Aluat pentru placinte

de gabriel39 in Dulciuri, 24 Oct 2016 | 3902 vizualizari

 

Aluat fraged pentru placinte.

 

INGREDIENTE

  • Aproximativ 400g faina
  • 1ou
  • 7 linguri de ulei
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • o lingurita rasa de bicarbonat de sodiu
  • esente, rom, vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat pentru placinte:

Laptele, uleiul si zaharul se pun pe foc intr-n vas pana aproape clocoteste, apoi se ia de pe foc si se raceste.

Intr-un lighenas se pune compozitia rece de lapte,ulei si zahar, apoi se pune oul, lingurita de bicarbonat, zaharul vanilat si esentele, se amesteca bine apoi se pune putin cate putin din faina si se amesteca bine. In functie d emarimea oului se poate ca cele 400 g faina sa nu fie necesara toata. Se continua framantarea pana se incorporeaza faina si srezulta un aluat moale dar nelipicios.

Se formeaza o bila din aluat, se acopera cu folie alimentara apoi se da la frigider minimum o jumatate de ora.

Acest aluat dulce se poate folosi cu diferite umpluturi, mere, branza dulce si stafide, dovleac

Din acest alaut rezulta 2 foi. Daca dorim mai mult aluat se dubleaza cantitatile.'

Este un aluat garanta de fraged si gustos.

TIPS-URI

1

Pentru placinta cu dovleac, mere, branza dulce sau stafide

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pentru placinte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Trandafir", cu mere, nuca si crema de vanilie