecand din cand in cand.Cand a scazut zeama si incepe sa se prajeasca o luam de pe...Citeste continuarea

Maioneza rapida

Postat de: bitza in Clasice

puneti intr0un vas inalt cele doua galbenusuri,cel fiert faramitat,mustarul,zeama de lamaie si sarea si se omogenizeaza cu mixerul.Dupa ce am omogenizat adaugam treptat ulei mixand incontinuu si...Citeste continuarea

Mancarica de linte rosie cu afumatura

Postat de: Oana in Porc

Lintea se spala bine in mai multe ape. Legumele se curata de coaja, se spala, morcovul si ceapa se toaca cubulete, usturoiul se piseaza iar tija de telina se taie rondele (eu am la congelator :)...Citeste continuarea

Mini rulade (reteta turceasca)

Postat de: gaby_d in Prajituri

laptele  ,zaharul,faina şi margarina se pun ıntr-o cratita se amesteca bine la foc potrivit pına da ın clocot ..aveti grija sa nu faca cocoloaşe faina (amestecati intai zaharul si...Citeste continuarea

Muşchiuleţ de porc imbrăcat in...

Postat de: Brindusa in Porc

Taie toate grasimile si tendoanele de pe muşchi. Amestecă muştarul cu boabele de muştar şi sarea şi pune+le pe o farfurie. Dă fiecare muşchi prin pasta formată. Pune uleiul...Citeste continuarea

Mamaliguta cu jumari

Postat de: mihaelar63 in Porc

fleica se taie cuburi marunte si se face jumari , spre sfarsit se adauga si baconul taiat tot asa , se rumenesc pana devin crocante . intr-o oala se pun 2 litrii apa la fiert ...Citeste continuarea

Masa de orez

Postat de: rivka in Pui

Pieptul de pui se taie felii in 4, se unge pe toate partile cu condimentele pentru pui, piper, mustarul si mierea se acopera cu folie alimentara si se da la rece jumatate de zi. Orezul nespalat...Citeste continuarea

Mere prajite cu nuca si caramel

Postat de: miha in Dulciuri

Aluatul pentru acest desert este la fel si cel de la reteta Gauffre cu caramel si banane . Zaharul il caramelizam si il stingem cu 100 ml apa. Lasam la racit. Ouale le mixam cu un praf de...Citeste continuarea

Mamaliga cu branza sarata si sunca...

Postat de: Brindusa in Aperitive / Garnituri

Fa o mamaliguta nu foarte tare. Asezoneaz-o cu unt, branza telemea rasa si sunculita taiata betisoare si prajita putin. Citeste continuarea

Mini-langosi cu branza

Postat de: ionix in Prajituri

  Prepararea aluatului: Mai intai facem maiaua. Se incalzeste un pic laptele cu 2 linguri cu zahar. Intr-un bol punem drojdia. Peste turnam laptele si presaram un pic de...Citeste continuarea

Mancarica de orez cu dovlecei

Postat de: Mama_Lizica in Mancaruri de post

Cureti si tai marunt ceapa, morcovul, ardeiul. Dovleceii ii speli bine si ii tai in doua, ii presari cu sare si ii lasi 10 minute, apoi ii stergi cu un servet de zeama si ii tai cubulete. Calesti...Citeste continuarea

Muschi de porc marinat la gratar

Postat de: ionix in Porc

  Se face o pasta amestecand mustarul cu untul moale.  Se amesteca  pentru  a se incorpora bine. Apoi se pune cimbrul, oregano, pudra de chili si sare, dupa gust. Cu...Citeste continuarea

Mazare cu inimi si pipote de pui

Postat de: dragos_corneliu in Pui

Am pus la fiert organele si le-am lasat circa 30 min! Intr-o tigaie am calit putin ceapa taiata marunt, morcovul ras si ardeiul taiat cubulete. Am adaugat jumate cana apa si mazarea si le-am lasat...Citeste continuarea

Maioneza de post

Postat de: Dana2010 in Sosuri

Amidonul se dizolva in 5 linguri de apa, iar restul pana la 200 ml se pun la fiert. Cand apa s-a fiert se pune peste amidonul dizolvat , putin cate putin, pana se incorporeaza si apoi se pune...Citeste continuarea

Muschiulet de porc cu sos de mere

Postat de: Irina in Porc

Muschiuletul se spala bine si se curata de pielita, se cresteaza din loc in loc si se asaza intr-un vas termorezistent. Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare, dupa care se adauga peste...Citeste continuarea

Mezel de slanina

Postat de: anisoara in Mezel de casa

Bucata de slanina mai mare se pune in congelator sa inghete. Cu un cutit lung si ascutit se taie fasii subtiri de slanina. Fiecare fisie se presare cu sare si piper rosu sau negru pe ambele parti....Citeste continuarea

Muschiulet file - mezel

Postat de: ANCA in Mezel de casa

Am spalat carnea, am ajustat-o ca dimensiuni cu cutitul, ca sa se imbine frumos cele trei bucati, apoi am tamponat-o cu un prosop de bucatarie. Usturoiul l-am mixat cu vinul, putina sare si...Citeste continuarea

Mojito Martini

Postat de: Oana in Cocktail

Lime-ul se spala bine si se taie in patru, pe lung. Se storc in pahar, cu mana, sferturile de lime si se pun apoi in pahar. Se adauga restul ingredientelor, se amesteca bine si se serveste pe...Citeste continuarea

Muffins de Sarbatoare cu ciocolata...

