Albinitza a la Michelle

de Michelle in Prajituri, 5 Dec 2009 | 12737 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 460 g faina
  • 150 gr miere
  • 150 gr zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 2 oua
  • o lingutita bicarbonat sau amoniac carbonic
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 200 g unt
  • 140 g gris
  • zeama si coaja de la o lamaie mare
  • zahar vanilat.
  • Un borcan de gem prune(sau de care doriti)  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Albinitza a la Michelle:

Intr-o oala se pun mierea, zaharul, untul, ouale intregi, laptele si bicarbonatul. Se bate cu telul, pe foc mic, pina compozitia incepe sa fiarba in clocot si sa se umfle ca o spuma, dublandu-si volumul. Se ia de pe foc se adauga faina si se omogenizeaza.Se lasa sa se raceasca ca sa se poata lucra cu mana. Se intinde pe dosul tavi si se coace. Mie mi-au iesit 5 foi.

Crema:Intr-o oala se pune laptele, grisul, coaja rasa de la o lamaie, se amesteca totul pina se ingroasa .Dupa ce crema  se raceste cat de cat, se pune untul, zaharul vanilat si zeama de lamaie.

Asamblarea:o foaie, un strat de gem, un strat de crema, foaie..si tot asa pana terminam foile si crema......ultima foaia sa ramana deasupra.

TIPS-URI

1

Lasam prajitura pe a doua zi..ca sa se inmoaie.

2

Aveti grija cu foile ca se rup usor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Albinitza a la Michelle" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada