Aluat (baza) cu fistic

de Adele in Dulciuri, 18 Mar 2017 | 2274 vizualizari

 

Daca va doriti ceva mai divers ..merita ..o baza pentru tarte, biscuiti, fursecuri si tot ce se poate ;;)

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina 00
  • 200 gr faina de fistic
  • 1 ou intreg si un galbenus
  • 100 gr zahar
  • 180 gr unt
  • coaja rasa de portocala
  • un praf sare
  • 1/4 plic praf de copt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat (baza) cu fistic:

Se amesteca cele doua faini cu sare, zahar, coaja de portocala si praful de copt, se adauga untul taiat cuburi si se lucreaza cu mainile, se adauga oul si galbenusul, daca este necesar, cateva linguri cu apa rece si se framanta pe masa de lucru, pana se obtine un aluat elastic si moale si untul se topeste.

Aluatul se da la rece macar 20 minute, dupa care se foloseste dupa bunul plac.

Exemplu,:.

Se intinde o foaie subtire, se asaza in tava tapetata cu unt si faina, se fixeaza bine cu mainile si deasupra se pune hartie de copt si ceva greu (orez, fasole uscate etc); se coace la 180° C, 10 minute, dupa care se ia foaia si se continua coacerea. Baza se lasa la racit, se umple cu ce doriti, eu am folosit ciocolata.

TIPS-URI

1

Puteti mari doza de fistic sau adauga esenta daca doriti un gust mai puternic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat (baza) cu fistic" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bezea