Postat de: Sylvia in Prajituri

 Preparare:  Se mixeaza untul lasat la temperatura camerei cu jumatate cantitatea de zahar si cu cate un galbenus pus pe rand pana obtinem o spuma omogena. Se amesteca faina cu...Citeste continuarea

Mancarica turceasca in vas roman

Postat de: Oana in Vita

Vasul roman se pune la inmuiat in apa rece, cel putin jumatate de ora. Se pun apoi in vas rosiile din cutie, impreuna cu pulpa de vitel, taiata cubulete. Se pune sare si piper si se condimenteaza...Citeste continuarea

Minitarte cu piersici

Postat de: Sylvia in Prajituri

 Pregatim formele de tarte ungandu-le bine cu un strat de unt, pentru reteta asta si punem cuptorul la preincalzit la 200 grade.  Preparam aluatul amestecand pentru inceput oul cu...Citeste continuarea

Mancarica de castraveti murati

Postat de: ionix in Porc

  Carnea de porc se spala bine si se taie cuburi. Intr-o cratita se pune la incins uleiul iar apoi se da la calit carnea de porc Cepele se taie rondele  si se pun peste carne la...Citeste continuarea

Musaca de cartofi

Postat de: Bucataria_Portocalie in Mancaruri cu carne

Inabusim carnea de porc in putin ulei si cand este aproape gata adaugam sucul de rosii. Condimentam cu sare, piper si 2, 3 catei de usturoi. Mai lasam cam 10 min la foc mic. Cand este gata si s-a...Citeste continuarea

Mingiute cu nuca

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Biscuitii, macinati, ii amesteci cu nuca. intr-o cratita pui laptele,margarina,cacaoa,zaharul si le pui la fiert pana dau in clocot torni siropul peste biscuiti si nuci ,adaugi esenta si...Citeste continuarea

Mucenici moldovenesti a la Michellle

Postat de: Michelle in Prajituri

facem un aluat nelipicios din toate ingredientele,lasam la dospit,apoi il impartim in 60 bucati.le dam forma dorita opturi,melci..etc..coacem.Cand ii scoatem din cuptor ii ungem cu miere si...Citeste continuarea

Mincare de fasole cu cabanos

Postat de: ela in Mancaruri cu carne

Se fierbe fasolea in trei ape si se lasa la fiert in a patra.Schimbati numai cu apa fierbinte si puneti un praf de bicarbonat ca sa fiarba mai repede fasolea.Fasolea trbuie sa fi stat cateva ore...Citeste continuarea

Mancare de orez...

Postat de: rivka in Pui

Pieptul de pui taiat cubulete se condimenteaza se stropeste cu piper si 3 linguri de sos de soia si se da la frigider cca 30 minute. Orezul nespalat se fierbe in apa 15 minute dupa indiatiile...Citeste continuarea

Maioneza din gris

Postat de: Michelle in Vegan / Raw vegan

Laptele se amesteca cu grisul si se pune la fiert,mestecand pana se omogenizeaza Se lasa la racit,apoi se adauga cele 2 lg de lapte,apoi se amesteca cu mixerul si se adauga uleiul(nu tot odata)...Citeste continuarea

mamaliga cu branza si smantana

Postat de: carla27carla in Aperitive / Garnituri

Se face o mamaliga din apa,malai si sare.Se pune intr o cratita putin ulei cat sa acopere fundul cratitei ,se pune in straturi mamaliga si branza ,ultimul starat sa fie de mamaliga.Se acopera cu...Citeste continuarea

Mancare rece

Postat de: BuniMaria in Aperitive / Garnituri

               Se spala carnea,se portioneaza ca pentru friptura,si se pune intr-o cratita de 3-4l in care se adauga putin...Citeste continuarea

Muschiulet de porc in crusta de piper

Postat de: miha in Porc

Muschiuletul de porc spalat si curatat de pielita se condimenteaza dupa gust, se pune intr-un vas si se acopera cu vin. Se acopera vasul si se da la frigider pentru cateva ore. Pe o folie de...Citeste continuarea

Minichec cu visine si ciocolata

Postat de: anisoara in Prajituri

Intr-un vas se bat ouale cu zaharul , pina se topeste zaharul, peurma se adauga pe rind untul caldut, bicarbonatul de sodiu stins cu otet ,laptele acre si se amesteca bine compozitia. La urma se...Citeste continuarea

Musaca cu cartofi si carne

Postat de: pana_luminita in Porc

   Tocam ceapa si o prajim in ulei, se adauga carnea, sarea, piperul si pasta de tomate ( sau suc de rosii) si se fierb pana scade complet lichidul. Cartofii se fierb in coaja. Se curata...Citeste continuarea

Mincare cu creier

Postat de: carla27carla in Porc

se spala creierul in apa rece .se pune la calit ceapa taiata solzisori,si se lasa sa se rumeneasca,cand e sticloasa se adauga creierul si se amesteca pana se prajeste si el.se adauga sare ,piper...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

ieri la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]